• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    CNV
    CNV --- ---
    Tolik čokolády taky může ublížit. Znám případ holčičky, která, aby se nemusela dělit, sežrala celou hořkou čokoládou a zastavilo jí to střevní peristaltiku, lidově řečeno ucpalo střeva. Čokoláda umí být zrádná :)
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    NANTHEI:
    GOBERS: dekuju!!! jste hodni
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    ZUZKAOU: to sedí... a na záchodě atomové hřiby pak :-)...
    SELLIGAN
    SELLIGAN --- ---
    GOBERS: tyjo ja tu nebyla jeden den a uz je tu 74 prispevku :))
    tak pokud je jeste volno, hlasim se
    IORETH
    IORETH --- ---
    GOBERS: Pokud to bude 17., tak se to může konat u nás doma, místa je dost a nějaké víno se taky najde :-)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: hubení jak lunti, metabolismem kyseliny.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SLAUGHTER: jestli se dobře pamatuju, tak ti, co se k tomu nechali vyhecovat byly povětšinou matfyzáci a jeden jaderák...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    ZUZKAOU: zkoušel jsem boby a 99% čokoládu a 100g mě zalepilo po pár gramech moc... Máš povedené kamarády :-)...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Jsem taktéž z brna... A vzhledem k nadstandartím vztahům k čokobance by se patrně dal domluvit nějaký hromadný nákup a degustace, ale teda nechci aby mi to zbylo doma, protože pak nevím co s tím. Předvánoční plněné Lindtky co jsem tu vychvalovala (limeta+zelený pepř, mango+caneyský pepř a borůvk+ levandu ) stále ještě nejsou dojezené, jsem mlsná, ale čokolády sním málo :-)


    SLAUGHTER: v jednu dobu se moji kamrádi čas od času vyhecovali k sázce jestli jsou schopní sníst kilo čokolády do hodiny. Dokázal to jeden, podmínkou byla čokoláda s více než 30%, u vysokoprocentních si to neumím představit už vůbec.

    Po dojedení nebyli ani tak nafetovaní, jako jim nebylo dobře - hlavně z přemíry cukru (což by se u vysokoprocentních nemuselo projevit). Jestli se nepletu, tak jsem někde viděla výzkum, že na složky v čokoládě daleko silněji reagují ženy, než muži, takže možná kdyby se některá dobrovolnice uvolila jíst tolik vysokoprocetní čokolády (a nebo surovejch bobů, to by asi byla nejdzravější varianta), třeba by se tím i sjela :-)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STEPNI_VLK: Prave ze budu pendlovat.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    GOBERS: Asi se začnu modlit za tvé přijetí, hehe.. Ale to už pak zase nebudeš ve Švajcu, ne? :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    STEPNI_VLK: No... tak vis co, ono staci, aby me pozitri prijali v Olomouci do doktorskeho studia a budu v mile Moravence vice nez casto. :-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    CNV: Jediná rozhodně ne aneb brněnská step vs. pražská džungle. :) Chce to prostě splašit někde na NYXu (či mimo něj) Moravana žijícího ve Švajcu obdobně jako Gobers a bude vymalováno. ;)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Takze jeste doplnujici informace k te coko-party po skonceni degustace:

    Zvolil jsem pro ni program Double lait a Noir & lait od firmy Lindt. Uz jsem tu o nem psal drive (a nekteri uz znaji z vlastni zkusenosti ;-)), takze jen ve strucnosti:

    - Double lait - mlecna cokolada ve dvou vrstvach, mezi kterymi je mlecna napln
    - Noir & lait - totez, ale horka cokolada misto mlecne
    - Double lait abricot - mlecna cokolada ve dvou vrstvach s naplni z mleka ochuceneho do merunkova a s merunkovymi krystalky (jedna ze dvou jarne/letnich sezonnich cokolad)
    - Double lait macchiato - mlecna cokolada s mlecnou naplni prichute macchiato (druha z tech dvou sezonnich)

    Jinak viz: [ GOBERS @ Čokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol. ] (recenze na tu prvni sezonni)
    DEEKEY
    DEEKEY --- ---
    GOBERS: sim, to byla nadsázka:-) kdyby to tak bylo, nejím nic jiného:-))
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    tak tomu říkám orgie ;-))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    A hosté a náhradníci mají stále pole působnosti otevřené. Čokopárty po degustaci se týká i vás... ;-)))
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    A ještě pokud jde o náklady... rozpočítám-li náklady na degustační vzorky na 8 osob, vychází to na 180 Kč/osobu (celkem stály čokolády 83 SFr., což je podle dnešního kurzu 1477 Kč, tedy cca. 184 Kč/osobu). Bílé pečivo na zakusování degustačních vzorků a čokolády na postdegustační čokopárty nakoupím ze svého (za případný příspěvek se zlobit nebudu, ale není nutný). Pití si pochopitelně každý bude platit sám (podle toho, kde to bude - co to Vínečko, QUERER?).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Čili sečteno a podtrženo, žádný z degustátorů nesní více než 90g vzorků, což mi přijde jako rozumná míra (zejména když samotná degustace se soustředí na první dva úlomky, tj. celkem 60g).

    Po degustaci bude následovat čoko-párty (to už asi i s vínem ;-)) s "obyčejnými" švýcarskými čokoládami značky Lindt (případně dalších, uvidíme, co dnes ulovím).
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Ještě pokud jde o objem snědené čokolády: z každé tabulky obdrží každý z 8 degustátorů 3 úlomky po 3,33 gramech, tedy celkem 10g z každé čokolády. Postup degustace bude takový, že se nejprve bude degustovat první úlomek chronologicky (tj. od 1 do 9). Degustátoři si budou dělat z této prvodegustace poznámky. Následně bude ke každé čokoládě přečteno oficiální degustační doporučení výrobce s popisem chutí, které by měly být v čokoládě patrné, a dekustátoři (nyní již v pořadí podle vlastního uvážení) degustují druhý úlomek a konfrontují své poznatky z prvodegustace s oficiálními údaji výrobce. Třetí úlomek pak bude k podpoření definitivního názoru a hodnocení, k podělení se s hosty nebo čistě pro potěšení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam