• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DANKLAR: Urcite je to lepsi nez nic, ale skoro si rikam, ze bych fízly radsi videl nekde jinde.

DIVA: Jako forek dobry, ale jinac to asi nebyla zadna prdel.
      DIVA
      DIVA --- ---
      Díky tomu, že měl na sobě teplé zimní oblečení, byla jeho poranění méně rozsáhlá.

že by kevlar? .)
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      DOCKINEZ: Rádo se stalo:)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DANKLAR: Jeden den jsem se nedozvonil a pak jsem na to nejak pozapomnel... diky za pripomenuti.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      Neukáznění pejskaři budou pokutováni
      Neukáznění pejskaři budou pokutováni - Sokolovský deník
      http://sokolovsky.denik.cz/zpravy_region/psi20110123.html

Sokolov - Přibudou prý častější kontroly ze strany strážců zákona, a to i v časných ranních hodinách.

Jen tak dál a houšť.
      DANKLAR
      DANKLAR --- ---
      To musí být zážitek na celý život tohle. Kvůli nezodpovědnosti některých pejskařů aby člověk chodil po ulici ozbrojen, nechutnost.

DOCKINEZ: Jak to dopadlo s tím psem u tebe v baráku? Omluvil se majitel za rušení?
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      Super zpravy :-)

Rotvajler napadl čtyřletého chlapce, kapesním nožem ho zabil otec dítěte - iDNES.cz
      http://zpravy.idnes.cz/rotvajler-napadl-ctyrleteho-chlapce-kapesnim-nozem-ho-zabil-otec-ditete-1ay-/krimi.asp?c=A110124_134533_brno-zpravy_bor
      LKA
      LKA --- ---
      PATISLAV: moje "vy pejskari" bylo prave na tvuj druhy post. Sice jsem nepochopil ze to myslis POUZE na ty minusy, ale byl to predpoklad. Ze tveho pristupu nemam pocit ze bys na ulici/parku nejak vyrazne resil jednotlive pejskare a nemel tendenci hazet je do jedne anonymni hulvatske masy. Nemam nic proti tomu, pri pomeru tech ok a tech druhych:)

Neprehanej to hned s osocovanim ze lzi. Tos vazne pochopil z toho co sem napsal? (jsem on, ne ona ..blbej nick:) Navic kdyz pisu ze ti davam za pravdu, bohuzel ne doslova? Ani ten policajt mi nevadi, jestli tam je zakaz, byls v pravu. V prvni chvili me pri cteni napadlo ze to je tvuj subjektivni pohled, rozhodne sem to jako lez nebral. Neznam te, nevim co je pro tebe "zbesile pobihani vsude mozne" ..10m, 50m, 100m?. Neznam tvou matku, nevim jak moc neprijemna a pedantska byla (sam pises ze sama nediplomaticky zacala a mas k ni taky citovou vazbu - tady ji nekdo nazval kravou), atd. Doprej mi nejake vlastni asociace a trosku volnosti v interpretaci:)

Klidne oponuj, ja verim ze se takovej clovek chova stejne se psem, za volantem a pri jakemkoli konfliktu. Neverim ze to zlo v nas vyvolava pes:)

Nevim na jake kuraky narazis ty, ja s nima mam opacne zkusenosti. Muj kurak je tvuj pejskar:) Da mi hodne prace ke kazdemu pristoupit jako k nekomu novemu a slusne ho prvne poprosit, znovu a znovu, aniz bych vzpominal jak me ten posledni poslal doprdele a vyfoukl kour do xichtu - neagresivne nezmuzes nic.

PATISLAV: Ja si toho taky pamatuju ..stado muflonu za barakem. A nemyslim ze zmizeli kvuli pejskarum. Uznavam ze hodne zvere pejskari vyhnali daleko od sidel. Kdysi sem za humny a v okolni krajine vencil jediny, vsichni psi byli na zahradach, ted se i na vsi stava z venceni moda.
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      PATISLAV: ja se tesim az ty budes mit vic casu, to bude mit MP spoustu prace a ubude nam nelegalnich cinnosti:-)
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: hm, koncept přijatelný, chyba bude jinde .) "příroda je tu pro člověka" ntvrdím, ani si to nemyslím. "přírodu chráníme pro sebe" je trochu o něčem jiném
      CYBERKOTLIK
      CYBERKOTLIK --- ---
      PATISLAV: a tim zes zavolal policii ses snim vyporadal?:o vzdyt to mu nejspis bylo stejne tak jedno jak ty....
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      PLAVEVA: nechápu ten otazníček a celou tu větu okolo.

Pokud znáš jiný způsob, jak se vypořádat s arogantním člověkem, který jedná proti tomu, jak by zodpovědný člověk jednat měl, vzpírá se prosbám o nápravu a ještě ti dává najevo, jak moc jsi mu ukradená, protože jsi na něj krátká, a to bez použití násilí či jiné nelegální činnosti, rád si ho poslechnu. Ignorování či poslušné sklopení uší jako alternativu opravdu neberu.

DIVA: Já ten koncept nikde neobjasňuji. Je to mnohými ateisty obecně přijímaný koncept. Život (potažmo příroda) tu není pro nikoho, nikomu nemá sloužit a nikomu není určen(a). Příroda tu je sama pro sebe, život existuje pro život samotný, ne proto, aby z toho měl někdo (nedejbože člověk) užitek. To, že z (dosavadní) rozmanitosti přírody člověk užitek měl, neznamená, že příroda je tu pro člověka.

Paradox nespoutané přírody mi opravdu nedochází. Nechat volné ruce přírodě neznamená nechat volné ruce přírodě všude. Problém je v tom, že momentálně má člověk bytostný problém nechat přírodě volné ruce alespoň někde.
      ANABEL_LEE
      ANABEL_LEE --- ---
      PATISLAV: ja s tebou ohledne regulace a myslivosti v zasade souhlasim, jsem jiz dlouha leta zapalenym diskuterem v klubu myslivost...
      ENDREW
      ENDREW --- ---
      PATISLAV: A proto jezdim venčit do lesa za Prahu, lidí je méně a zvěře na prohánění více.
      PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      ad PATISLAVstory: vis, ja minusy ani plusy fakt nevidim ale verim ti, ze ti je nekdo dal.
      muj osobni nazor je, ze lidi( cesi?) holt nemaji radi takovy to "paniucietlkopodivetesecolojzavyved" cili zalobnickovani.
      kdybyses s tim chlapem pohadal, kdyby on ti rozbil brejle a ty jemu na obcanku plivl urcite by se nejaky plusik nasel:-) ale volat na nej policajty..uuu! to holt memuzes cekat kladne bodiky. jo jo.

kdyz uz ti na tech plusech a minusech TAK zalezi.

jinak ad volne pobihajici psi v rezervaci(?) a vyskyt zvere- uz odpovedelo vic lidi prede mnou a fakt vtipne a trefne.
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: můžeš mi objasnit, resp mě odkázat někam kde objasňuješ koncept života? .)

ad vlci: byli rizikem člověku, ve shodě s mým pomýleným nesouhlasem se tedy zdecimovali. a přemnožení srn bys řešil poctivým dokrmováním? .)

napravování a ovlivňování - vesměs afaik je snaha přiblížit se přirozenému stavu narušenému různou jinou činností člověka. co se ti na tom nezdá .)

btw nechat přírodě volné ruce nelze jako člověk přežít, dochází ti ten paradox? .)
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      DIVA: kategoricky si nesouhlas, ale je to hloupost. Přírodu chráníme proto, aby zbyla. To, že ji "jako" chráníme proto, aby zbyla "nám", to je jen argument pro sobce a biblí (ať už přímo či zprostředkovaně) zdogmatizované antropocentriky, kteří koncept života pro život samý nejsou schopni nebo ochotni pochopit. Je mi líto přírody, že i v 21. století v civilizované zemi, jsou stále podobné názory běžně k dostání. Těžko pak vyčítat jihoamerickým, africkým či asijským zemědělcům, že vypalují a klučou pralesy, aby měli co do huby, když ani nasycený Evropan není ochoten slevit ze svého pohodlíčka.

ANABEL_LEE: Eh, no. Chtělo by to občas dohlédnout za roh. Proč je vysoká tzv. přemnožená? 1) Protože myslivci potřebují maso 2) protože myslivci vybili a vybíjejí predátory jakožto škodnou (proč to asi dělají, když je zvěř údajně přemnožená?). Proč zvěř likviduje lesy okusem? 1) Protože přirozených lesních ploch je jako šafránu a v průmyslových lesích je minimální variabilita porostu a minimum vysemeněných mladých stromků, které by normálně sloužily jako zdroj potravy 2) protože myslivci nedělají pořádně to jediné, co dělat opravdu mají - starat se o dokrmování zvěře

Poslední větou jsi krásně ukázala pokřivenost lidského vnímání přírody. Podle obecného mínění člověka je třeba neustále něco napravovat a ovlivňovat. Je třeba zabít vlky, protože žerou vysokou, je třeba vybít vysokou, protože je přemnožená a žere stromky, je třeba vyklouct mladý porost, protože jde o náletové dřeviny (viz [ PATISLAV @ Ochrana přírody ] )... a ejhle, najednou nám zvěř žere stromky, které žrát nemá - vybít!
      Příroda se o sebe umí postarat sama a dobře. Zvládala to dost dlouho před tím, než se člověk objevil. Neustálými "dobře myšlenými" zásahy přírodu akorát neustále paralyzujeme a bráníme jí v přirozené regeneraci, která se sice člověku může dočasně zdát jako obrat k horšímu (viz Šumavský NP), ale v dlouhodobém horizontu pomůže nejlépe.
      DIVA
      DIVA --- ---
      DAN9K: kategoricky nesouhlasím .) imo přírodu chráníme "aby nám zbyla"
      ANABEL_LEE
      ANABEL_LEE --- ---
      PATISLAV: nijak zvlast velky neni. Ale zarazi me jina vec, ty porad agrumentujes tou divokou zveri, ale jmenujes zajice a srnky a zejmena ty srnky se v nasich zemepisnych sirkach spis regulujou, protoze je jich proste moc a likvidujou lesy okusem. Takze to ze je nejaky pes vyrusi az z toho dostanou infarkt je vlastne spise prispenim k ochrane toho lesa, ne-li?
      DAN9K
      DAN9K --- ---
      DIVA: aspoň, že si upřímná, pouze tím ale dokazuješ tu neskutečnou sobeckost sebe a ostatních lidí. Ne, rezervace by neměla být kvůli lidem, ale kvůli přírodě. Třeba v konkrétně tom lese, o kterém Patislav mluví, nesmí správně návštěvníci uhnout z hlavní cesty. Proč asi? Ne proto, že by tam byla ona nepřístupná zákoutí kvůli lidem, ale kvůli přírodě jako takové.
      DIVA
      DIVA --- ---
      PATISLAV: rezervace tady jsou kvůli lidem, a mi ten přístup vyhovuje. stejně jako nemám psa tak docela nezištně, důvodem našeho soužití není primárně jeho blaho, to mě jeho společnost těší, stejně tak bych nebyla ochotná podporovat ochranu čehokoli (třeba přírody) zcela samoúčelnou, bez efektu pro člověka, potažmo pro mě. investice bez vyhlídky návratnosti, to mi není vlastní, jakkoli si uvědomuju, že by to snad bylo ku cti .) jsou to takové opodstatnitelné malosti podle mě .) nebo spíš upřímnost samé k sobě ;)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam