• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    STEPNI_VLK: Tyhle pokusy se slivovicí a dubovou dýhou už mám za sebou a nedoporučuji. Špatnou pálenku to nezlepší a dobré nepomůže. Jo, na pálenku z jablek to funguje, ta v soudku jen získá.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Kdy se spolu opijeme, Vlhu?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STEPNI_VLK: ehm, prvního září to bude půl roku, co jsem do půl litru jablkovice dal štěpky. Barva se mění, chuť jsem nezkoušel.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Teď jsem si vzpomněl. Nedávno jsme se s kolegou bavili o chlastu (oni tu taky furt s něčím experimentují, tj. pampeliškové víno, višňák apod.) a ten říkal, že jeden jeho známý to se slivovicí dělá tak, že dává normálně kousky dubového dřeva přímo do slivovice, a že ta mám pak tmavou barvu, patřičně upravenou chuť a prý to vůbec není špatné.

Berte to jako doušku k té někdejší debatě o tom, zda má cenu dávat slivovici zrát do sudu..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Na sifon jsem se vykašlal, kupuju Albert bublavou vodu, to nemám šanci nikdy nabublat sám doma a navíc stojí nula korun a vleze se do lednice do dveří. Pohodlí nad kutilstvím: 9:0.

Nakoupil jsem teď čtyři giny a tři vermuty a mám tam ještě nějaký pozůstatky z dávna jako Johnnieho a Campari a tak, tak shakuju jak o život. Dělám si Gimlet a Martini a gin tonic a onehdá jsem zkoušel něco jako Whisky Alexander a všechno skvělý. Hlavně to Martini, to je drink... ten se dá tak modifikovat... úplná pecka. Což bez shakeru nejde.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: BTW jak válčíč se sifonovou lahví? Našel jsi nějaké tipy na maximum bublinek či jiné vychytávky? Onehdy jsi to tu docela koumal.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Já chtěl původně něco okolo třech stovek, ale nic neměli a Bombay ani Gordon´s jsem nebral. Poslali jim omylem tenhle, objednaný měli ten tebou zmiňovaný, takže zrovna balili vratku zboží a tenhle mi dali za 400,-. Tak jsem ho vzal. Na dnešní večerní míchání bude ideální, alkoholově je silnější, chuťově slabší, až nenápadnější, ale neměl jsem gin tak dva měsíce, takže jsemj spokojen :)

Jaký shaker jsi vzal? Mě shaking už moc nebere, machimálně užívám spodní díl jako míchací sklenici:_)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    BRUKEV: Když už Tanqueray, tak tento, ale já osobně preferuju nakonec jiný giny. Je ten Tanqueray takovej nenápadnej - až nudnej.

Jinak jsem si konečně koupil shaker, a tak míchám... su furt v lihu doma. Skvělý.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Když jsme u těch míchaček. Dostal jsem strašlivou chuť na gin s něčím, tak jsem koupil tohle http://www.topalkohol.cz/zbozi/tanqueray-0-7l Zatím jsem ho neměl, voltáž má taky vyšší, než je obvyklé, tak uvidíme.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Nojo, jako u me by taky rozmejsleni mezi mym oblibenym single maltem a panakem cistyho ginu nebylo moc dlouhy... Souhlas, michacky feer.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: S těma ginama u nás v čr bude problém. Já se posledně na ochutnávce rumů bavil s lidma z baru o tom, zda budou ochutnávky například právě ginů. No a moc se do toho nehrnou, bo gin je prostě pití, které v baru moc nejde. dá se použít do mícháček, ale ty si moc lidí nedává díky ceně, singl panáka taky málokdo kopne a klasika s tonikem nebo sodou se nějak neujalo. Je to škoda, já si právě myslím, že gin + tonic/soda je na léto úplně bomba nápoj.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dalsi skotska (konkretne shetlandska) vodka je Blackwood's, kdybyste chteli drzet fazonu, stejne jako delaji i skotskej gin Blackwood's. Gin je ale stejne spis vhodnejsi na michani.
    YOKY
    YOKY --- ---
    Jako informatik beru absenci webu na sebe...doresim problem s hostingem a presmeruju to z fb, cca tyden. Nicmene prijdte radeji mrknout osobne :) Machaliku, asi jsi videl no...z Ginu mam pouze London Hill a Beefeatera, z vodek Finskou, ale mam objednanou Skotskou vodku Kulov a ve Vermutech moc nejedem, spise Cognac, Armagnac atd. a ze par rumu - slusnejch. Ale jsme hlavne single maltovy...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak jsem se stavil na krátkou abstinenční návštěvu v novým whisky baru a dobrý! Odhaduju á 50-60 flašek různé whisky, většina z toho nekonfekční věci včetně nezávislejch plnění (Murray McDavid), ceny od kila do zhruba dvou z panák, fantastická otevíračka v běžný dny do dvou, v pátek a sobotu do čtyř do rána. K tomu majitel ochotnej si vykládat. Vlku, dej echo, až tu budeš, měli bychom se stavit. Možná tam zajdu už dřív s kamošem.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: taky mi přijde škoda, že pro neFB je nemožné počíst si víc
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    YOKY: Koukal jsem vám na stránku, nejsem fejsbukovej, takže jsem se kdovíkam nedonavigoval, ale jak velkou máte cca sbírku? Máte i cask strength modely? A pojedete čistě ve whisky nebo zkusíte i jiný alkoholy, třeba giny? Stále je to Anglie. Piju kvanta whisky a ginu. Gin je strašně zajímavej! A vermuty. A vodky. Mít bar je můj sen. Předběhli jste mě.
    YOKY
    YOKY --- ---
    dejte vědet kdy dorazíte, zařídím si abych byl na místě :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Su nachystané a vlhké.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jsem za. Zítra sice jedu do Brna, ale jak neděli, tak pondělí už mám nejspíš zadané. Takže příští neděli/pondělí. Nebo se ti ozvu teď, pokud něco neklapne..
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Ze by?? Vlku? Mas to za rohem a ja dojedu, nezajdem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam