• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    LILY
    LILY --- ---
    SVA: Jj, v létě jím syrové stravy rozhodně víc a nechávám se inspirovat nápady přátel vitariánů.
    Naposled mě nadchl banán se skořicí, loupanými konopnými semínky a olivovým olejem (ač netuším, zda je to podle makrobiotiky košer).
    SVA
    SVA --- ---
    LILY: ntj, kdyby bylo jen leto tak by to slo, ale ted v tehle chladnych dnech
    LILY
    LILY --- ---
    VRINDAVAN: Každý, jak to cítí, anžto každý jsme malinko jinačí. Já být vitarián, tak zmrznu.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    KERRAY: jasné,to máš pravdu makrobio má mnoho společného ale vaří.cokoliv zahřeješ na nákou teplotu sterilizuje se. u některých potravin se vařením naopak získá ale to jsou vyjímky. co je vařené bit třeba 1 minutu je špatně a pro naše tělo zkáza. ;o)

    ale co je v dnešní době zdravé plné chemie. i když tu je bio ve skutečnosti to žádné bio není. gmo plodiny se pěstují ve velkém a pyl z těhle rostlin se nese krajem sedá kde se dá. třeba kukuřice MONSANTO tahle odruda se tu pěstuje ve velkém. pyl se nese stovky kilometrů daleko.pokud je někde tohle pole pyl je všude dýcháš ho,jak nenápadné.je to stejné jako by ses snažil zkřížit jezevčíka s jahodou. to je průser dnešní doby.pak řepka atd....tak že gmo pyl je v určité období prakticky všude.

    STOP POKROKU ZPÁTKY NA STROMY!!! ;O) :oD
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    VRINDAVAN: jedna z věcí, které mi přijde, že až tak moc nevídám jako doporučení, je to, že nezáleží ani tak na tom, co jíš, jako na tom, co nejíš - a spoustu věcí, které nejíst, má tenhle přístup s makrobio společný ,)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    LILY: na druhou stranu, mít ty barvy a chutě rozdělený způsobuje, že si to hlava přebírá trochu jinak, že dostává pestrost, a člověk pak třeba nemá chuť se docpávat něčím jiným...
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    když trochu ortodoxnosti tak jo. podle dr wolkera je vše vařené pro naše tělo toxické tudíž vše v syrovém stavu. tenhle člověk se dožil 120 let a tělo měl ve výborném stavu.byl to chemik a lidskou výživu důkladně studoval. jakkoliv tepelně zpracovaná strava je pro naše tělo toxická to platí i pro makrobiotiku. :O) ;O)
    SVA
    SVA --- ---
    takze napr.lilkovite(rajcata, brambory) se v makrobiotice vylucuji, duvodu asi bude vic..

    spatna stravitelnost, takze zatezuji a stresuji, nejsou tuzemske, nas travici trakt se nenaucil s temahle "novinkama" radne jeste vyporadat
    SVA
    SVA --- ---
    mne prijde, ze se tady malo diskutuje, protoze je to az moc volny, prece jenom jsou jista pravidla v makrobiotice, takze trochu ortodoxii by tomuhle auditku mozna i prospelo
    LILY
    LILY --- ---
    RAPAL: Tak já jsem už nějakou dobu u toho závěru "hlavně že to chutná a je to barevný". I když dnes u mě převládaly hlavně 1-2 barevné odstíny. Oběd jsem si vytvořila takový řekněme do oranžova (nastrouhaná mrkev, celer, ta ředkev, cos mi doporučil, pórek, qěták a rajčata - to vše na oleji s kořením do vzniku hmoty) a večeři žlutozelenou (rýže s kari a trochou pórku + okurek).
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    SHMAIDA: žádný strachy,dyť říkám že základ je nástěnka. a ta je ve vývoji. vypadá sice trochu fanaticky,ale chceme-li diskutovat,měli by sme vlastně vědět o čem hovoříme. pravidla makrobiotického stravování a vaření jsou jasně dané, proto je tu zkusím prvně sepsat a pak tu můžeme v diskuzi synektikou dojít třeba k závěru že nic se nemá přehánět,hlavně že to chutná a je barevný ,)
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    RAPAL: ajajaj :))) to sem to vymňoukla :o) ba ne, hezký to tady máš
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    cukr a bič přátelé ,)

    LILY
    LILY --- ---
    Zdravím nového správce a klaním se, ó velkému Rapalovi
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    hoho, zodpovědná funkce, jo?
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    tímto jsem slavnostně předala správcovství RAPALovi :)))

    je to plně ve tvých rukou...
    už jsem jenom uživatel :)))
    SHMAIDA
    SHMAIDA --- ---
    hledám nového SPRÁVCE :)))
    hlašte se, prosím!!!
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    Jak říká dr. Wolker, 300 g čerstvé zelné šťávy denně vás zásobí dostatečným množstvím živé organické potravy, již vám nedá ani 50 kg vařeného či konzervovaného zelí. Současně varuje, že přidání soli k zelí nebo do šťávy, jeho kvality snižuje a dokonce to škodí. ;o)
    JELLY
    JELLY --- ---
    SVA: supr! doufam ze mi vyjde cas a stavim se tam, pac to zni zajimave..dik za spam:)
    SVA
    SVA --- ---
    Naše schůzky se konají každý druhý čtvrtek v měsících září až červen v 17hodin v Praze 1, Spálené ulici č.9. Na schůzce vždy uvítáme nové zájemce, zacvičíme si tělesná, dýchací či energetická cvičení, poreferujeme si o přednáškách, seminářích, výstavách, knihách a časopisech, které nás zaujaly. Na pořadu setkání je vždy přednáška na aktuální téma, připravená našimi členy nebo hosty, kteří se věnují příbuzným oborům. Schůzky jsou spojeny s ochutnávkou zdravých jídel. Hosté přispívají 30,-Kč, které jsou určeny na pronájem prostor.

    http://www.makrobio.cz/


    tak prece zaspamuji:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam