• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      DIVA
      DIVA --- ---
      DAN9K: kategoricky nesouhlasím .) imo přírodu chráníme "aby nám zbyla"
      DAN9K
      DAN9K --- ---
      DIVA: aspoň, že si upřímná, pouze tím ale dokazuješ tu neskutečnou sobeckost sebe a ostatních lidí. Ne, rezervace by neměla být kvůli lidem, ale kvůli přírodě. Třeba v konkrétně tom lese, o kterém Patislav mluví, nesmí správně návštěvníci uhnout z hlavní cesty. Proč asi? Ne proto, že by tam byla ona nepřístupná zákoutí kvůli lidem, ale kvůli přírodě jako takové.
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: rezervace tady jsou kvůli lidem, a mi ten přístup vyhovuje. stejně jako nemám psa tak docela nezištně, důvodem našeho soužití není primárně jeho blaho, to mě jeho společnost těší, stejně tak bych nebyla ochotná podporovat ochranu čehokoli (třeba přírody) zcela samoúčelnou, bez efektu pro člověka, potažmo pro mě. investice bez vyhlídky návratnosti, to mi není vlastní, jakkoli si uvědomuju, že by to snad bylo ku cti .) jsou to takové opodstatnitelné malosti podle mě .) nebo spíš upřímnost samé k sobě ;)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      DIVA: Příkoří, no jak se to vezme. Už jsem si zvykl, že pro lidi je ochrana volně žijících zvířat na žebříčku priorit velmi nízko. Na automatický, logický a samozřejmý argument, že ochrana člověka a lidských zájmů by měla mít přednost před zájmy zvířat a přírody, odpovídám stejně logicky -> právě díky tomuhle dogmatu neexistuje v Evropě téměř jediné místo nepoznamenané činností člověka a právě díky tomuhle dogmatu obrovským tempem ustupují i zbylá nedotčená místa na ostatních kontinentech.

Tak tedy ok. Nechme pejskaře, ať si pouští psy v přírodní rezervaci. Dny, kdy jsem se naivně domníval, že označení "přírodní rezervace" by mělo v lidech automaticky vzbuzovat posvátnou úctu, jsou pryč. Musím se smířit s tím, že lidi jsou prasata a jsou v tom ostatními podporovaní.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      ANABEL_LEE: záleží na tom, jak velký je to les. Tenhle les se prakticky táhne podél hlavní cesty.
      CYBERKOTLIK: Ano, samozřejmě, že zvířata jsou rušena i lidmi, ale myslím, že je logické předpokládat, že nutnost venčit psy lidi spíše přiměje k návštěvě lesa. A samozřejmě, starousedlíci mají psy na zahradách a nemají potřebu se psy chodit do lesa.
      DIVA
      DIVA --- ---
      DANKLAR: tje otázka. navezla se do mě pejskařka třeba jen proto, že jsme se míjely, a mí psi šli bez vodítek (svorně současně se mnou). takové výhrady jsou zřejmě o tom ventilovat nálady související snad s menstruací, klimakteriem, či specifikem charakteru, a jako takové mě neoslovujou. psy jsem pustila na "volno", dá se říct že z trucu. než se jala nás obtěžovat, byli pod povelem - adresně kvůli ní. ale na vstřícnost vůči lidem co bezdůvodně prudí jsem rezignovala, a změnu postoje nezvažuju .)

PATISLAV: poslyš, tje ošklivé mě obviňovat ze lži .) vše čím jsem se prohřešila je to, že připouštím, že situaci lze nahlížet vícero perspetivama. a ta tvoje a neukázněného kolegy se mohou lišit dost na to, abych se střežila ukvapených soudů .) žádné nařčení z jakékoli nepravosti, pouze zdravá skepse .)

PATISLAV: kdybys řekl, že se chorobně bojíš psů, a zdvořile požádal o vstřícnost, konkrétně u mě bys bez prodlení uspěl. jak je na tom dotyčný nemůžu tušit .)

ad tvé hrdinské činy - pokud jde o to zabránit probíhajícímu příkoří, je tvůj přístup chvályhodný. ovšem tady o žádnou takovou situaci nešlo, pokud můžu soudit z tvého popisu
      ANABEL_LEE
      ANABEL_LEE --- ---
      CYBERKOTLIK: v mem rodisti mame zase les hned vedle sidliste a je tam zajicu a srnek ze to myslivci musijou strilet, bezne mame zajice u popelnic... a pritom psu je tam jak psu a dokonce pobihaji volne.
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      PATISLAV: ano, les je plny zvere, nez se tam postavi sidliste. spojitost se psama vyzni spis jen jako tvoje basnicka licence,pac i kdyby v tom sidlisti nikdo nemel ani krecka, tak tam ty zvirata stejne nezustanou.
      nepsat jako prase znamena pusobit jako hysterka? myslim ze ne

v pripade toho chlapka to nechava dost optevreny moznosti jak se to vlastne sebehlo... pokud jsi na nej vytahl "kvuli vam tu nejsou zadna zviratka" tak bych se nedivil, ze se smal:)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      CYBERKOTLIK: Tvůj příspěvek je jistě podnětný, ale s realitou nepohne. Než v Satalicích postavili satelitní městečko a ve Vinoři sídliště a "viladomy", byl ten les opravdu plný zvěře. Já sám pamatuju 14 kusé stádo vysoké, zajíci na každém kroku. Ona ta zvířata opravdu nemají potřebu se zdržovat v místě, které se hemží pobíhajícími psy a rodinami s uřvanými fakany.

A máš pravdu, že to možná podávám dramaticky. Říká se tomu "nepsat jako prase woe, víš jak".
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      PATISLAV: lidi ti to neverej, protoze to podavas tak dramaticky, ze to je skoro na roman:) srovnavat pobihajiciho psa (kterej zrejme nikoho neobtezoval) s mlacenim dedecku, to je zkratka legracni, a smutneni nad zviratkama, ktery tam nejsou jen kvuli psum taky.kdyby ty psy mel uvazany,tak by ti tam mufloni urcite zrali z ruky:))
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      DIVA: Ale i přes osočení ze lži mi to nedá: jak bych se tedy měl zachovat? Měl bych dál snášet aroganci pejskařů, kteří ve velkém okupuji les, který byl ještě před pěti lety plný zvířat a ideálním místem pro nerušený odpočinek? Měl bych dál snášet aroganci pejskařů, kteří nedbají přísného zákazu pobíhání psů? Kde přesně je ta hranice toho, co bych měl snášet a co už je pruzení? Možná, že jsem před dvěma lety taky neměl prudit toho pána, který pod jabloní mlátil starce kvůli obsahu jeho kapsy. Minimálně bych si ušetřil běhání po soudech a strach z toho, že se mi jeho rumunští kamarádi pomstí. Možná bych příště neměl prudit ani revizory, kteří mlátili "černého" pasažéra, až mu roztrhli bundu.

Zkrátka, až příště uvidím zase někoho porušovat předpisy nebo překračovat zákon, nebudu prudit. Budu jako všichni ostatní zkurvení češi, lhostejný a ohnutý. A budu mít klid, nebudu se muset nervovat.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      LKA: ehm, "vy pejskaři" jsem napsal až v druhém postu, v reakci na mínuska. V prvním příspěvku jsem se zabýval výhradně excesem daného jedince. Jeho chování velmi koreluje s faktem, že je pejskař. Lidé obecně neradi nesou, pokud jim někdo kritizuje něco, co mají rádi. Napomenout třeba kuřáka, že kouří, když nemá (např. v tramvaji), také není legrace, ale povětšinou dotyčný to cigáro aspoň típne. Problém s pejskaři (a třeba arogantními rodiči) je v tom, že jim člověk "sahá" na něco, k čemu mají citovou vazbu. A proto si dovolím oponovat - ne, bez psa by se takhle blbě nechoval.

DIVA:
      LKA: Jinými slovy, obě předpokládáte, že lžu. Na to se nedá nic rozumného napsat, snad jen se ctí opustit debatu. S lidmi, kteří předpokládají, že lžu nebo si celou věc přibarvuji (asi proto jsem napsal, že situaci vyhrotila jako první má matka), nemá význam se bavit. Je to pod mou úroveň.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DIVA: Tady byl ovšem evidentně prudič ten "pejskař", kterýmu je jedno, kam pouští psa. Tím jasně prudí všechny lidi, kteří se chovají slušně a dle pravidel.
      DIVA
      DIVA --- ---
      LKA: ba. ve chvíli kdy se mnou někdo začne jednat arogantně, udělám maximum, abych mu nevyšla vstříc

navíc už jsem zažila, že mě někdo oslovil s výtkou, ačkoli se psi chovali naprosto způsobně. takže nechci vyloučit, že se i tento případ odehrál ..nejednoznačně
      LKA
      LKA --- ---
      PATISLAV: mozna proto ze to beres jako ze "vy" pejskari? Takove chovani prece neni zpusobeno tim ze je clovek pejskar. Ten clovek se bude chovat stejne blbe i bez psa.

Presto mam pocit, z toho jaks tu situaci popsal, ze takhle jsi to sice videl ty, ale pravda bude nekde jinde. Ze druhe strany to muze byt vnimano jinak. Sam pises ze matka spustila pedantsky, atd. Nechci toho chlapa obhajovat, taky me stve kdyz nekoho slusne pozadam a on me posle doprdele a ja nenasilne nic nezmuzu (např. jedinej kurak v davu).
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: sice nemůžu mluvit za mínusníky, osobně jsem nemínusovala odměnou za pobavení .) ale jinak ses zachoval jako klasický prudič, což leckoho s nižší mírou lhostejnosti mohlo k mínusku snadno zlákat .) prudiče lidi halt nemaj rádi, s tím je třeba se smířit .) a sympatizujou předpokládám obdobně postižení no ;)
      DIVA
      DIVA --- ---
      využila jsem všechny tři hlasy, ptž nebylo specifikováno zda jde o 1. psa
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      Tak upraveno, prosím hlasovat znovu. Díky.
      BJETUSH
      BJETUSH --- ---
      DANKLAR: ne šlo mi o to možnost zvolit více odpovědí, třeba dvě najednou..
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      wow, těch mínusů. Za co? Za to, že jsem si dovolil majitele slušně upozornit na to, že by měl mít psy uvázané anebo za to, že jsem zavolal městskou policii, která má sloužit přesně k těmto účelům, když se mi majitel vysmál do očí, protože věděl, že na něj já sám nemám žádné legální páky? Měl jsem se nechat vojebat, aby ten chlápek i příště věděl, že se mu zase nic nestane? Vy pejskaři jste vážně nad moje chápání.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      BJETUSH: ok, jake dalsi moznosti? abych to neopravoval nekolikrat:)

DIVA: pridam, hned, jak se dohodneme na finalni verzi
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam