• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.


    Původní šesté přikázání: Nevyhodíš čokoládu i kdyby ti tisíckrát na zem spadla!

    Spratelene kluby:
    [ Všechny sýry světa, brie, gouda a feta! ]
    [ Vino - klub pratel kvalitniho moku ]
    rozbalit záhlaví
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SIBYLA: Ach, jsem polichocen. Tohle je jedno z přání, které sympatickým mladým dámám neumím odmítat. tedy: Gobers & degustační vzorky... ;-))

    SIBYLA
    SIBYLA --- ---
    Ja su mimoprazska, ale fotte, chcu videt goberse :-)
    WATTEVILLE
    WATTEVILLE --- ---
    GOBERS: Též se hlasím a jelikož je to středa, tak to nemůže být u nás (kdykoli kromě středy, může být u nás) a nebude druhá polovice.
    QUERER
    QUERER --- ---
    bože, čokoládá, hlásííííím se... hlásííííím se... můžu, viď že můžu :)))
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ja by som sa tiez pridala na degustaciu, ak ma vezmete medzi seba :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CAMELLA: Uz jsi tam. :-) Jeste 4 mista volna. Co Ty, SELLIGAN?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Já se hlásím:)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Tak ja to rozhodnu. 12. je moc kratky termin na to, aby se to doopravdy pripravilo.

    Tj. Prvni nyxi cokoladova degustace se odehraje 17. cervna od 19:00 v Praze (misto bude upresneno)

    Hlaste se kdo, se chcete ucastnit (ale zavazne, prosim!).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SELLIGAN: No máš to v záhlaví: 12. nebo 17. a večer, řekněme od 19:00? Nějaké návrhy kde by se to dalo udělat?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SELLIGAN: NANTHEI: Rozdělím čokoládu na osminy a bude devět vzorků (kompletní produkce téhle malé čokoládovny). Takže celkem 112,5g, tj. v podstatě jedna tabulka. A kdo nedokáže sníst tabulku na posezení, ten v tomhle klubu nemá co dělat. :-D
    CNV
    CNV --- ---
    GOBERS: Vzorků bylo dost, od oka bych řekla tak 40, takže bylo nutno vybírat.
    Bylo to pro laiky, takže hodnocení každé čokolády bylo už napsáno u ní na letáčku a lidi podle toho ochutnávali a učili se. Na deg. lístku byl i návod, jak se správně degustuje, aby to lidi nežrali jako Milku.
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    GOBERS: hlasim se taky pokud to bude Praha a nejaky slusny termin (i casove pac jsemv praci)

    taky jsem za tak 1,5 cokolady na osobu max :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Tak já jdu nakoupit degustační materiál...
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    Co to slyším???

    GOBERS:
    NANTHEI:
    Nebude-li to 15., tak bych se s dovolením také přidala. Předem hlásím, že dvě tabulky do sebe při nejlepší vůli asi nenasoukám.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CNV: Fajn... dobré vědět. A kolik tam bylo degustačních vzorků?

    Mimochodem, jak probíhala ta brněnská degustace po formální stránce? Myslím hodnocení a tak...
    CNV
    CNV --- ---
    Když jsem byla na té brněnské ochutnávce, tak se koštovalo cca po 10 gramech. A než se zaplnil degustační lístek, měla jsem toho plný brejle.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: OK, tak to udělejme třeba na šestiny nebo na osminy... ale uvidíme, kolik lidí se sejde. Osmina je ale asi tak to nejmenší, co by ještě mělo smysl. To už je sotva 12 gramů...

    12., 15. a 17. u mě taky dobré. Kdo se přidá?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: No tak jo. :-) Myslím, že ideální by pro degustaci bylo mít na osobu 25g, tj. čtvrtinu tabulky od každého vzorku. Což by při devíti vzorcích vycházelo na +/- 330 korun na osobu a pokud jde o množství sežrané čokolády na osobu na +/- 2 tabulky. To se mi obojí jeví jako docela rozumné.

    Takže když se dá dohromady dost lidí (4, 8...), kteří by měli 11., 12., 15.-19. června čas, tak to udělejme.

    A nějaký prostor by to chtělo. Máte někdo nápad?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: Já bych nebyl principielně vůbec proti. Ale chtělo by se to dohodnout v nějaké větší skupině už jen kvůli nákladům. Je to devět různých čokolád a každý se cenově pohybuje tak kolem 8 SFr. , takže jenom sada stogramových tabulek by byla nějakých 1.300 peněz, což už je trochu dost na to, abych to dělal z čirého fanouškovství. ;-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: A to by mohla být... že ano... ;-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    SELLIGAN: CNV: Já jim neodborně říkám stejně, jako HUGGI.

    Mimochodem, teď jsem tu v prodeji narazil na čokoládu, která je podle nějakého degustačního testu nejlepší ve Švýcarsku (a to netvrdí výrobce, ale seriózní noviny), takže jdu do ní a jsem velmi zvědav jaká bude... je to devět různých typů a příchutí. Určitě bude report.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam