Dáme si jednu hymnu, než to tu úplně umře:
Whiskey in the Jar. :)
Teď právě dočítám
Konec světa & Hard-boiled Wonderland od Murakamiho, kde se to whisky jen hemží, a doma zrovna ani kapka. Ach jo, ďas aby to spral!
Mimochodem, hlavní hrdina ji prakticky pořád pije "on the rocks". Dokonce se v jednom místě vyjadřuje následovně:
Pro ukrácení nudy to ale bylo ideální a já si ty plakáty prohlédl po řadě všechny. Což mě po posledním patnáctém přivedlo k poznání, že nejkrásnější pohled, co se alkoholických nápojů týče, je docela určitě na whisky s ledem. Jednoduše řečeno, dobře to na fotografiích vypadá. Do velké sklenice se širokým dnem se hodí tři čtyři kostky ledu a na ně se nalije jantarová, hustá whisky. Než pak led začne tát a bělavá voda se začne mísit s jantarovou barvou whisky, na okamžik po ní plave. Což vypadá doopravdy pěkně. Když jsem se podíval líp, zjistil jsem, že většina fotografií whisky na plakátech je právě on the rocks. S vodou to jaksi není na pohled ono a neředěná whisky je nudná až běda.
Jak ji nejraději pijete vy? A jak jste se k tomu propracovali? Přes zkoušení, radu profíka, oblíbenou scénu z filmu či knihy, nebo nějak úplně jinak?