• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: lepší je nastrouhat látky se lépe ze zazvoru dostávají.ale pokrájet je též v pohodě.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    RAPAL: Cítím se celkově mnohem líp (včera pocity na umření, únava, zima, slabost), dokonce jsem měla dneska i příjemnou noc a celý den lepší nálada, si ted třikrát denně naordinuju zázvorovej čaj a ty ledviny pořádně prohřeju :) Jinak jsem teda zázvor nestrouhala, ale oloupala a tři plátečky asi tak minutku povařila, pak do toho šoupla maté a 3 min louhovala :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    RAPAL: každá rostlina má v sobě určitou duši ,energii a ta se v tobě odráží.zázvor má také určité stavy tepla a rozlévání energie po těle.nebo teda spíš já to tak mám. i takové světlo mně na chvíli zaplaví.;o)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: hmmm,zajímavej nápad.myslím že tyhle rostlinky se na sebe vážou. dobrá kombinace.
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    BOSSORKA: a jake citis ucinky? ja zazvor parkrat mel,je pravda ze to prohřálo tělo,ale bylo to jen par kapek z nastrouhanýho. myslis,psal to tusim vrindavan,ze zažehuje oheň. cítíš to jen tím rozehřátím,nebo i příslušnou energii?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    hm tak sem si nakonec vytunila maté zázvoremn mnamka největší ;D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: do toho du, ale ne u me doma.. navic ja vsechny hlinikovy uz davno vyhazel.... =) mosty nepalim, shodim je a necham si tam brod... =))))
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    DARJEEL: navrhuju společnou meditaci zakončenou politím hliníkovejch hrnců krtkem na potrubí :)) tzv.pálení mostů ,) 1.ledna
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: neco je i v kushim, jezisek mi donese nerez papinak na obili, jinak valim smalt, ten je dle kushi f poho....
    hlinik nebrat... nerez je super, videls moje hrnce co mam doma po babicce, furt sou f poho... =)))))
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    RAPAL: dávám přednost nerezu,kvalitnímu,máš to na věky. o smaltu jsem slišel že není dobrý.ale je to asi věc názoru. asi záleží co tobě vyhovuje,vařím už roky v nerezu hrnce jsou pořád v pohodě a dlouho ještě budou.
    jsem spokojenej s vercajkem;o)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    RAPAL: v dobrušce doporučovali smalt, a imho by stálo za to se zkusit zeptat Jany v ZZ
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    by mě zajímalo něco z trochu jiného soudku,a to kastróly. sem se rozhod že vyhodím ty šílený plecháče a hledám kvalitní alternativu. rozumí tomu někdo? zrovna tohle je dost časově náročná otázka pro google. řeším jestli je vhodnější shánět nějaky hrnce z inertní nerez potravinářské oceli nebo slitiny,nebo stačí hrnce ze smaltu. koneckonců smalt asi není bordel jako hlinik,co? a energeticky?
    nebo i kombinace obou,a to bych otazku rozšířil na to co z potravin si zaslouží nerez a co smalt.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: chápu,zázvor se říká že zažíhá ohen v těle.je dobré ho pít a i je dobré ginko.ale někomu ginko nepomáhá.
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: njn zásoby tady na koleji nic moc, nakoupit stejnak musím :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: nemusí, stačí co dům dá. :-D
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: tak voní hezky citronově, jednou sem dělala samotnej zázvor, ale přehala sem množství, tak byl ten čaj doooost hustej :D mno, tak bych třeba dala mín...:D já nevím no... skořici ani kardamon tady nemám :( zejtra nakoupím teda :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: vychutnal jo? =) ja ho teda pouzivam jen kdyz sem nemocnej do polivky, ale proti gustu zadnej dishputat...
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: citron tady teda nemam... ono možná aji ten samotnej zázvor by šel... aby si člověk vychutnal tu chut... :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: já ho vařím tak že ho nastrouhám na jemno na struhadle a do vařící vody ho vhodím ještě s hřebíčkem,kouskem skořice,může být i kardamon,fenykl,anýz, řebíče,skořice a kardamon také zahřívají tělo. ale jen tak povařený zázvor s citronkem zahřeje. vaří se tak 5 min zázvorek.;o)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: Takže jsi přestal pít alkohol ju? :)
    Mno já nemám třeba ani nic proti panáku (max. dvěma:) becherovky (imho sou to byliny) s tonicem nebo s něčím jiným... já zas tak často nepiju, tak jednou az čas proč ne :)

    ju a jak připravujete zázvorovej čaj?
    zázvor nakrájet a povařit, nebo spíš zázvor nastrouhat a využít tu šťávu z něj, a smíchat ho s nějakým sypaným čajem?... potřebuju se zahřát :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam