Snad tady timto analytickym pristupem nikoho neurazim. Ale protoze se cas od casu objevuji dotazy na radu - doporuceni toho ci oneho (a na nastence nic takoveho neni), tak uz delsi dobu premyslim, ze to sem pro snazsi - orientaci postnu.
(A taky priznavam, ze mam trochu slabost pro ruzne infografiky ... :) ...
1. Tady studie chutovych profilu vybranych 86 skotskych destilerek, vytvorenych na zaklade 12 Aroma kategorii. Stoji za tim pocitacovy model z University ve Strathclyde, ktery zpracoval 4 bodove hodnoceni v onech 12 kategoriich jako kourovost, floralni, tabakove, medicinske aroma, atd.) Snad jedina vytka, ze sem nedohledal ani na oficialnich strankach jestli se jedna o porovnani destilerek jako takovych, ci konkretni lahve, plneni.
Abych netapetoval, tak tady alespon nahled, jak ta pavouci grafika vypada,
pokud nekoho zajima, tak tady vsechny destilerky abecedne serazene:
http://i.imgur.com/1fh6eyc.png
2. Takova znamejsi jednoducha grafika - tzv. mapa chuti, na prvotni orientaci myslim vyborne.