LONESTAR: jo to mě by zajímalo, kterej chytrolín to pro čunka sepsal a kolik za to dostal, protože tohle určitě ten chudák vypatlanej nemá z vlastní hlavy. ten se zmůže leda tak na žvásty o "opálenejch" a na vystěhovávání. tohle je normálně ohřívání jeho chladnoucí politický polífčičky. takže podle čunka se romáci dostali do dnešní situace díky svojí "kultuře"? větší žvást jsem nikdy neslyšel. A čunkovo řešení?
"V této souvislosti také zmínil, že k začlenění vyloučených je třeba snížit hustotu osídlení v některých jejich komunitách"
http://zpravy.idnes.cz/cunek-romske-zvyky-jsou-casto-v-rozporu-s-ustavou-fws-/domaci.asp?c=A080111_134134_domaci_cen
jako snížit hustotu ja krásnej eufemismus. a jak to xe udělat? postavíme u Vsetína plynový komory? mele tam něco o vystěhovávání. to je teda báječný řešení, jako tim že je vystěhuješ do úplný mizérie, odtrhneš vůbec od všeho, jejich děti časem nacpeš do děcáku, tak tím všechno vyřešíš.
ty vole neřikej že někdo něco vytrhává z kontextu, protože čunek je jenom ubohej rasista, kterej se naopak s pomocí svejch poradců do jakýhosi "kontextu" zoufale snaží dostat chytrejma kecama o sociální redistribuci a akumulaci kapitálu, píčus. sorry že se tak vyjadřuju ale fakt pěním, když čtu něco takovýho.
já sice žádný instantní řešení problému sociálního vyloučení romů neznám (ono taky nejspíš žádný neexistuje) , ale říkat o někom že jeho kultura je proti ústavě (a to jsou jeho slova jakkoliv vytržený z onoho kontextu jsou pořád hnusným blábolem) je skoro hanobení rasy a národa, navíc kultura s tím nemá zase tolik společnýho. já neznám detailně situaci romů v čechách, byl jsem jen na pár místech...taky na slovensku, viděl pár dokumentů, ale nestudoval jsem jí. nicméně si myslím, že by čunek tohle měl nechat na odbornících a romskejch sdruženích samotnejch a pokud chce něco vyřešit tak je prostě podpořit. umí jenom míchat lež s pravdou aby byla stravitelnější.