Tak opožděně pár poznámek z akce níže - přepisuju ze svých neumělých degustačních poznámek, takže jsou možné chybky. Nešel jsem po exotikách, ale hledal whisky, kterou bych si koupil domů (a to lahev za 6000 ještě není :-))
Longrow 18yo - 46%, velmi zajímavá rašelinová whisky se sladkým koncem, a současně "mouth-watering" efektem, jako má třeba Highland Park. Za ty prachy ale nestála.
Octomore 6.1 - obecně mě baví, jak Bruichladdich má netradiční obaly, a Octomore vyčnívá. Nicméně ta whisky mě zklamala. Monžá je to tím, že nemám hubu na vysoká procenta (56%), ale aroma je nevýrazné, a po ochutnání mi zdřevěněl jazyk a horko těžko jsem cítil sůl a čokoádu. Asi jsem čekal moc.
Port Charlotte mi chutnala mnohem víc. Voní po řasách a moři, ale chuťově je sladší, než Laph nebo Talisker.
Caol Ila 12yo - tam není co dodat. Vůně rašeliny a trávy, v chuti mandle.
Překvapení a téměř "legrácka" - Big Peat (
http://destilaty.heureka.cz/big-peat-0_7-l/) - blend single maltek z Islay. Pro rašelináře zábavnej požitek. Vůně je téměř močůvková, chuťově je to trochu hrubší, ale cena odpovídá :-) Vyzkoušejte, pokud na to někde narazíte :-)