• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    STEPNI_VLK: souhlas.. ti, kteri se neciti dost fundovani se k necemu vyjadrovat, maji vetsinou nejlepsi vhledy a jejich poznatky jsou zajimavy! rozhodne podporuju, kdyz se lidi neboji a ptaji se, nikdo ucenej z nebe nespadl:) ja toho taky spousty nevim, ale zas se nebojim se ptat:))

Jinak k Whiskybrani jeste.. tam je pul odstavce o vyteznosti jecmene ve skotsku a nasledne tri odstavce o vyteznosti vina v ruznych castech sveta "pro srovnani".. a v tom rozhovoru pro Whisky Essence navic rikal, ze kdyby to psal ted, tak by tam dal vic tech "offtopic" veci.. treba zminoval 30 priloh, kde jedna z nich by byla cely zneni staryho skotskyho zakona o daneni whisky... ja se za ten rok zvladnul prokousat tak pulkou prvni knihy a vzdycky to odlozim a treba mesic na to nesahnu a musim se lamat do toho se k tomu vratit.. na druhou stranu si z toho clovek zvladne pripravit dost informativni prednasku, i kdyz si z toho udela jen rozumnej vycuc..

NOIZER: jo a je to krasny!:)
    RAGUPKI
    RAGUPKI --- ---
    STEPNI_VLK: Já si to tu se zaujetím čtu, ale moc nových zážitků nemám — jak jsem psal před rokem, piju spíše zřídka a dostávám toho skoro víc, než stíhám konzumovat.

Teď jsem k Vánocům dostal japonskou Nikka from the Barrel. První ochutnání toho příliš neodhalilo, protože moje patro nebylo moc otevřeno, ale zaznamenal jsem příjemnou vanilku a těším se na další přezkum :-)

Pak mám jeden traumatický zážitek z neplánované návštěvy, kdy si kamarád, zjevně odhodlán podporovat stereotypy o Finech, vzal rašelinovou Port Charlotte a suverénně ji chrstl do svého cideru. Příště dostane Hanáckou vodku, kterou jsem našel ve skříni :-)
    EARL
    EARL --- ---
    Ano, autor je schopnej behem vety zmenit tema asi trikrat,coz je des. Uplne stejne sem byl rozpacitej z jeho povidani ve Whisky essence - uprimne, ja tyhle bodry moravaky moc nedavam... Zatim jedu tu historii a je to docela ctivy, kdyz clovek ignoruje ty myslenkovy odbocky
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ANONYM_CZ: Na to kašli. Tady tě nikdo za nedostatečnou fundovanost kamenovat nebude. Když jsem tuhle diskusi kdysi dávno zakládal, tak jsem také věděl kulové. Tak jsem se aspoň každou chvíli na něco ptal.

Co se degustací v AS týče, tak můžu říct, že mám připravené docela pěkné věci (aktuálně asi 4), a že se tudíž máš na co těšit. Pokud tedy konečně přijdeš. ;)

NOIZER: Jo, ta nečtivost a odbíhání od tématu (rozbíhavé myšlení) je mu často vyčítána. To je vlastně jeden z důvodů, proč jsem si to až doposud nepořídil. A po pravdě, spíše pokukuju po The Scottish Whisky Distilleries od Misako Udo.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: whiskybrani je skvela studnice moudrosti! Taky to mam doma, dostal jsem to vloni.. Ale.teda musim rict, ze je to strasne nectivy:)) prehrsle informaci, strasne nudna forma.. Ale na druhou stranu si neumim.predatavit lepsi zdroj kdyz se tim clovek zvladne prokousat! Pan je strasna chodici encyklopedie
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    STEPNI_VLK: ja se neopovazuju ani pipnout a jen nasavam (informace) ;)
    do AS jsem se na zaklade zdejsich pozvanek uz na degustaci nekolikrat chystal, ale nekecam, uplne pokazde jsem kvuli necemu nemoh .. tak treba letos
    EARL
    EARL --- ---
    Aha, aplikace umi pridat jen jednu fotku, tady uvadim zdroj

EARL
    EARL --- ---
    Jinak kdyz si tu tak sdilime ty lahve, tak muj jezisek byl trochu intelektualnejsi a uz studuju...

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MATEJICEKKK: Benromach 10yo CS Batch 2 jsem měl v Angels' Share v rámci degustace a pak i na baru. Už padla. A prakticky každého, komu jsem ji nalil, hrozně moc bavila. Já mám doma Batch 1, protože ta mě na základě panáku odpálila ještě o chlup víc, ale možná si časem pořídím i tu 2. ;) Jinými slovy, i já potvrzuju, že se máš rozhodně na co těšit.

A jinak jsem tedy moc rád, jak se tady ta diskuse teď rozproudila. Jen škoda, že se dlouhodobě nezapojuje více lidí než jen ti obvyklí podezřelí.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    btw. vcera jsem mel prisernou kocovinu, protoze jsme se ve ctvrtek strasne ozrali s kamosem pivem a hruskovici, tak jsem vcera nemel na whisky vubec chut.. ale dneska jsem otevrel tuhle damu a uz se na ni moc tesim! tak stastnej novej rok pratele a at nachutnate spoustu peknych veci!

MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    NOIZER: Tak super, jsem zvedavej.:))
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    MATEJICEKKK: tenhle konkretni benromach je taky skvelej, chutnal mi moc! nastesti mam jeste dve lahve ulity:)
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    SAMOUT: Haha jono, je to na hovno!
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    MATEJICEKKK: Teda mit doma neco tak famozniho, jako je Springbank 15 (nebo spis cokoli co patri pod tuhle palirnu :-)), a nemoci to ochutnat, to by melo byt zakazany Zenevskou konvenci, vsechny covidy.
    MATEJICEKKK
    MATEJICEKKK --- ---
    STEPNI_VLK: Mam to ted dost podobne...k vanocum jsem dostal Springbank 15, Benromach 10 CS 2009 batch 2 a Arran 10.
    13.12 jsem dostal covida, komplet ztratil cich a chut a na svatecni popijeni a koureni dymky jsem mohl zapomenout. Ted uz je to lepsi, nicmene whisky nejsem stale schopnej moc rozklicovat.
    Doufam, ze se to brzy vrati, je to celkem pain to neochutnat!
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Včera jsem si s tou Ben Nevis 10yo opět potvrdil, že pokud jsem nemocný (nějaké posrané nachlazení, třebaže už v poslední fázi), tak nejen že na vůni můžu zapomenout, ale zároveň i chuť je výrazně pozměněna. Byla tak nějak divně hozená do hořké a zdaleka mi nechutnala tak, jako když jsem zdravý. Následně jsem si tu změnu vnímání chuti potvrdil ještě se Smoking Islay od Black Adder.

Takže stejně jako nerad hodnotím whisky na základě jednoho jediného ochutnání, tak si také sakra dávám pozor na to, jestli nejsem ovlivněný nějakou nemocí, nedejbože léky...
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: jo kamarade.. to jsou leta driny a odrikani! to proste travis hodiny a hodiny u internetu, prochazis weby, hledas maly lokalni prodejce, vyzadas si cenik, projdes to a pak v sobotu naplanujes rodinnej vylet a tahnes manzelku 100km autem na prochazku v okoli a naaaahodou jedes okolo zrovna, aby sis mohl ty lahve vyzvednout:) to jako neni tak, ze bych nahodne vesel do kramku a zrovna to tam meli:)))
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Tak jsem kostnul tu Ledaig 10yo. Je teda jeste vic kourova a raselinova nez Benromach 100 proof, asi budu potrebovat aspon petinu lahve, abych se do ni lepe dostal. Ale je to dobry.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jo, Arran 14yo byla super. Když jsem se dozvěděl, že končí, tak jsem šéfům ve Whiskáči řekl, ať toho koupí co možná nejvíc. Vzali tehdy 5 flašek z Manea. :) V aukcích se každopádně bude objevovat furt, akorát už halt za vyšší cenu...

Overaged od Couvreura jsem měl ve slepé degustaci Královny Sherry a dal jsem ji na první místo z osmi vzorků. Mimochodem, hrozně mi připomínala Longrow RED či Sprinbank 12yo Cask Strength, na kterou jsem to také nakonec tipoval.

Ben Nevis 10yo mám teď doma otevřenou delší dobu a už chápu, co na té palírně ti Japonci vidí. ;) A vůbec, jdu si ji nalít...
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Tys nekde objevil Arran 14? No tak to bez do prdele 2x :-))).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam