• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRAGON: Nerad tu budu kritizovat nebo vyzdvihovat konkretni mobily, abych nekomu neslapl na nohu. Navic ne pro kazdeho je kvalita vystupu z fotaku dulezita a zaroven uznavam, ze u jinych typu fotek by to mohlo dopadnout jinak. Ale stejne jako pises ty, i mne sedi nejlepe 3 a 5, tedy C a E. Zaroven A a D mi prijde krute rozmazane. Mmnt na to koukam na 38" LG 3840x1600. Ten rozdil vidim zcela zrejme a uplne hned, nemusim se na to nejak soustredit.

    Co je co:

    A: OnePlus 6
    B: iPhone X
    C: Pixel 2 XL
    D: Huawei P20 Pro
    E: Galaxy S9+
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jinak z tech obrazku pletovky mi prijde asi nejlepsi 3 a 5
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    LAUNCHER: ja na to koukam na Eizu :) jsme se nepochopili - jasne ze tam nejaky drobny rozdily vidim, ale neni to test, kterej je dobre postavenej a za tim si stojim, sorry. U mobilu te zajimaj presne ty veci, jaky sem zminoval, plus treba HDR jak zvlada, rychlost zaverky, rychlost prepnuti z foceni na nataceni. Atd.

    ad ten ksicht: to uz je proste tak dokonalej vysledek, ze tohle muze zajimat jenom naprostyho puntickare, aspon to je muj nazor. A ten stejne sahne po lepsi veci, ne? Zrcadlo, mirrorless... ja nevim, nechapu tenhle test, fakt ne.

    ad rozhodnuti koupit zase Samsung: nakonec mi telefon opravili po tom hroznym failu, co udelali. A bohuzel proste neexistuje lepsi telefon na trhu, kterej lip splnuje moje pozadavky (krutost mobil, megakrutost display, hustokrutost rychlost telefonu a v neposledni rade peknej design. Tohle vsechno S9 splnuje. Za cenu bez DPH sem do toho byl ochotnej jit, starej sem prodal za bura, takze sem za to zaplatil ve vysledku neco kolem desitky. Doufam ze mi par let vydrzi (HAHAHA, uz sam se ted sobe smeju) :)
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRAGON: Jinak k S9 gratuluji a mam i dobrou zpravu, v tom testu dopadl, alespon pro me oci, velmi dobre.

    Nicmene si me prekvapil a rozesmal, jeste v rijnu jsi tu zda se tvrdil, ze drazsi Samsung uz rozhodne ne :-D viz DRAGON.

    Ale uzij ve zdravi a spokojenosti. Ja jsem ted na Samsungy zanevrel (ale nikdy nerikej nikdy), Note 8 me malem usamsungoval k smrti, tak frcim na cistem Androidu. Bohuzel ani muj soucasny mobil neni zrovna dokonaly, jen proste pro me lepsi volba mmnt.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    DRAGON: Ze tam ty rozdily se svym zrakem a monitorem nevidis, jeste neznamena, ze na tom videu rozdily nejsou :-)) Jinak jo, tohle fakt neni video na ktere koukat z mobilu. Ja na tom koukam na velkem 4k monitoru. Rozdily vidim jasne.

    Chybi mi tam low light, ve kterem ja osobne s mobilem stejne nefotim, jinak se mi ten test moc libi, ac neni dokonaly.

    A asi nejsem sam, komu se ten test libi, protoze to video ma mmnt 1mio shlednuti a 42k likes.

    (zleva doprava A az E, nezvetseny a neupravovany vyrez z videa - tohle je jen jedna fotka, ve videu je jich vic, vzdy stejne razeni)

    DRAGON
    DRAGON --- ---
    co to je za mobily? imho trosku nesikovnej photo test. kde jsou full size crop? kde je spatny svetlo? kde je focus test? tohle je uplne k nicemu, vsechno vypada skoro stejne..

    mimochodem mam S9 a velka parada, pokud te zajima konkretne model.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---

    Na videu nize preferuji vystup z telefonu

    9 hlasy od 9 respondentů

    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    Top 5 Smartphone Cameras: The Blind Test! [2018]
    http://www.youtube.com/watch?v=oD_3wMh5kLg
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Nemáte prosím někdo zkušenost s Nubií N2?Dostala už android 7? Teď je za celkem dobrou cenu, tak o ní uvažuju, díky.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    MADCAT: U cistehi androidu s google launcherem se da jen zapnout / vypnout i s cislem zmeskanych. podrzet prst na plose - nastavení.
    Jinak je to dle launcheru jak bylo napsano
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    MADCAT: já mám pocit že je to věc Launcheru. v tvým případě to asi bude miui
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Kde je prosím pěkně v androidu 8 schovaný nastavení, jestli chcu zobrazovat u ikonek barevný puntiky, nebo rovnou badges s počtem upozornění (jaksetořeknečesky?). Zmizelo mi upozornění u Ex Dialeru, přitom tam určitě bylo, a nemůžu to najít, nemám to ještě tak našprtaný. Mám teda emui na Huawei... díky.
    HULIK
    HULIK --- ---
    LAUNCHER: Ja potrebuji nekoho zevnitr kdo neco u nich opravi, to nikdo z fora neudela, ale mohu zkusit.
    LAUNCHER
    LAUNCHER --- ---
    HULIK: Vsak mas oficialni forum, napis na forum.

    Skupiny Google
    https://productforums.google.com/forum/m/#!forum/phone-by-google
    HULIK
    HULIK --- ---
    Ahoj lidi, nemáte někdo známého, nebo kamaráda v googlu? Potřeboval bych pomoc s Pixel telefonem a na maily co posílám na ty různé maily podpory prostě nikdo nereaguje už několik měsíců.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Např. mám doma jeden čínský tablet, který tu byl prodáván jako EET pokladna, a obsahuju malware od výrobce, ačkoli systém sám o sobě je bez nadstavby. Tak jsem taky přemýšlel, že bych zkusil ukuchtit upravenou ROM, ale ovladače jsou ještě pořád součástí ROM (Treble je novinka v pár nových telefonech), tak moc nevím jak bych to z toho dostal. Ale ještě jsem to nestudoval.
    DATEL
    DATEL --- ---
    Ono ale jedna věc je AOSP a druhá kernel a ovladače pro konkrétní model telefonu, ty se jen tak sehnat a upravit nedají, ne?
    HOUMLES
    HOUMLES --- ---
    ARIAEL: wtf? rom uz je normalne prekompilovanej zdrojak, jediny co se dela v telefonu je dalvik cache
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    RAINBOF: No stahni si vyvojarsky kit od Google, zdrojaky taky od nej a muzes se predvest. Stejne jako to delaji ostatni... Neni to zadna velka veda, prace s rom kuchyni je celkem jednoducha a dobre popsana. Navic samozrejme ROM je sama o sobe zdrojak, takze ji lze libovolne cist a upravovat. Kompiluje se az v telefonu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    RAINBOF: Samsung je snad největší peklo, teda z hlediska softwaru. Jestli máš prachy kup si toho Pixela a můžeš si hrát. ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam