• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    KERRAY: jasné,to máš pravdu makrobio má mnoho společného ale vaří.cokoliv zahřeješ na nákou teplotu sterilizuje se. u některých potravin se vařením naopak získá ale to jsou vyjímky. co je vařené bit třeba 1 minutu je špatně a pro naše tělo zkáza. ;o)

ale co je v dnešní době zdravé plné chemie. i když tu je bio ve skutečnosti to žádné bio není. gmo plodiny se pěstují ve velkém a pyl z těhle rostlin se nese krajem sedá kde se dá. třeba kukuřice MONSANTO tahle odruda se tu pěstuje ve velkém. pyl se nese stovky kilometrů daleko.pokud je někde tohle pole pyl je všude dýcháš ho,jak nenápadné.je to stejné jako by ses snažil zkřížit jezevčíka s jahodou. to je průser dnešní doby.pak řepka atd....tak že gmo pyl je v určité období prakticky všude.

STOP POKROKU ZPÁTKY NA STROMY!!! ;O) :oD
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    VRINDAVAN: jedna z věcí, které mi přijde, že až tak moc nevídám jako doporučení, je to, že nezáleží ani tak na tom, co jíš, jako na tom, co nejíš - a spoustu věcí, které nejíst, má tenhle přístup s makrobio společný ,)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LILY: na druhou stranu, mít ty barvy a chutě rozdělený způsobuje, že si to hlava přebírá trochu jinak, že dostává pestrost, a člověk pak třeba nemá chuť se docpávat něčím jiným...
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    když trochu ortodoxnosti tak jo. podle dr wolkera je vše vařené pro naše tělo toxické tudíž vše v syrovém stavu. tenhle člověk se dožil 120 let a tělo měl ve výborném stavu.byl to chemik a lidskou výživu důkladně studoval. jakkoliv tepelně zpracovaná strava je pro naše tělo toxická to platí i pro makrobiotiku. :O) ;O)
    SVA
    SVA --- ---
    takze napr.lilkovite(rajcata, brambory) se v makrobiotice vylucuji, duvodu asi bude vic..

spatna stravitelnost, takze zatezuji a stresuji, nejsou tuzemske, nas travici trakt se nenaucil s temahle "novinkama" radne jeste vyporadat
    SVA
    SVA --- ---
    mne prijde, ze se tady malo diskutuje, protoze je to az moc volny, prece jenom jsou jista pravidla v makrobiotice, takze trochu ortodoxii by tomuhle auditku mozna i prospelo
    LILY
    LILY --- ---
    RAPAL: Tak já jsem už nějakou dobu u toho závěru "hlavně že to chutná a je to barevný". I když dnes u mě převládaly hlavně 1-2 barevné odstíny. Oběd jsem si vytvořila takový řekněme do oranžova (nastrouhaná mrkev, celer, ta ředkev, cos mi doporučil, pórek, qěták a rajčata - to vše na oleji s kořením do vzniku hmoty) a večeři žlutozelenou (rýže s kari a trochou pórku + okurek).
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    SHMAIDA: žádný strachy,dyť říkám že základ je nástěnka. a ta je ve vývoji. vypadá sice trochu fanaticky,ale chceme-li diskutovat,měli by sme vlastně vědět o čem hovoříme. pravidla makrobiotického stravování a vaření jsou jasně dané, proto je tu zkusím prvně sepsat a pak tu můžeme v diskuzi synektikou dojít třeba k závěru že nic se nemá přehánět,hlavně že to chutná a je barevný ,)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    RAPAL: ajajaj :))) to sem to vymňoukla :o) ba ne, hezký to tady máš
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    cukr a bič přátelé ,)

LILY
    LILY --- ---
    Zdravím nového správce a klaním se, ó velkému Rapalovi
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hoho, zodpovědná funkce, jo?
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    tímto jsem slavnostně předala správcovství RAPALovi :)))

je to plně ve tvých rukou...
    už jsem jenom uživatel :)))
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    hledám nového SPRÁVCE :)))
    hlašte se, prosím!!!
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    Jak říká dr. Wolker, 300 g čerstvé zelné šťávy denně vás zásobí dostatečným množstvím živé organické potravy, již vám nedá ani 50 kg vařeného či konzervovaného zelí. Současně varuje, že přidání soli k zelí nebo do šťávy, jeho kvality snižuje a dokonce to škodí. ;o)
    JELLY
    JELLY --- ---
    SVA: supr! doufam ze mi vyjde cas a stavim se tam, pac to zni zajimave..dik za spam:)
    SVA
    SVA --- ---
    Naše schůzky se konají každý druhý čtvrtek v měsících září až červen v 17hodin v Praze 1, Spálené ulici č.9. Na schůzce vždy uvítáme nové zájemce, zacvičíme si tělesná, dýchací či energetická cvičení, poreferujeme si o přednáškách, seminářích, výstavách, knihách a časopisech, které nás zaujaly. Na pořadu setkání je vždy přednáška na aktuální téma, připravená našimi členy nebo hosty, kteří se věnují příbuzným oborům. Schůzky jsou spojeny s ochutnávkou zdravých jídel. Hosté přispívají 30,-Kč, které jsou určeny na pronájem prostor.

http://www.makrobio.cz/

tak prece zaspamuji:)
    SVA
    SVA --- ---
    JELLY: fajn, davala jsem tady driv odkaz na cviceni, makrobioticke ochutnavky a prednasky ktere probihaji v pze, ja nemnela prilezitost se tam ukazat, ale myslim ze je to dobra moznost se neco dozvedet od lidi co se makrobiotikou zabivaji, je to kazdy ctvrtek a stoji to pouhych 30kc, to je moc dobra cena s porovnanim jinych kurzu, kdyby se ti chtelo tak tam zajdi a pak kdyz tak poreferuj, mne by to celkem zajimalo, pekny zbytek vecera, a hodne fantazie v dalsim experimentovani :)
    JELLY
    JELLY --- ---
    taaakze ja se taky podelim o svoje zkusenosti.)... uz dyl se zjimam o biopotraviny, ale az ted jsem se poradne nakopla,... nahoda me svedla k tomu, ze mi agentura dohodila promotion pro kunratickou stodolu.... z teto promotion se vyklubal trh s veskerou biostravou, kde jsme si vsichni ucinkujici predavali informace o domaci ekologii a biostrave..takto jsem se dostala ke slecnam, ktere varily makrobiotickou bezlepkovou stravu a daly mi ochutnat vse co meli k dispozici...bylo to tak dobre, ze jsem si vzala kontakt a par receptu k tomu.. jejich stranky jsou: http://www.bezlepka.cz/ a maji i e-shop, ktery je skvele clenen na veskere potraviny od zakladnich, az po pochutiny, hotova jidla, ochucovadla a sladkosti.. ihned jsem si od nich primo ten den koupila pohanku a jahly....a zde je prvni recept, ktery jsem si dneska davala k veceri....
    pres noc jsem namocila pul pytliku pohanky a nechala v lednici,,(namocenim se uchovaji veskere cenne latky, ktere pohanka obsahuje a ktere jsou dobre predevsim na cevy...) nejdriv jsem nakrajela jednu celou cibuli na kosticky, hodila na panev na oliv olej a zpenila..pote jsem pridala 350g zeleniny (ja pouzila mrazenou smes-kukurice, mrkev hrasek..zde muzete neomezene experimentovat:) osolila, opeprila, pridlala kari koreni, a zalila trochou zeleninoveho vyvaru .. nechala jsem kratce podusit a pridala pohanku, kterou jsem predtim v sitku prolila horkou vodou..to vse zalila zbytkem vyvaru a michala dokud se vyvar nevyvaril ... no a pak uz sem jenom jedla a rikala jsem mnam:).. jo je to proce tak pro dva lidi.. good luck!:)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    teď jeden dotaz do pléna...
    nechcete se někdo ujmout správcování téhle diskuse? nějak na to není čas :(
    zájemci, jich jistě bude nepočítaně :)))) do pošty prosím
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam