Ono je to asi bytostně individuální. Já beru gin tonic jako typický party drink. A zase whisky jako spíše pohodovou, relaxační záležitost. Ostatně, už jsme tady určitě zmiňoval, že ve Foucaultově kyvadle říká Eco ústy jedné z postav, že pokud chceš mít sladké sny a vůbec se celkově vyklidnit, tak pij whisky, a pokud chceš prohýřit noc a sexuálně si užít, tak pak doporučuje gin martini.
Posledně jmenovanou kombinaci jsem samozřejmě vyzkoušel a můžu též vřele doporučit - správně namíchaná a s jemným ledem se nejen výborně pije, ale opravdu funguje jako energetická bomba! Vážně jsem nezažil drink, který by dokázal takhle nakopnout. Akorát tedy vřele nedoporučuju míchat následně s čímkoli jiným - to je pak velmi rychlá "smrt".
Problém je, bohužel, v tom, že jen málokde mají gin martini na lístku, a málokterý barman ji umí správně namíchat. Dokonce se mi jednou stalo, že mi to jeden namíchal přesně v opačném poměru, tj. s dominantním ginem, a téměř se to nedalo vypít. A to byl barman, který v Metru chvíli předtím předváděl barmanskou show, takže jsem si říkal, že by to snad znát měl..
DEMONOFANARCHY: Jak píšeš, běžný gin z obchodu se se těmi kvalitními vůbec nedá srovnávat - dokonce se jim ani nepodobá. Možná se spíš víc blíží borovičce. ;)
MACHALIK: Já píšu výše, já gin docela rád. A s tím, co jsi mi dával ochutnávat na Skleněné louce, jsi mi navíc otevřel oči. Do té doby jsem pil tak maximálně Beefeater a podobné. Takže díky za tipy!