• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: whiskybrani je skvela studnice moudrosti! Taky to mam doma, dostal jsem to vloni.. Ale.teda musim rict, ze je to strasne nectivy:)) prehrsle informaci, strasne nudna forma.. Ale na druhou stranu si neumim.predatavit lepsi zdroj kdyz se tim clovek zvladne prokousat! Pan je strasna chodici encyklopedie
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    STEPNI_VLK: ja se neopovazuju ani pipnout a jen nasavam (informace) ;)
    do AS jsem se na zaklade zdejsich pozvanek uz na degustaci nekolikrat chystal, ale nekecam, uplne pokazde jsem kvuli necemu nemoh .. tak treba letos
    EARL
    EARL --- ---
    Aha, aplikace umi pridat jen jednu fotku, tady uvadim zdroj

EARL
    EARL --- ---
    Jinak kdyz si tu tak sdilime ty lahve, tak muj jezisek byl trochu intelektualnejsi a uz studuju...

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MATEJICEKKK: Benromach 10yo CS Batch 2 jsem měl v Angels' Share v rámci degustace a pak i na baru. Už padla. A prakticky každého, komu jsem ji nalil, hrozně moc bavila. Já mám doma Batch 1, protože ta mě na základě panáku odpálila ještě o chlup víc, ale možná si časem pořídím i tu 2. ;) Jinými slovy, i já potvrzuju, že se máš rozhodně na co těšit.

A jinak jsem tedy moc rád, jak se tady ta diskuse teď rozproudila. Jen škoda, že se dlouhodobě nezapojuje více lidí než jen ti obvyklí podezřelí.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    btw. vcera jsem mel prisernou kocovinu, protoze jsme se ve ctvrtek strasne ozrali s kamosem pivem a hruskovici, tak jsem vcera nemel na whisky vubec chut.. ale dneska jsem otevrel tuhle damu a uz se na ni moc tesim! tak stastnej novej rok pratele a at nachutnate spoustu peknych veci!

MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Tak super, jsem zvedavej.:))
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MATEJICEKKK: tenhle konkretni benromach je taky skvelej, chutnal mi moc! nastesti mam jeste dve lahve ulity:)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: Haha jono, je to na hovno!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MATEJICEKKK: Teda mit doma neco tak famozniho, jako je Springbank 15 (nebo spis cokoli co patri pod tuhle palirnu :-)), a nemoci to ochutnat, to by melo byt zakazany Zenevskou konvenci, vsechny covidy.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    STEPNI_VLK: Mam to ted dost podobne...k vanocum jsem dostal Springbank 15, Benromach 10 CS 2009 batch 2 a Arran 10.
    13.12 jsem dostal covida, komplet ztratil cich a chut a na svatecni popijeni a koureni dymky jsem mohl zapomenout. Ted uz je to lepsi, nicmene whisky nejsem stale schopnej moc rozklicovat.
    Doufam, ze se to brzy vrati, je to celkem pain to neochutnat!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Včera jsem si s tou Ben Nevis 10yo opět potvrdil, že pokud jsem nemocný (nějaké posrané nachlazení, třebaže už v poslední fázi), tak nejen že na vůni můžu zapomenout, ale zároveň i chuť je výrazně pozměněna. Byla tak nějak divně hozená do hořké a zdaleka mi nechutnala tak, jako když jsem zdravý. Následně jsem si tu změnu vnímání chuti potvrdil ještě se Smoking Islay od Black Adder.

Takže stejně jako nerad hodnotím whisky na základě jednoho jediného ochutnání, tak si také sakra dávám pozor na to, jestli nejsem ovlivněný nějakou nemocí, nedejbože léky...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: jo kamarade.. to jsou leta driny a odrikani! to proste travis hodiny a hodiny u internetu, prochazis weby, hledas maly lokalni prodejce, vyzadas si cenik, projdes to a pak v sobotu naplanujes rodinnej vylet a tahnes manzelku 100km autem na prochazku v okoli a naaaahodou jedes okolo zrovna, aby sis mohl ty lahve vyzvednout:) to jako neni tak, ze bych nahodne vesel do kramku a zrovna to tam meli:)))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tak jsem kostnul tu Ledaig 10yo. Je teda jeste vic kourova a raselinova nez Benromach 100 proof, asi budu potrebovat aspon petinu lahve, abych se do ni lepe dostal. Ale je to dobry.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jo, Arran 14yo byla super. Když jsem se dozvěděl, že končí, tak jsem šéfům ve Whiskáči řekl, ať toho koupí co možná nejvíc. Vzali tehdy 5 flašek z Manea. :) V aukcích se každopádně bude objevovat furt, akorát už halt za vyšší cenu...

Overaged od Couvreura jsem měl ve slepé degustaci Královny Sherry a dal jsem ji na první místo z osmi vzorků. Mimochodem, hrozně mi připomínala Longrow RED či Sprinbank 12yo Cask Strength, na kterou jsem to také nakonec tipoval.

Ben Nevis 10yo mám teď doma otevřenou delší dobu a už chápu, co na té palírně ti Japonci vidí. ;) A vůbec, jdu si ji nalít...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Tys nekde objevil Arran 14? No tak to bez do prdele 2x :-))).
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: promin no! technika, za to ja nemuzu.. ja taky videl svoji jako prvni:)))
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: tak to bez do prdele, protoze ja samozrejme svoji odpoved videl v chatu jako prvni a pak sem byl nasranej, ze me nevyhlasili jako viteze:-)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: na tom online tastingu jsem byl taky!:) a dokonce tam byla nejaka ta tipovaci soutez, kterou jsem vyhral a domluvil se s nima, ze mi pak dali jeste 40 ml vzorek z ty Embassy flasky:)

STEPNI_VLK: jinak za me z ceho jsem si letos sednul nejvic na prdel byl jednoznacne Octomore 02.2, kterej je naprosto luxusni! Taky mi hodne jel Ternary Project a Black Art 4.1 od Bruichladdichu. Mimo tuhle palirnu me hodne zaujal Glenfarclas 1988 Christmas Edition a Michel Couvreur Overaged v 52%. Z tech levnejsich lahvi se mi libil Arran 14 (kterej prestali lahvovat a tak jsem si setril zbytek v lahvic a pred tejdnem jsem hrozne haluzne nasel v jednom malym lokalnim kramku na malym meste dve zapraseny lahve a vzal jsem je obe, staly 1144Kc kazda:) a Cote Rotie finish, pak treba An Orkney Distillery 2007 od Elixir Distillers, Glenlivet 12 Illicit Still.. a hodne me zacal bavit Ben Nevis!
    EARL
    EARL --- ---
    STEPNI_VLK: jo, presne ten. Dal jsem si tu online degustaci, co delali Zdeny spolecne s prazskym Mr. Brut, celej ten flight byl skvelej... Jinak tu lahev minimalne v Mr. Brut furt maj, ale teda 0,02 za 1700 je fakt kurva hodne no...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam