• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    SVA: nechci posuzovat kvalitu ci nekvalitu stranek pisici o imho zajimavych praktikach dr.walkera :) recepty fajn,pujdou na nástěnku :)

    SCHWEPZ: to je jasný,na mě si nepříjdou. sem vyměnil řasy z japonska za ty naše místní,každej den aspoň jednu sklenici čerstvých sinic a je mi do skoku :) pak dvakrát za rok pro soyovku k podkováři....
    SVA
    SVA --- ---
    RAPAL: ty odkazy jsou recepty s tuzemskymi rostlinami, posuzovat nic nemusis,)

    VRINDAVAN: kaficko s korene pampelisky urcite vyzkousim, neni nad prirodni interferon na posilnenou.)
    SVA
    SVA --- ---
    SVA:spatna stravitelnost lilkovitych je vyjmka potvrzujici pravidlo jsem chtela rist vlastne:)
    SVA
    SVA --- ---
    SCHWEPZ: jo jasne pohanku tady dovezli treba turci, ale jde o nepůvodní zeleninu a ovoce, kterou jsme si nezvykly travit bez komplikace ani za ty leta... kdyz to vemu globalne... dost lidi kolem mne ma problem budto s paprikou ci rajcaty, slysela jsem i o okurkach, no a brambory? jde o skladovani, cerstvost, pripravu(vareni jeste v poho, pri smazeni se solanin nevyvari vsak), takze v MB se vylucuje, ale zas je to dost kontraverzni, kdyz vidim ty bramboraky v tech MB kucharkach....
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    RAPAL: jo o jedovatých klících sem také slyšel. my je skladuje ve suchu a temnu a jsou dlouho tvrdé a dobré (z našeho políčka). mám je orpavdu rád, chutnají mi na X způsobu, ale čekal jsem že nebudou s MB v uplné harmoii :-) tak se ptám jako moc to sem nepatří :-)
    SVA: pěstují se tu už cca 300 let, ale je dost možné že je trávíme hůře než třeba rýži. nevím jak dlouho se sem dováží pro majoritu rýže, ale typnul bych ne dél než 150let. ale je to jiný typ potrva že. ale nepůvodní. kažopádně třeba taková kaše z brambor, nebo vařený brmabor je snad celkem dietní, ne?
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    SCHWEPZ: odpovím narychlo bez podkladů - problém je v nevhodných,prý až snad jedovatých látkách vznikající při skladování. když už začínají klíčit,je to špatenka. jak říka sva,špatna stravitelnost. jinak úplně čerstvé brambory jsou prý bez problemů.
    SVA
    SVA --- ---
    SCHWEPZ: brambory patri bezi lilkovite, a tem by jsme se mneli dle MB vyhybat, důvod:nejsou puvodní a špatně sravitelné pro nás

    no jinak to dost nekoreluje s nekterymi MB kucharkami co jsou na trhu, tak nevim....
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Jak to máte s bramborami v rámci makrobiotického stravování, vašeho stravování? ....přijdou vám zdravé nebo neutrální? jaké způsoby úpravy preferujete? ...nebo jíte jen rýži, těstoviny a obiloviny ap. a brambor popkádáte za nějak škodlivý vašemu tělu?
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    VRINDAVAN: mohl bys nahodit prosím i tebou hodnocené metody pana walkera? docela dost by mne to zajímalo a nechce se mi posuzovat informační kvalita ruznych stranek o něm se zmiňující. pokud o tom už máš přehled. dík ,)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    SCHWEPZ: To já nevím, podle makrobio syrový věcí moc nee, kor v zimě :) Ale zrovna to čínský zelí mi syrový prostě chutná... je to prostě o pocitech mno :)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    KAREN: lepší trávení tuků,pokud se nepletu.
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    huhu,brigter rapal strikes again!! jedním slovem - makrobiotická vypassaná :)

    abych nedostal RO za blby kecy,posilam ukazku jednoho oběda:

    polévka z červené čočky

    kroupy s gomasio a posypka
    tempura z mrkvové natě
    tofu
    tepelně zpracovaná zelenina (mrkev a pórek zahuštěné arrowrootem)
    zálivka z tahini

    kondiment strouhaná ředkev velká bílá se shoyu
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    BOSSORKA: syrová - to je asi i ta zdravější varianta, ne? ,)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    cinsky zeli je dobry aji syrovy :) (tzn. nemakrobio :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: muzesjak pises a nebo naparit v pare, minutka staci...
    KAREN: cinsky zeli je dobry, aaaano, spareny je lehceji stravitelny a ma trochu jinou chut... =)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    SCHWEPZ: když jsem dělal ve vegetce(čínská veganská restaurace)
    tak se zelí smahlo až na konec tak 1 min nebo půl min. nakonec vše zakáplo sojovkou.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: a já bych se připojil s nějakou prosbou o tip jak čínský zelí tepelně připravit. na nudličky a osmahnout se sojovkou?
    KAREN
    KAREN --- ---
    k cemu je prosimvas dobry to cinsky zeli, prip. este spareny?
    LILY
    LILY --- ---
    Jináč nori, kombu a wakame znám, tak tajně doufám, že mi moji neznalost pro jednou prominete a nevyhodíte mě z klubu. Plííííz :)))
    Jo a zrovna dnes mám qobědu hokaidovou polífku s červenou čočkou, kokosem a řasami. Nevím, esi je to makrobio, ale je to mňam mňam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam