• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PASH:s tím fenyklem nevím jestli se v MB používá nebo je doporučený.já v tomhle nejsem tak striktní,některé věci neřeším.
    ryby nejím jsem vegetarian.;o) jod doplnuji jinou cestou než rybou.:)
    PASH
    PASH --- ---
    VRINDAVAN: no tak to je dobre. ale ja sem nikde nenasel, zda je to pro mcb vpoho zelenina, nebo spis neco na obcasny uziti... na pare je to super., ale trebas s rybou taky...
    obecne otazka, jak casto jite ryby? v mcb ceste je uvedeny, ze by se mela jist jednou tejdne... to ja mam spis jednou mesicne. :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    miluju rybi chut :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    experimentoval jsem z vločkama nori a zjistil jsem že když se opraží třeba jako základ do rýže jejich chut se hodně srazí,nejsou tak agresivní rybí chuti. stávají se lahodnějšími.:)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PASH:jo ten,ana,myslel jsem ty semínka.
    Když ho najdu v kontajneru tak si ho i dám:),skoušel jsem na páře a nebo do salátů a dobré,chutnalo mi to. jinak myslím že je to něco podobného jako stonek lopuchu,pěkně to voní.;o)

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH
    PASH --- ---
    VRINDAVAN: no rozmerem mi to prijde uz skor jak zelenina :D
    nebo takhle., . k jidlu z nej mam na mysli toto: http://www.fruechteadam.com/img/Fenchel.jpg
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    PASH: bylinky mám rád tak že myslím že v pophodě,ale jak je to kosher s makrobiotikou nevím.
    PASH
    PASH --- ---
    co fenykl? je vpoho?
    jak casto jite nakladanou zeleninu a kolik? zeli, okurky...
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    OVERSEER: Přijde mi že i posiluje imunitu a sílu po ní též cítím....
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    OVERSEER: tak podobně to dělám ,díky za informaci..)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LILY: pojd si taky zafermentovat!
    LILY
    LILY --- ---
    :)))))) Koukám, že zdejší auditko je v tuto chvíli živé jako čerstvé miso..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    OVERSEER: jj, jen narazim na to, ze to vysvetlujes jak pancelka ve skolce..
    PASH: trenink dela mistra! :)
    PASH
    PASH --- ---
    DARJEEL: tak jasne, ale to si z nej muzu rovnou delat knedliky :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: v nejhorsim spapkas kousek nerozmichanyho, lehce slanyho misa... neva ne? :)
    PASH
    PASH --- ---
    OVERSEER: jasne, ale tohle jde vazne hodne ztuha... tak jestli trebas neni nejaka prisada, ktera by tomu pomahala
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    DARJEEL: jj,nák to necítím,myslím že čím menší teplota tím lepší.
    každopádně miso polévka je moc dobrá.;o)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    OVERSEER: jelikož je miso živé,je v něm spoustu živých látek je logické že když ho zahřeješ tím ho i zničíš,sterilizace. myslím že je to stejné jak s medem. kdyby jsi vařil kombuchu,také zničíš vše živé co v ní je.
    ale to je fuk,miso vařit nebudu.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VRINDAVAN: musel bys to miso nechat exponovane na vyssi teplote delsi dobu, neni to 60° a sup sup je vsechno v prdeli. je dobre cist prispevky pozorne
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    VRINDAVAN: mno da ti to energii, lec zanese to organismus - zakon zachovani energie - neco ti to da, neco sebere... Ono ta vydrz jidla souvisi i s teplotami uskladneni a take s tim, co od nej clovek ocekava.
    OVERSEER: Btw pres ktere rameno se divas, kdyz vmichavas miso? A silhas do polivecky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam