KROMANON: hele, tohle už se tady řešilo milionkrát, a každý, kdo má aspoň minimální snahu pochopit druhou stranu, by to vymyslel sám, stačilo by se zamyslet. Je opravdu skvělé, že tebe pes poslouchá, ale
1) existují mraky případů, kdy i vycvičený pes v amoku nebo kvůli překvapení majitele neposlechne a stane se neštěstí
2) cizí člověk nemůže, i kdyby se rozkrájel, vědět, zda proti němu stojí vycvičený pes s rozumným páníčkem anebo rapl s neukázněným majitelem. A věř, že raplů je hodně, často třeba nekousnou, ale menší osobu dokážou i shodit.
3) na běžícího člověka, což je problém třeba právě v parcích nebo lesích, útočí nebo jiným způsobem doráží tak 50% neuvázaných psů. Zeptej se kteréhokoliv běžce.
4) proti volnému pobíhání psů bez košíků je vyhláška, taková je holt realita. Kde to není výslovně povoleno, je to ve městě zakázáno.
A já se tě tedy ptám:
a) proč se musím jako chodec stresovat a vůbec byť jen přemýšlet o tom, zda pro mě nějaký pes představuje nebezpečí nebo ne? Není těch hrozeb na ulici i beztak dost? Zvlášť když tato je tak snadno odstranitelná - stačí mít vodítko nebo náhubek (ideálně obojí). Ideální by bylo, kdyby město vyčlenilo více ploch, kde by mohli psi bez omezování ostatních běhat do sytosti (sám vím o jediném naproti Vysočanské nemocnici), ale je jasné, že bezohledným a sebestředným pejskařům by to stejně nestačilo, protože by se jim nechtělo nikam vláčet.
b) proč musím být jako běžec omezován psy motajícíma se pod nohama, případně děšen přímo útočícími psy? Proč jsem nucen u každého psa zastavovat nebo zpomalovat, abych zabránil tomu, že po mě pes vyjede?
c) proč, kdybych byl otec, bych se musel obávat pustit dítě za bílého dne ven, aby se mu nic nestalo?
Proč, proč, proč, když by stačilo, aby pejskaři nebyli bezohlední a arogantní?
--------------
A jenom bych se pozastavil u tvé "logické" úvahy.
Ty: Takže ve skutečnosti není tvým posláním buzerovat pejskaře, ale lidi obecně
Já: A to jsi "vydedukoval" z čeho?
Ty: Nabyl jsem dojmu, že ti vadí volně se pohybující pes.
Opravdu ti to dává smysl?