STEPNI_VLK: diky za doporuceni! Benromach uz jsem nejakej mel myslim, kamos (jejich dealer:) mi to dost doporucuje, takze to prozkoumam dal teda.. To s kvasnicema je dobra informace, diky!
Springbank 12 CS a Longrow (peated 46%) jsem mel ted v patek v Marpeku, prave jsem si vzpomnel na tvoje doporuceni z drivejska.. oboje mi chutnalo dost, na to se jeste mrknu!:) Kdysi jsem zkousel Springbank 10y a to me zas tak extra nezaujalo, ta 12CS byla jina liga!
Jinak z patecni kostovacky me docela prekvapil Benriach Birnie Moss a jeste vic Benriach Batch One, z Islay pak Port Askaig 100° Proof a Finlaggan Cask Strength 58% (to jsem nevedel, ale prej to vyrabi Lagavulin a prodava pod jinym nazvem kvuli nejakejm limitum na to, kolik toho kazda palirna muze vyrobit)
Ledaig znam ten klasickej 10y, co (jak tu nekdo vtipne pojmenoval) chutna jak zpocena ovce:D Pak jsem jeste v Marpeku mel jednou nejakej bez udani veku, ale uz to byl asi 8. nebo 9. panak ten vecer a moc si to nepamatuju:)
JAKOUBEK: o anCnoc jsem slysel uz parkrat, ale nikdy jsem to nemel, Glenglassaugh a Kilkerran mi vubec nic nerikaj, mrknu na to, diky!