Ano, Longrow se vyrábí ze sladu, který je sušen minimálně 48 hodin nad rašelinou (oproti tomu ten pro klasickou Springbank tráví nad rašelinou jen 6 hodin, zbytek času už se suší horkovzdušně). Na druhou stranu je fakt, že kouřovost Longrow je dost jinde než kouřovost whisek palíren z Islay. Jedním z hlavních důvodů bude bezpochyby úplně jiný zdroj rašeliny - více o tom v tomto skvělém článku od Davida Brooma:
Peat terroir and its impact on whisky.
Pocitově se Longrow mnohem více podobá třeba irské Conemara Peated. Ten kouř tam prostě je, ale mnohem decentnější, mnohem více sofistikovaný, když to řeknu takhle blbě. A edice RED je právě proto tak dobrá, že se ten decentní kouř naprosto dokonale snoubí s tou ovocností ze sudů po vínech. Tahle edice je podle mě v tomhle ohledu rozhodně jeden z majstrštyků palírny Springbank, o tom žádná.