• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHČeskosaské Švýcarsko (Zadní země) nejdivočejší kout v cz
    TSOH
    TSOH --- ---
    ALTHAR: Nevrlej umi pekne psat... sem si vybavil storku z Rumunska.. precetl jsem si od nej knihu o Rumunsku a jednim z cilu vejletu bylo jezero Laku Rosu (Červene jezero - prej skoro narodni symbol..) po prijezdu byl nalezen hnedej rybnik a na brezich hafo vykalu od výletníku.... casy se menej asi... ale jeho knihy maj neco do sebe... neb i ze snu muze clovek být živ....
    ___
    ale k tomu Hrensku...prej nekde u Dolskyho mlejna byl kultovni kemp nahore ve skalach.. hafo starejch placek z potlachů... a vyhled sterbinou ve skale na reku.. (jiz pry take zniceno) nikdy sem tam nebyl - neznas nahodou ? Na Tokani > neznal jsi tu starou ženu pred lety co se o tu hospudku starala... v zime mela naucene srnky ze ji zraly chleb z ruky kdyz stala v okne... po jeji smrti zver prej vystrileli m!slivci z oken teto hospody (pribeh znam jen z doslechu).
    Odkud jsi ? rad bych si nejake info vymenil... (take se me nechce popisovat cestu k poustevne na netu..)
    WOCKOO
    WOCKOO --- ---
    ALTHAR: pěkně :-)

    jenom podotýkám, kdyby někoho zajímaly ty pomníčky ze seriálu o pomníčcích co zmiňuješ, tak to vyšlo jako knížka, která je fakt zajímavá, mám ji doma

    http://www.luzicke-hory.cz/info/index.php?pg=knpomn
    ALTHAR
    ALTHAR --- ---
    Já do tohohle kraje jezdím už mraky let a strávil jsem spousty hodin a dní v archivu v Děčíně kde mají úžasný starý mapy Zadní země. Mimochodem z nich hodně čerpal Nevrlý když vyráběl svou slavnou mapu Zadní země a ty jeho "Chvály". Mluvil jsem s ním asi před rokem ale odkázal mě na Karla Steina se kterým to vytvářel. Nicméně se oba dost vymlouvali a informace z tý mapy nechtěli pustit. Na tu poustevnu jsem se přímo neptal páč sem myslel že to bude pohoda najít. Našel jsem za ty roky spousty kempů, pomníčků a různejch vytesanců ve skalách, jen tu "blbou" Poustevnu nějak nemůžu najít. Mám ji dokonce i na jedný mapě, ale prolezl jsem to tam už několikrát a nic. Jestli někoho tahle oblast zajímá, tak by měl prolýzt časopis Jizerské a lužické hory kde vycházel seriál o pomníčcích v ČSŠ právě od Steina. Je to moc zajímavý. Co se týká Sojky tak toho docela znám a párkrát jsem s ním i na Tokání mluvil. Je škoda že je to takovej zelenej zapálenec, kterej neuznává žádnou symbiozu mezi lidma a přírodou. Bohužel tam dělá strážáka a ničí co mu přijde pod ruku. Mimochodem jedině v tomhle bodě si říkám, že za komoušů bylo líp :-) Taky jsem se v pátek stavil na Růžový zahradě v horním kempu a z něj už zbyl taky jen písek pod převisem. To si vždycky vzpomenu jak jsme seděli u Luisy nebo Helči na tokání, dali si v zimě groček a šli spát do skal. Myslím že tam daj brzo čidla a kamery a začne zase sranda jak za Karkuleho :-) Kdyby se někdo mrknul na tu mapku a nakreslil mi kde to přibližně je, tak bych byl opravdu vděčný. Jinak já si dělám samozřejmě taky svoji "mapu" Mám už tam přes tři stovky různejch waypointů, Názvy všech možnejch i nemožnejch roklí, studámek a pomníčků atd. Pokud se někdo chce přidat do tvorby a přihodit nějaký body kempů nebo jiných zajímavostí tak asi není problém se podělit, ale jen tak to vystavit na net nechci. Glück auf! Aladar
    TSOH
    TSOH --- ---
    ALTHAR: da to praci najit... trefim tam od Cerne brany a od Doubic tusim... ale tezko se to vysvetluje... minule sem take chodil vsemoznekolem nez sem to nasel... je to na takovem skalnim ostrohu... pochybuju ze to ochranari znicej - tohle je jedine misto co asi tolerujou a to i ten ,zmrd, Sojka nebo jak se jmenuje co tam prej i kultovni kempy nici... v minulostri tam toho bejvalo vic... srub v Ruzove zahrade... take to strhli... co do osobnosti Stulpnera jsem ten jeho pribeh cetl... zajimave.. mozna skoda ze je to vcelku malo znama osoba... pred casem vysla i knizka o tomto kraji a bylo tam par fotek o skalnich rytinach nekde tam... narazil jsi na neco takoveho ? (stare znaky, dokonce vyobrazeni ufa :) , ruzne letopocty ke kterejm se jiz dnes nic nevaze...)..
    ALTHAR
    ALTHAR --- ---
    Tady je ještě mapka, kde jsem to přibližně hledal: http://www.robotika.eu/Stulpner.jpg no a na německý Wikipedii je dost obsáhlý pojednání o Karlu Stülpnerouvi. Byl to, takovej německej Robin Hood. Ale prý i dost rozporuplná osobnost. Tady je odkaz: http://de.wikipedia.org/wiki/Karl_Stülpner
    ALTHAR
    ALTHAR --- ---
    Hezký den, teď o víkendu jsem běhal celej den kolem Sokolího vrchu a v Můstkových roklích a hledal tu Stülpnerovu poustevnu. Nicméně jsem nic nenašel. Byli jste tam někdo v poslední době? Nezlikvidovali to ochranáři? Vím o několika kempech které už zlikvidovali a zbyl jen písek pod převisama. Poradí mi někdo kde ta poustevna je? Díky předem za pomoc.
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    TSOH: nene, tady je víc infa !! .)
    TSOH
    TSOH --- ---
    IJACZEK: trochu skoda... urcite tam bylo hafo informaci...
    ____________________

    jen tak mezi reci > ne ze bych sem chtel tahat cernou kroniku..., ale jiz dost let dozadu (snad kratce po revoluci) se pobliz Mezni louky ztratili asi 3 studenti (nalezeni mrtvi). Bylo to tenkrat i v poradu Tabu... nejake dukazni materialy se na policii ztratili (dost podivnej pripad - skoro jakoby policie kryla vraha)... nevite nekdo jak to dopadlo co do vysetrovani ?

    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    ARKIN: díky, potěšilo mě to.
    IJACZEK
    IJACZEK --- ---
    klub Doubice a okolní vesnice, NP Česko..... mažu, i když tu byl daleko dřív než tento .) holt i admin někdy udělá chybu, tim že založí další klub úplně stejnej .)
    .. nemá cenu tu mít duplicitu....
    tak ho sundajte ze záhlaví.... .)
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    ale vždyt je to uplně jedno.... at si každej koupí co chce
    WYMA
    WYMA --- ---
    TSOH: nj vydělávat se musí. a zase, ono spousta těch věcí svůj smysl má ;)
    TSOH
    TSOH --- ---
    WYMA: no vono se to potřebou v podstate neda nazvat ani po prichodu produktu na trh... ale již jen pro určitou skupinu... :) je to fsechno show...
    WYMA
    WYMA --- ---
    TSOH: ... které vlastně před příchodem nového produktu na trh ani nebyly potřebami.....
    TSOH
    TSOH --- ---
    WYMA: no jasně... vzdyt spousta těhle firem co do pracovní náplně vlastne vytváří lidem jen ,,nové potřeby,, ....
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    PREBRAL: naprostý souhlas.. na hledání starých těžeb je to uplně super,že?
    PREBRAL
    PREBRAL --- ---
    No, já GPS mám, ale většinou (pokud nehledám něco konkrétního, třeba nějakou tu starou těžbu), ji zapínám až na místě, kde je něco zajímavého a udělám si tam puntík.
    Doma si puntíky natáhnu do mapy a za sychravých zimních večerů nad ní vzpomínám, kde jsem všude byl :-)

    A nebo se užije, pokud fakt netuším kde jsem podle mapy a potřebuju někam dojít včas, což se děje velmi zřídka - třeba v noci mimo značku v čerstvě vykáceném lese na rovině.
    WYMA
    WYMA --- ---
    GPS je šikovná věc. na to, zjistit, kudy nazpátek k autu, nebo vědět, kolik kiláků sem ušel a jakou průměrnou rychlostí. na nic jinýho to v ČR nutný není. ale jak řikám, je to pěkná věc, šikovná, a oni co si budem nalhávat nám to ty firmy tyhle šikovný věcičky uměj dobře prodávat.
    PSYSBEE
    PSYSBEE --- ---
    TSOH: tak :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam