• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    PASH
    PASH --- ---
    nejak sem porad neprisel na to, jak poradne udelat tempeh., zkousel sem jak varit ve vode, tak i tenky platky na panvi do zlatova, ale porad mi to prijde, ze chut nic moc., porad trochu moucny (urcite to musi znamenat nedostatecne provareny?)...
    ale bohuzel sme nikdy predtim nemel tempeh od nekoho jinyho, tak netusim, zda takhle nechutna normalne
    MATA
    MATA --- ---
    dnes jsem si uvařila:
    vanička přírodního tofu
    1 cibule
    olivový olej
    pár stroužků česneku
    pár kapek sojové omáčky
    špetka mořské soli
    houby shitake
    špagety ( pro 3 osoby )

    Tofu nakrájíme na malé kostičky, pokapeme sojovkou s mícháme s rozmačkaným česnekem. Na pánvi na olivovém oleji osmahneme cibuli. Než se cibulka osmahne, vidličkou rozmačkáme tofu a poté vložíme do pánve. Pak přidáme houby. Trochu podlijeme, ale ne moc. Mícháme a dusíme a následně klademe na uvařené špagety. Musím říct, že jsem si pochutnala a dokonce jsem to i podávala rodičům masožravcům k dnešnímu obědu:-))
    JANNESZ
    JANNESZ --- ---
    cau vseci, byl by nekdo tak laskav a odkazal me na nejake kurzy, prosim.. treba pruchovou nebo nekoho, kdo je proste kvalitni :) diky moc..
    SVA
    SVA --- ---
    MATA: ahoj mato, ja sem taky zacatecnik, par slichticek sem uvarila tak jak se mi bude trochu vice chtit tak je tady pasnu:)
    SVA
    SVA --- ---
    kdyby mnel nekdo zajem s olmika o zde nabizene produkty muzem si to nechat poslat hromadnejc(usetrime za postovne),piste do posty koho to zajima:)
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    RASTADELIC_T_: Asi bude spíš známější v anglickém přepise (koji)
    viz třeba tady: http://www.clearspring.co.uk/japanese/koji
    RASTADELIC_T_
    RASTADELIC_T_ --- ---
    sunrise: co je to kodzi?? nejak sem nevygooglil ..
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    Dovolte mi trochu reklamy, doufám, že neurazím...
    Můj muž a já vyrábíme domácí miso. Ve srovnání s tím, co se prodává v obchodech, je to naše živé (miso z obchodů má zastavenou fermentaci), i chuťově je o poznání lepší. Navíc používáme sójové boby v bio kvalitě a nebělenou mořskou sůl Danival.
    Zkrátka
    Kdybyste ho někdo chtěl vyzkoušet, nabízíme mugi miso (základem fermentační kultury jsou kroupy) a kome miso (základem je rýže), cena obojího 300 g za 50 korun. K osobnímu odběru v Praze, případně můžeme poslat poštou.
    Jinak taky nabízíme domácí kódži.
    Pokud Vás to někoho zaujalo, pište do pošty.

    (omlouvám se těm, koho to nezajímá)
    PASH
    PASH --- ---
    AKHIBARA: tak pokud je ji jen trochu, tak se to ztrati
    MATA
    MATA --- ---
    ahoj, s makrobiotikou teprve koketuju, zatím jsem si udělala polentu....nemáte někdo recepty pro začátečníky? nebo kde bych to našla? děkuji
    AKHIBARA
    AKHIBARA --- ---
    ad tahini: V Izraeli a Egypte ji pripravuji s trochou cerstve vymackane citronove stavy.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: je tam pomer 2:1 pohankova mouka:psenicna mouka a 1,5 vody tusim (tu ja doplnuju jablecnym koncentrakem), jinak s tou vodou si nejsem jisty, vetsinou to +/- odhaduju, vis jak, moc vody = lame se, malo vody = malo tekuty testo.. spetku soli pridavam.
    tedka jsem nemel doma pohankovou mouku, tak jsem to udelal s ovesnyma vlockama (testo od oka) a taky dobry!!!
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: Jéé nemohl bys mi prosím přiblížit ten recept na palačinky, co si dělal, taky je zkusím... :) (Pohnanková mouka, celozrnná špaldová, voda, sůl?, a ještě něco... ? a jaký je poměr?) Kuju :D
    PASH
    PASH --- ---
    super! budu rad, kdyz budu vedet, zda je to soucast kazdodenni stravy, nebo spis doplnek :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    co se tyce tahini, tak maminka od ERIDANI mi vypravela, ze se ma jeste jaksi predpripravit, nez je hotove ke konzumaci... ale presne si to nepamatuji. zeptam se a nahodim to sem... =)
    nicmene tahini mnam... =)
    PASH
    PASH --- ---
    BROZKEFF: no je tam napsano wholegrain sezam., ta barva bude spis pripravou., videl sem i ten svetlej v tureckejch potravinach a na tureckym trhu. tmavej jen v bio kramu...

    spis jeste obecne., jak resite to, kdyz dostanete hlad nekde ve meste? cim nejlip ho zahnat necim dostupnym v normalnich kramech?
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PASH: tmavé tahini je z černého sezamu nebo co to vlastně je? osobně používám běžné tahini podobně jako hořčici a jiné doplňky k běžnému jídlu na namáčení všeho co s tím chutná dobře... spokojenost.
    PASH
    PASH --- ---
    tusite, jak je to s tahinem (tmavym)? je to precijen drcena forma sezamu, ale zas mi necim prijde, ze je to na chleba jedna z nejlepsich veci... ?
    KOSTICKA
    KOSTICKA --- ---
    jj krasne a vystizne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam