• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: chápu,zázvor se říká že zažíhá ohen v těle.je dobré ho pít a i je dobré ginko.ale někomu ginko nepomáhá.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: njn zásoby tady na koleji nic moc, nakoupit stejnak musím :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: nemusí, stačí co dům dá. :-D
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: tak voní hezky citronově, jednou sem dělala samotnej zázvor, ale přehala sem množství, tak byl ten čaj doooost hustej :D mno, tak bych třeba dala mín...:D já nevím no... skořici ani kardamon tady nemám :( zejtra nakoupím teda :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: vychutnal jo? =) ja ho teda pouzivam jen kdyz sem nemocnej do polivky, ale proti gustu zadnej dishputat...
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: citron tady teda nemam... ono možná aji ten samotnej zázvor by šel... aby si člověk vychutnal tu chut... :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: já ho vařím tak že ho nastrouhám na jemno na struhadle a do vařící vody ho vhodím ještě s hřebíčkem,kouskem skořice,může být i kardamon,fenykl,anýz, řebíče,skořice a kardamon také zahřívají tělo. ale jen tak povařený zázvor s citronkem zahřeje. vaří se tak 5 min zázvorek.;o)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: Takže jsi přestal pít alkohol ju? :)
    Mno já nemám třeba ani nic proti panáku (max. dvěma:) becherovky (imho sou to byliny) s tonicem nebo s něčím jiným... já zas tak často nepiju, tak jednou az čas proč ne :)

    ju a jak připravujete zázvorovej čaj?
    zázvor nakrájet a povařit, nebo spíš zázvor nastrouhat a využít tu šťávu z něj, a smíchat ho s nějakým sypaným čajem?... potřebuju se zahřát :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---

    RAPAL: DARJEEL: zlatá střední cesta;o) každý podle své přirozenosti,pomaloučku po lehoučku nic nehrotit :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: ah-a, tak takhle to mas... =) no mne vyhovuje vic mod cosmic game...

    dnesni obed v ZZ parada. cibulova polivka (mnam, mnam), celozrnne spagety, "italska" omacka, zeleninka a marinovany tempeh. dojedl sem, zadny pocit unavy z jidla nic a jdu rovnou zase pracovat (hlavou) =))))
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    bych řek,že bojovníci To berou vážně,jen s lehkostí ,)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: dont take it too serious, there is another level of understanding, the path of warrior man....

    myslim ze o tom pivu si uz psal, bernard a plzen sou v pohode... =)
    jinak s tou striktnosti, pani Jana treba nedavno utrousila, ze makrousi, co si jednou za cas daj domaci kachnicku, jsou mnohem zdravejsi nez ti striktni... =))))
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    VRINDAVAN: přesně tak! je docela možný,že i makrobiotici sou jen lidi ,)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    to že to makrobiotika nedoporučuje neznamená že to makrobiotici nepijí.striktí by se rozhodně našli ale co si budeme povídat;o)

    něco jiného je teorie a druhá věc je praxe. pro mne je slyvovička lék at si makrobiotika píše co chce. ;-D
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    DARJEEL: makrobiotika alkohol silně nedoporučuje,s tím by se dalo souhlasit,ale myslim ze to sake je zmineny v ohledu na kvalitu různých alkoholových výrobků. nikdo si u nas nebude kupovat sake,v oblasti našich výluhů a hájů je doma slivovička. si vem včerejšek ,) myslim že meritum tyhle otazky je v tom,zda když už alkohol,tak rigidně sake,nebo místní/domácí produkt,což je přirozenost makrobio filozofie. a podotazka je,že když už místní,tak jen slivovičku,nebo i jine sráče jako vodka z brambor,zelená, třtinový rumy a kdovícoještě.?! to asi ne. takže moje odpověď by byla- alkohol ne,a když už,tak z dobrých surovin.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    DARJEEL: aha,stejně nepiju ake kdo ví jak to každý praktikuje.myslím že i některý makrobio si štopičku saké dá nebo českého nektárku.;o)

    SVA
    SVA --- ---
    mne moucny veci nechutnaj, at je to celozrna nebo psenicna mouka, oboji mi prijde tezke, testoviny radeji ryzove
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: =)
    navic tim, ze nema obsah vlakniny, tak zanasi streva, nalepuje se na strevni stenu a kdo to ma pak furt cistit, prece jenom klystyr ani slana voda nejsou uplne prijemne... =)))))
    hele myslim ze v albim maji i celozrnny mouky a navic treba libanonskej chleba, kterej se sice z bile, ale svym obsahem (4 komponenty, nic navic) dobrej cistej chleba, nicmene ne-makrobio qualidy... =)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    SVA: bohužel,bílá mouka mimo jiného dost zahleňuje dutiny (když už je člověk lehce vyčištěnej,je to poznat).. tzn. do alberta už jen pro daikon.. ,)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SVA: celozrny testoviny sou ok... =)
    VRINDAVAN: sake mozna tak na vareni. makrobio je bic, nic navic co neni mandatorni...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam