• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: já ho vařím tak že ho nastrouhám na jemno na struhadle a do vařící vody ho vhodím ještě s hřebíčkem,kouskem skořice,může být i kardamon,fenykl,anýz, řebíče,skořice a kardamon také zahřívají tělo. ale jen tak povařený zázvor s citronkem zahřeje. vaří se tak 5 min zázvorek.;o)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: Takže jsi přestal pít alkohol ju? :)
    Mno já nemám třeba ani nic proti panáku (max. dvěma:) becherovky (imho sou to byliny) s tonicem nebo s něčím jiným... já zas tak často nepiju, tak jednou az čas proč ne :)

    ju a jak připravujete zázvorovej čaj?
    zázvor nakrájet a povařit, nebo spíš zázvor nastrouhat a využít tu šťávu z něj, a smíchat ho s nějakým sypaným čajem?... potřebuju se zahřát :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---

    RAPAL: DARJEEL: zlatá střední cesta;o) každý podle své přirozenosti,pomaloučku po lehoučku nic nehrotit :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: ah-a, tak takhle to mas... =) no mne vyhovuje vic mod cosmic game...

    dnesni obed v ZZ parada. cibulova polivka (mnam, mnam), celozrnne spagety, "italska" omacka, zeleninka a marinovany tempeh. dojedl sem, zadny pocit unavy z jidla nic a jdu rovnou zase pracovat (hlavou) =))))
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    bych řek,že bojovníci To berou vážně,jen s lehkostí ,)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: dont take it too serious, there is another level of understanding, the path of warrior man....

    myslim ze o tom pivu si uz psal, bernard a plzen sou v pohode... =)
    jinak s tou striktnosti, pani Jana treba nedavno utrousila, ze makrousi, co si jednou za cas daj domaci kachnicku, jsou mnohem zdravejsi nez ti striktni... =))))
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    VRINDAVAN: přesně tak! je docela možný,že i makrobiotici sou jen lidi ,)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    to že to makrobiotika nedoporučuje neznamená že to makrobiotici nepijí.striktí by se rozhodně našli ale co si budeme povídat;o)

    něco jiného je teorie a druhá věc je praxe. pro mne je slyvovička lék at si makrobiotika píše co chce. ;-D
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    DARJEEL: makrobiotika alkohol silně nedoporučuje,s tím by se dalo souhlasit,ale myslim ze to sake je zmineny v ohledu na kvalitu různých alkoholových výrobků. nikdo si u nas nebude kupovat sake,v oblasti našich výluhů a hájů je doma slivovička. si vem včerejšek ,) myslim že meritum tyhle otazky je v tom,zda když už alkohol,tak rigidně sake,nebo místní/domácí produkt,což je přirozenost makrobio filozofie. a podotazka je,že když už místní,tak jen slivovičku,nebo i jine sráče jako vodka z brambor,zelená, třtinový rumy a kdovícoještě.?! to asi ne. takže moje odpověď by byla- alkohol ne,a když už,tak z dobrých surovin.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    DARJEEL: aha,stejně nepiju ake kdo ví jak to každý praktikuje.myslím že i některý makrobio si štopičku saké dá nebo českého nektárku.;o)

    SVA
    SVA --- ---
    mne moucny veci nechutnaj, at je to celozrna nebo psenicna mouka, oboji mi prijde tezke, testoviny radeji ryzove
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: =)
    navic tim, ze nema obsah vlakniny, tak zanasi streva, nalepuje se na strevni stenu a kdo to ma pak furt cistit, prece jenom klystyr ani slana voda nejsou uplne prijemne... =)))))
    hele myslim ze v albim maji i celozrnny mouky a navic treba libanonskej chleba, kterej se sice z bile, ale svym obsahem (4 komponenty, nic navic) dobrej cistej chleba, nicmene ne-makrobio qualidy... =)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    SVA: bohužel,bílá mouka mimo jiného dost zahleňuje dutiny (když už je člověk lehce vyčištěnej,je to poznat).. tzn. do alberta už jen pro daikon.. ,)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SVA: celozrny testoviny sou ok... =)
    VRINDAVAN: sake mozna tak na vareni. makrobio je bic, nic navic co neni mandatorni...
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    DARJEEL: a co to saké??
    viz rapal....
    SVA
    SVA --- ---
    rapal:pockat vyrobky s bile mouky, testoviny?to snad nee nebo jsem to spatne pochopila? a ta melasa mi prijde taky vspoko
    no vodu s kohoutku piju taky, ale chtelo by to ten filtr, sikovna vec..
    add:jidelnicek, palacinky s pohanky oskouseny!mooc dobre!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    makrobiotika alokohol silne nedoporucuje
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: slyvovička je lék pokud se tak užívá.co vím tak je lepší užívat každý ráno na lačno pěkně uleželou tak alespon 8let. čajovou lžičku po ránu.ale mysím že tvá babička je vzorový příklad že štopička neuškodí.;o)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    RAPAL: hmmm,sakra! chrtělo by tu makrobiotiku trošku počeštit.;o)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    moje babička má u postele flašku slivovice a každý ráno si dá panáčka :) je jí 83 let ;D
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    VRINDAVAN: ale jedině z umebušek ,)

    no a kolik má takový saké vlastně procent alkoholu? taky hlasuju pro slivovičku,jen si říkám jestli v ohledu na zdraví a kondici vhodné podpořit genovou tradici kvalitní místní domácí produkce slivovice s přihlédnutím na přehnaně vysoký obsah alkoholu..?! nicméně pokud půjde spíše o vyjímku v častosti užívání,imho je to to nejlepší co si můžeme dopřát ze všech mozných hledisek.

    to mi připomíná,že makrobiotika doporučuje z piv ty, který jsou s přídavkem pivovarských kvasinek-takzvaně živý,nefiltrovaný,z dobry vody a kvalitního sladu,prostě nešizený. z těch co se takhle u nás daj koupit ve flašce je to bernard sváteční ležák a bernard černý a samozřejmě plzeň.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam