• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GOBERSČokoláda - Läderach, Toblerone, Lindt, Nestlé a spol.
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    QUERER: chichi :)

LOOP_ONE: kazdy ma jine chute, ja ujizdim na takovych ovocnych...:)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    LOOP_ONE: orion je zlo, lindt je taky dobry priemer... to, ze ty povazujes za cokoladu len to, co vzniklo rozomletim cokoladovych bobov spojenych s cukrom a maslom, je tvoj problem, ini ludia sa vyzivaju aj v roznych prichutiach...
    a ked uz sa otieras o povodnu cokoladu, tak to bol velmi koreneny napoj z rozomletych cokoladovych bobov zahustenych kukuricnou mukou, okorenenych vanilkou, chilli, roznymi piprami, etc. a podla roznych ludi, ktori si to skusali pripravit to nebolo prilis chutne...

anketa na to, co si cokoholici kupuju by bola velmi dlha a malo preukazna, pretoze je na trhu tolko roznych druhov a typov a i ludia maju odlisne chute (niekto ma skor rad horke, iny sladke); ved staci filtrovat v tomto klube, o com sa tu pise, to je preukaznejsie a rozumnejsie zhrnutie :)
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    A co skutečná čokolada ?
    Za čoko bych považoval to, co se otře o původní Criollo a jsou tam jen 3věci (C.mass,třtinovy cukr,a C.butter (max Vanilku)
    skutečna čokolada je jak archivní víno- člověk si vychutnává tony chutí, které tam zanechala příroda a maillard. ... :) a né výrobce
    dejte do toho zahlaví něco co je čokolada prosím...
    ITALIE-AMADEI 5/5*,
    Belgie-Dolfin
    EKV- PACARDI
    Bolivie- El Ceibo
    Francie -Bonnat 5/5*
    atd...
    Bych rad videl vaše degustace :) ne ja bych se tam rad zastavil a vzal nejaky čoko sebou :) když už nějakou udělate...
    Lindt je zlo .) srry... to už raději BIo v DMku nebo M&S 72%Dark...i když to co prodavaj v Markovi za to bych je zavřel, :) tam evidentně to špatně skladujou, protože ta čoko má na sobě krystalizovany cukr...ale hadejte se s nima...
    Mě by zajmalo, co si pro svoje mslný jazýčky kupujete? Anketu?
    QUERER
    QUERER --- ---
    LENIEUX: ahoj, já jsem querer, těší mě! :) patřím teď taky mezi známe? :D
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    tak neco pro zname a do zasoby :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    CNV: Já právě vždycky měla v knížkách nejradší takovéhle podivnosti. :-))
    CNV
    CNV --- ---
    MALKE: Už jsem tam dala radši bonbony... do beletrie je to stejně vhodnější, než abychom rušili čtenáře nějakými skořápkami.
    MALKE
    MALKE --- ---
    CNV: Není řešení tvého problému, že v té továrně se nevyráběly jenom skořápky? Laicky - továrna jenom na ně je asi ptákovina, ale vyrábí se tam třeba tabulky, takové ty ťuflíky na vaření, skořápky, blabla - prostě čistá čokoláda, jeden z produktů je dodáván dalším subjektům za účelem výroby jako polotovar - ?
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NANTHEI: Jsou-li to klasické pralinky, tak ty jsem viděl, jak se vyrábí... :)
    CNV
    CNV --- ---
    GOBERS: Jo, už mi to došlo. Potřebovala jsem to po lopatě :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CNV: Protoze mas hotovou napln a tu pak obalujes cokoladou, jak rika TAMARIX.
    CNV
    CNV --- ---
    TAMARIX: Bohužel vůbec nic, je tam akorát, že se to odehrává v Hamburku a že ten pán ty skořápky pašoval ven v protéze a nosil hlavní hrdince.

GOBERS: Ale jestliže tam dělali pralinky, proč je konkrétně specifikováno, že se tam vyráběly chocolate shells for pralines?
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    CNV: Nebo je to myšleno jako, že byl jeden závod jenom na čokoládu a v dalším to třeba plnili. i když to je zvláštní. Když jsme byli před lety na exkurzi v Orionce (Dej jí Pánbůh věčnou slávu..), tak tam pralinky dělali na jedný lince. Pokud se dobře pamatuju.. Máš tam zmínku o té čokoládovně? Název, kde? Pak by se to třeba dalo dohledat. Jestli to tam tedy nemáš jenom jako větu bez většího kontextu..
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    ...kde vyráběli čokoládové pralinky, IMHO. Ona ta náplň se může dělat někde jinde, ale pak se to kompletuje s čokoládou.
    CNV
    CNV --- ---
    "he worked at a factory in which they produced chocolate shells for pralines"
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    CNV: To mi nezní úplně pravděpodobně... jak je originál?
    CNV
    CNV --- ---
    Drazí, překládám knížku z válečného období a je tam pán, který pracuje "v továrně, kde se vyráběly čokoládové skořápky na pralinky". Je možné, že opravdu byla továrna jen na skořápky, které se pak plnily jinde?
    MALKE
    MALKE --- ---
    LENIEUX: Tak chci čekuládu;))
    LENIEUX
    LENIEUX --- ---
    MALKE: za tri tydny ;)
    MALKE
    MALKE --- ---
    LENIEUX: Ježíšmarjá, já z toho tvého prvního postu nějak nepoznala, že je ještě navrch i bílá! Chci vědět, kdy jedeš do Německa!:))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam