• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DANKLARPejsci a pejskari - pohled z druhe strany

Pořídili byste si psa kvůli testu rodičovství?

48 hlasy od 48 respondentů

Chapu, ze spousta lidi ma ke psum kladny vztah, nejakeho treba vlastni, povazuji ho za clena rodin za sveho pritele atd. Ne vsichni jsou ale takovi, a tak to, co muze pripadat pejskarum normalni (nebo je aspon tolik nehoporsi), muze jinemu cloveku vyslovene vadit, a nemusi jit jen o hromadky na chodniku. Tato diskuse se ma tykat toho, jak by se pejskari meli zaridit, aby svymi milacky neobtezovali ostatni. Flejm v rozumne mire povolen ;)
      Tato diskuze není určena pro pejskařské onanisty.

ad pejskaři - už dlouho v tomhle klubu definujeme pejskaře jako pejorativní pojem, tzn. pejskař = špatný majitel
      rozbalit záhlaví
      DIVA
      DIVA --- ---
      TEKKIT: rozumnou variantou nemyslím takovou, která vyhovuje komukoli kdo by chtěl předpis porušovat. rozumná varianta má ustupovat těm, kteří by zákazem byli omezovaní zbytečně, protože nenaplňujou opodstatnění toho zákazu

pokud dobře rozumím, tak když si ochranka pejskaře všimne, vyvede ho. nebo jinak..?

myslím že lze odvádět práci dobře a současně neodoržet některé předpisy. tak jako lze po zaměstnanci požadovat více než je vyjmenováno v pracovní smlouvě. aspoň u nás v podniku taková vzájemnost funguje. mi to vstřícné přijde více než kdybych já plnila výhradně co musím a zaměstnavatel by mi dovolil jen co musí on

tak nechceš to ňák specifikovat? o jaký prostor se jedná? .)
      TYCZKA
      TYCZKA --- ---
      TEKKIT: hele tak kde děláš, mě to fur přijde jako to DDM ! :D
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      DIVA: Asi jsem špatně pochopil "je třeba jen dojít k rozumné variantě a té se držet" jsi mysela jak?

Kdybychom měli u bran nějakou ochranku a ta by pejskaře otočila hned u vchodu, tak to tady asi vůbec neřeším, protože ten problém nemám ne?:)))

Já si myslím že když je u tebe ve firmě (podniku, pozemku) cokoli výslovně zakázáno a někdo to přes upozornění vědomně porušuje, tak nelze mluvit o zákazníkovi a už vůbec ne o vstřícnosti...jak si představuje vstřícnost nám už v podstatě ukázal...

(btw do té části areálu o které mluvíme je vstup zdarma, takže o nějakém zákaznictví nemůže být řeč, o tu část se jen staráme - uklízíme odpadky, děláme opravy, údržby - a po návštěvnících chceme jen aby dodržovali těch pár pravidel...nic víc)

PLAVEVA
      PLAVEVA --- ---
      zalezi na urovni zarizeni.
      v luxusnixh restauracich jsme nikdy nemeli problem ani s vice psy. Naopak zaplivane nadrazni restaurace se ohrazovaly jakousi "hygienou"
      (psi pochopitelne nejsou kotcovi, samponujou se casteji naz drtiva vetsina zde pritomnych)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DIVA: Pokud mam vypozorovano nebo jinak zjisteno, ze psi nedelaji memu byznysu dobre (napr. svym stekotem a smradem odpuzuji rodiny s malymi detmi, ktere jsou pro muj byznys daleko atraktivnejsi nez pejskar-asocial), pak urcite nepocitam s tim, ze by muj zamestnanec (servirka) delal chytraka, obchazel moje narizeni a narusoval mi tak obchod - alespon pokud u mne chce dotycna pracovat.
      PATISLAV
      PATISLAV --- ---
      Koukám, že někteří lidé jsou jednoduše k argumentům slepí. Ztráta času se s nima bavit.
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: imo pokud vypozoruju že je problém se psy že štěkají, smrdí, vypadají jako hrozba, ňák zvlášť se nezabývám flegmatickýma čivavama ;) a jako majitel podobného "psa" bych i přes zákaz vylepený na vstupu položila stručný dotaz, možná jen gestem servírce. tak ňák tuším, že by to prošlo .)
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DIVA: Pokud mam vypozorovano nebo jinak zjisteno, ze psi nedelaji memu byznysu dobre (napr. svym stekotem a smradem odpuzuji rodiny s malymi detmi, ktere jsou pro muj byznys daleko atraktivnejsi nez pejskar-asocial), pak je znamkou dobreho a rozumneho obchodniho uvazovani, ze takoveto, z meho uhlu pohledu problematicke zakazniky obetuji, abych si udrzel ty, kteri jsou pro mne klicovi.
      DIVA
      DIVA --- ---
      TEKKIT: vždyť nikde nepíšu že bys měl "s každým docházet k Z JEHO pohledu "rozumné variantě" :) ty velice důrazně nesouhlasíš, ovšem s něčím co jsem nenapsala já ale ty ;)

mělo by to tak být. a někde to tak i je .) ovšem pokud uniformovaný pán z budky u vjezdu kárá zlovolné babičky s čivavama v kabelách, pak to nebude ten případ ;)

jestli máš dojem že troluješ, nechej toho. mi diskuze furt eště přijde k tématu

TEKKIT: to těžko .) kdyby stáli o zákazníky, chovají se vstřícně. že o ně nestojí včas, těžko si to rozmyslí nad rozlitým mlíkem
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      TEKKIT: bych jen na závěr politoval chudáky zaměstnance těch podniků kam už ty, "stejně jako všichni známí a přiležitostní konverzační partneři" už nechodíte...podle mě si do dnes rvou vlasy...idioti nemyslící!
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      DIVA: to ti to vážně nedochází? Přece každý pravidlo který se lidem nehodí zrovna do krámu, jde proti jejich "zdravýmu úsudku"...Nemůžeš s každým docházet k Z JEHO pohledu "rozumné variantě"....Jako kdyby se policajt každýho řidiče co zastaví, že překročil rychlost ptal jestli podle jeho zdravého úsudku má být v tom úseku snížená rychlost:)))) Kolik asi řidičů by řeklo že ano?:))) Navíc na to by musel být k dispozici jeden zaměstnanec co by nad tím s lidma diskutoval, protože jinak na to přece nikdo nemá čas...

Ona to je spíš práce, kde člověk musí konat když přijdou ti kteří nemyslí...

Je mi jasný že už tady jenom tak troluješ, proto
      DIVA
      DIVA --- ---
      LOPIK: že jsou ňácí tamti mimo a bezdůvodně by chtěli měnit tvůj postoj je vcelku jedno. není problém jim věc vysvětlit když jim nedojde sama
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      LOPIK: a co si budeme nalhávat, pes je v tašce jen dokud se koukáš....
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      DIVA: U zákazu psů je to ale opravdu bez debat, tam není co řešit - ty (a třeba i logicky) si myslíš, že nějakej malej pes v tašce se jako "nepočítá". Pro dalšího se nepočítá ten maličkej, když ho má na vodítku a navíc tam vidí tebe s tim v tašce. Třetí ho má přece "hodnýho", ten se taky nepočítá a ten čtvrtej s tou dogou, jí přece nenechá venku, když už tam vidí tři psi uvnitř..
      DIVA
      DIVA --- ---
      LOPIK: ptž ne vždy funguje, zákaz se šikne. můžu jím operovat proti zlořádu .)
      DIVA
      DIVA --- ---
      TEKKIT: to ti neporadím. je to halt asi práce co to vyžaduje, aby člověk nemyslel a konal jak stojí psáno. nic proti, něčím se člověk živit musí a trh práce je teď jaký je

nemusí se shodovat, je třeba jen dojít k rozumné variantě a té se držet
      LOPIK
      LOPIK --- ---
      Kdyby kdekoliv fungoval lidskej úsudek, tak by se tam nemusel dávat zákaz..
      TEKKIT
      TEKKIT --- ---
      DIVA: no protože to by přece nikdy nikde v praxi nemohlo fungovat. Tady můžeš mít za den i 5 tisíc lidí...přece nemyslíš vážně, že bych se s každým individuálně měl dohadovat o tom, který z předpisů má podle něho smysl a který ne?

Navíc "lidský úsudek" tvůj se nemusí shodovat s nějakým jiným návštěvníkem, někomu nějaké pravidlo připadá dobré, jinému špatné...

To samé můžeš potom aplikovat prakticky všude...tohle jsem fakt nějak nepochopil asi...
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: :) lidské smysly mají určitou schopnost adaptace .) anebo je to láska ;)

ta cesta věřím že mohla být očistec. stejně jak by si přised nedomytý důchodce / pán po šesti pivech / slečna které se ráno asi rozbil flakonek s voňavkou / telefonující cholerik / matka hyperaktivního chlapce / atd do haleluja. někdy je to krušné cestovat společně s lidmi a jejich "smrádky"
      DOCKINEZ
      DOCKINEZ --- ---
      DIVA: bohuzel o rozmazlene vysamponovane krysatko jde ne uplne ve vsech pripadech. zato nevychovanyho a pachnouciho psa, ktery cloveku "zprijemnuje" cestu autobusem z Phy do Ceskych Budejovic, jsem potkal nekolikrat v ruznem provedeni.

Neni to nic, co by mi kazilo naladu a spani (naopak premysleni o demenci jejich panicku mi parkrat poslouzilo jako vitane rozptyleni), ale imho je to docela na povazenou - to uz jsou dotycni na ten puch tak zvykli, ze jej ani nevnimaji? Nebo jim prijde dokonce roztomily? :-)
      DIVA
      DIVA --- ---
      TEKKIT: to mě mrzí, asi jsou ještě blahosklonnější než já ;)

smrtelně, proč? .)
      DIVA
      DIVA --- ---
      DOCKINEZ: kdyby černý šerif dorazil jenom si ověřit, zda mé rozmazlované krysátko nezavání málo luxusní značkou psího šamponu, jen bychom si společně krásně zašišlali do přepravky a popřáli si hezký den ;)
      Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam