• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SHINIGAMIAndroid - otevřená mobilní platforma
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    EXCITE: google fotky je zároveň Galerie fotek v zařízení takže pokud mazes tam, mazes primárně v zařízení (jako jakoukoliv jinou gallery app) a pokud máš zálohování tak mazes i v cloudu. Takže si nemyslím že je to bug ( jen tam není vysloveně napsáno že jako gallery app primárně obsluhuje media v mobilu). ale co já vím...
    Nevím jestli jsi nakonec nemazal jen ze zařízení a v cloudu to zůstalo po tom co jsi zrušil sync.
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    JIMX: jj to bude to samý, pár dní zpátky se mi to přihodilo s tou synchronizací.. Asi si to chtěli natvrdo vynutit a pak uživatele zamotat do těhle sraček, který mají končit tím,že jim zaplatíš..
    JIMX
    JIMX --- ---
    EXCITE: Řešil jsem to pár dní zpátky ... musel jsem někde deaktivovat ten Sync a pak to šlo mazat přes web na počítači, aniž by se todotklo fotek v mobilu ... ale už nevím kde přesně co ...
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    DRAGON: Na cloud to šlo omylem nebo spíše vynucením,kdy jsme se nemohl dostat do apky "Fotky" přes výzvzu k zálohování.
    Na NASce to doma právě mám,ale taky to chci mít v tom telefonu a už vubec nechc,i aby někaje zamrdaná záloha, kterou jsem nechtěl, hrabala do telefonu. To jsem myslel,že je výsada Apple.

Takže teď mi jde to, jak píši níže,aby mne google neotravoval s tím,že je záloha plná a že kvůli tomu nepůjde/bude zablokovaný používání GMail, co že tam píše v tom Warningu, který mi přišel. A věřím tomu,že by mne s tím Google otravoval obden, nehledě na nějaký potenciální další opruzy.
    A chcit o z té zálohy smazat a nechci to mazat zároveň z telefonu. COž by mělo jít,ale zřetelně to funguje chybně A MAŽE SE TO VŠUDE.

Ale jak píše [SKAUT @ Android - otevřená mobilní platforma] asi to půjde,když budu mazat přes web. Což tedy ukazuje,že apka" Google fotky" má bug.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    EXCITE: a o co ti vlastne jde? chces mit tech 150gb porad pri ruce? nebo je chces jen proste mit nekde zalohovany a na cloud sly omylem? Ja bych do bodnul kabelem ke kompu, vyzalohoval DCIM na NASku (nebo proste do pocitace podle preferenci) a pak to smazal na mobilu, takhle to presne delam ja. jeste si to v total commanderu teda necham vytridit do adresarovy struktury podle mesice a roku. ale možná odpovidam na neco jinyho, nez se ptas..
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    SKAUT: zkusil jsem to mazat z toho telefonu v té aplkaci "google fotky". Je tam explicitně napsáno, že" se smažou z cloudu a ze zařízení se zapnutým zálohováním", což jsem právě vypnul. A stejně to z telefonu taky mizí..
    BASIK
    BASIK --- ---
    SKAUT: Tohle s omezenim kvality uz taky bohuzel neplati :) resp. je to vazany jen na nejaky konkretni modely telefonu
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    EXCITE: A přes co to mazes z cloudu? Ja mažu přes webový prohlížeč a smaže to jen na cloudu.
    BTW když dáš ať to fotky zmenší tak by mělo být úložiště na fotky neomezené ale ztratíš nějakou kvalitu ( bohužel nevim jak moc unfotek z něčeho s lepším fotakem, ja si platím víc místa)
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    Nějakým nedopatřením jsem si zapnul ve Google fotky "zálohování". Samozřejmě mejch 150GB fotek je krapet dost,takže se Google uloziste pro zalohování zaplnilo.Teď mi to vyhrožuje,že přestane fungovat GMail. Né,že bych ho nějak používal, ale cítím,že to bude otravné. Tak jsem se rozhodl,že to uložiště trochu vyčistím. Vypnul jsem na telefonu to "zálohování" a začal mazat na uložišti nějaký velký věci. Aletyvole ono to snad maže i z telefonu, i přestože je to zálohování už vypnuté. Co s tím shitem zasraným mám teď dělat? Samsung S23.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Máme v telefonu Android 16. První verze přináší nový režim displeje a dočasně utiší splašené notifikace – MobilMania.cz
    https://mobilmania.zive.cz/clanky/android-16-vsechny-zname-zmeny-nejzajimavejsi-funkce-a-novinky-v-systemu-od-google/sc-3-a-1361427/default.aspx
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    TOOMIX: odpovím si sám, neumí, mrdka zkurvená
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Pixel Watch 1 a 2 dostávají update na Wear OS 5
    Pixel Watch November 2024 update rolling out
    https://9to5google.com/2024/11/12/pixel-watch-november-2024-update/
    XSOFT
    XSOFT --- ---
    NECROMAN: waffle na ně :(
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Android 16 nebude mít codename začínající na W podle abecedy, ale je jim Baklava
    This is Android 16's codename — and it's not what you're expecting
    https://www.androidauthority.com/android-16-codename-3486221/
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    TOOMIX: barvy u rawu asi uplne neresil bych, je to fotka bez šavlí zatím.
    Jinak ted sem zkusil vyfotit z terasy foto z DSLR, mobilu do rawu a jpegu a jak uz je malinko zatahlo, tak vyhral jpeg mobil, pak raw dslr a pak raw mobil, kterej je defakto uplne bez kresby :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    DRAGON: nahoře takový "retro", dole docela přepálený barvy, bral bych něco mezi
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    jako fakt mi nepříjde ten rozdíl tak drastickej (saturaci neřeším), abych se musel dělat s rawama i v mobilu, nevím no :)

DRAGON
    DRAGON --- ---
    KURE: hele, ani nemaj :)
    koukam na tohle a prostě nějak nevidím zásadní rozdíl mezi uncropped rawem a jpegem. Kromě toho, že mi příjde ten jpeg o něco barevně živější. Takových výsledků dosáhnu s Ultrou taky, ale právě to je ono: k čemu se srát s rawem v mobilu, když to zkrátka lepší není.. takže já sebou prostě to zrcadlo na výlet vemu i příště :)
    KURE
    KURE --- ---
    DRAGON: a nebo to maj pixly jinak než samsung.... to by mě štvalo :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam