• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    EXCITE: A přes co to mazes z cloudu? Ja mažu přes webový prohlížeč a smaže to jen na cloudu.
    BTW když dáš ať to fotky zmenší tak by mělo být úložiště na fotky neomezené ale ztratíš nějakou kvalitu ( bohužel nevim jak moc unfotek z něčeho s lepším fotakem, ja si platím víc místa)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Nějakým nedopatřením jsem si zapnul ve Google fotky "zálohování". Samozřejmě mejch 150GB fotek je krapet dost,takže se Google uloziste pro zalohování zaplnilo.Teď mi to vyhrožuje,že přestane fungovat GMail. Né,že bych ho nějak používal, ale cítím,že to bude otravné. Tak jsem se rozhodl,že to uložiště trochu vyčistím. Vypnul jsem na telefonu to "zálohování" a začal mazat na uložišti nějaký velký věci. Aletyvole ono to snad maže i z telefonu, i přestože je to zálohování už vypnuté. Co s tím shitem zasraným mám teď dělat? Samsung S23.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Máme v telefonu Android 16. První verze přináší nový režim displeje a dočasně utiší splašené notifikace – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/android-16-vsechny-zname-zmeny-nejzajimavejsi-funkce-a-novinky-v-systemu-od-google/sc-3-a-1361427/default.aspx
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: odpovím si sám, neumí, mrdka zkurvená
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Pixel Watch 1 a 2 dostávají update na Wear OS 5
    Pixel Watch November 2024 update rolling out
    https://9to5google.com/2024/11/12/pixel-watch-november-2024-update/
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    NECROMAN: waffle na ně :(
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Android 16 nebude mít codename začínající na W podle abecedy, ale je jim Baklava
    This is Android 16's codename — and it's not what you're expecting
    https://www.androidauthority.com/android-16-codename-3486221/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOOMIX: barvy u rawu asi uplne neresil bych, je to fotka bez šavlí zatím.
    Jinak ted sem zkusil vyfotit z terasy foto z DSLR, mobilu do rawu a jpegu a jak uz je malinko zatahlo, tak vyhral jpeg mobil, pak raw dslr a pak raw mobil, kterej je defakto uplne bez kresby :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DRAGON: nahoře takový "retro", dole docela přepálený barvy, bral bych něco mezi
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jako fakt mi nepříjde ten rozdíl tak drastickej (saturaci neřeším), abych se musel dělat s rawama i v mobilu, nevím no :)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    KURE: hele, ani nemaj :)
    koukam na tohle a prostě nějak nevidím zásadní rozdíl mezi uncropped rawem a jpegem. Kromě toho, že mi příjde ten jpeg o něco barevně živější. Takových výsledků dosáhnu s Ultrou taky, ale právě to je ono: k čemu se srát s rawem v mobilu, když to zkrátka lepší není.. takže já sebou prostě to zrcadlo na výlet vemu i příště :)
    KURE
    KURE --- ---
    DRAGON: a nebo to maj pixly jinak než samsung.... to by mě štvalo :D
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: Pixel 9 Pro.
    Iphone je lepší, ale kvůli jiným věcem potřebuji Android.

Musí se to přinutit interpretovat RGBG (pokud se fotí fullress a ne half). Pokud je to rozplizlý, tak postprocessor nepochopil, že to neni bayer nebo nemá profil pro daný foťák.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MINER: a co že to máš za mobil? Já mam S23 Ultra a ten raw sem párkrát zkusil a je to prostě zlý. Tak by mě fakt zajímalo, čím to fotíš ty.
    MINER
    MINER --- ---
    KURE: jo, tohle je vtipný:)
    MINER
    MINER --- ---
    DRAGON: Však na to koukám na kompu. Za dobrých světelných podmínek, když nepotřebuješ bokeh, je to OK.

24 Mpx (groupované RGBG, ne fullres). Na print už to nestačí, ale na screen rozlišení je to OK. Ještě nedávno ho měly zrcadlovky.

Do háje to začíná jít v horších světelných podmínkách.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    KURE: moji pointou neni se hadat, protoze se s tebou ve spouste bodu shodnu :D

"Lepší obrázek než vloni. A o parník lepší než Comodor se svym prehistorickym telefonem."
    v tom se samozrejme shodneme :)

" něco co neni dost tradiční nebo je to moc snadný"
    ze se to dela automaticky a nemusi se to delat manualne je taky spravne a problem s tim nemam
    zadny "back in my days...."

akorat mam jako technik problem s tim, ze v mem svete
    "foceni" = zachyceni svetla pomoci techniky citlive na fotony (a je jedno, jestli analog film nebo digitalni snimac)
    "postprocessing" = upravy provedene na zachycenych raw datech
    a proto me neskutecne irituje, kdyz dneska lidi rikaji "foti dobre" a clovek si predstavi lepsi snimac, kvalitnejsi optiku.... a pak zjisti, ze oni akorat mysli "aplikuji lepsi automaticky postprocessing, aby se to libilo" (a nejlip jeste prozene neuronovou siti, ktera to priohne podle "lepsich" fotek z trenovaciho datasetu) :D
    KURE
    KURE --- ---
    MINER: dik za tip, jdu se kouknout jak to ten filuta dělá :)
    Ale se selfie tyčí vlastně musí fotit z takové vzdálenosti, jak mají dlouhou tyč, třeba 1 metr. Tohle lidi dřív nedělali, že by byli takhle blízko. A to vlastně pomohlo, protože teď jsou fotky lidí daleko lepší, než bývaly dříve. Ta tyčka je vlastně kašpárna a já jí někdy používám taky. Můžete si nastavit, jestli bude snímat ten přední, míň kvalitní foťák a nebo ten kvalitnější hlavní. A já dělám, že jako fotím sebe a při tom to mám nastaveno na hlavní foťák, takže jsem ještě míň nápadný, než když držím mobil v ruce.

Tak to je takový trik, ale kašpárna to je velká, přítelkyně se mnou odmítá kamkoliv chodit, když si sebou vezmu selfie-tyčku.

:D tyvole to je dobrej typek, budu muset k němu na kurs, to by mohla bejt fakt sranda
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    COMODOR_FALKON: ne, příkladem s Canonem ti ukazuju, že procáky procházej velkejma změnama. I ty mobilní, hlavně ty mobilní.

MINER: to, že fotí na mobil i šibík přeci není vůbec argument. Já taky fotím po 30 letech se zrcadlovkou velice často mobilem, ale říkat tomu plnohodnotná fotka nejde. Je na to úplně jednoduchej důkaz: otevři si to na velkým monitoru :)
    v tomto se tedy vůbec neshodneme, ok :) jinak AI postprocesing můžeš na hodně mobilech vypnout nebo částečně eliminovat. Ale přijde mi to, že je to podobný, jako kdyby sis koupil V8 Ferrari a záměrně sis vypnul šest válců. To by neudělal ani tvůj Šibík.

KURE: jako určitě tam nějaký drobný úpravy na úrovni firmware budou a ty rawy se třeba lépe vyváží bilou nebo odstraní nějakou částečnou vrstvu šumu, ale myslím, že nic hroznýho nepodělaj. Bude to dost podobný jako v případě foťáku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam