• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: jakoukoliv ale loupanou. dobrá je jasmínka ,záleží na finanční situaci. :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: a jakou tu rýži dáváš?... sem na ni dostala chut a mlíko už mám vypitý néééé :((( (zejtra jdu koupit homogenizované, pasterizované bio nebio)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: karmou se neschizuj, je to zbytecny ti poudam (konec OT)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: to si pletes, to karma veri na me! (a na tebe (h)aha :) a uz toho otka necham nebo dostanu banana a budu muset admina donutit fyzickym nasilim, aby me znovu dal pristup..
    a marik je na cestu do pekla dobrej... ;)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: třeba půl litu mléka uvedeš do varu a vaříš na mírném plameni 30 min nebo pokud to chceš zkrátit 15 min na větším plameni,mléko mícháš aby nepřekypělo. rýži omyješ a necháš okapat,do mléka přidáš rýži s bobkovým listem nebo šafránem nebo kardamonem a nebo čímkilov jiným co ti chutná. dobré jsou oříšky mandle atd....
    dalších dvacet minut mícháš rýži v mléku,to míchání je důležité. nakonec přidáš cukr,kardamon,oříšky a ještě vaříš 5 min.
    vysledek by měl být mírně hustá sladká rýžová kaše a mléko bude středně skondenzované.;o)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: Ty veris na karmu jo?... (h)aha... pro tu charitu to bylo míněno jako nezištný čin... mb kucharku mam jen jednu, tu ti klidne venuji (po sve smrti samozrejme), taky ti muzu dat vsech 14 dilu sveho oblibence kaji marika!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: a s tou charitou, no na karmajogu bude trochu pozde, sezere te cert!
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA:-) knihy nechcu, jenom makrobioticky kucharky beru :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: Rádo se stalo :) mléčná rýže jéééééé (jak ji děláš?) babička dycky dělala rejžovou kaši mnami mnami
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: nic nebude, dam to hezky na charitu :D Ale nejake knihy bych ti mohla venovat, to je pravda, treba by ti byly k uzitku :D
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: Musím ti poděkovat za tip na to mléko,už si brousím zuby na domácí jogurt, sandéš(překapávaný jogurt;O) ) domácí sýr a šríkand (mléčnou rýži) :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: ok, pozustalost zasli na muj ucet, bud tak hodna :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: mno tak ja to zkusim ukuchtit wo wejkendu :D (jestli se to nepovede, napiste mi na parte, ze sice zemrela hlady, ale v naproste lasce a smireni :D)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA:-) no neska sem mel hlad, tak ne do uplneho rozvareni :) ale jinak je to asi lepsi, nevim co MB, ale pocitove jo. imho je dulezity mnozstvi vody, raci vic nez min, ulit muzes dycky (a moje oblibena finta, kdyz prebyde voda: zamichat do ni trochu misa a vypit :) a varit na mimrnem plameni kurevsky dlouho.. :) myslim, ze dve hodiny by meli stacit na jakoukoliv lusteninu
    no jestli se nepovede, muzem nekdy zkusit spolu, treba zamlcuji nejaky nevyrceny predpoklad, ale nic me nenapada.. :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: aha takze varis az se ti rozvari...? ... to me prave nikdy nejde, naposled byl pokus o hrachovku a uzasne sem to pripalila :D a nasledne za staleho michani lila do zachodu

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: pokracovani tohodle hovoru si nechame na face-to-face, juju? :)
    Hrasek proplachnu teplou vodou, na nakou dobu namocim (vetsinou pres noc), pak sleju, znova proplachnu a dam varit do neosolene vody. Varim dlouho (je ti nevim hodku a pul? asi) tak po hodine pridam nakrajenou cibuli, ke konci zahustim, odstavim z plotny a pridam umeocet:sojovku v pomeru 1:2, obojiho nijak moc.. :) a myslim ze mnam.. :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: gratulujes jak kdyby to byla neaka vyhra v loterii, pritom laska je o vnitrnim nastaveni :D aneb vznasime se na vlne blazenosti :)))
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    hmhm tak ta hrachova kase by me zajimala, jak ji delate?
    (mam tu hrach zeleny puleny).. takze den predem namocit, varit jak dlouho?... a pak nejak ochutit (leč čím netuším...) a jakou to má mít konzistenci... nemám mixer (respektive mám, ale pak je všechno na zdi, takze nepouzivam), tak to budu muset asi jen nějak rozmačkat...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA:-) jopjop, gratuliruju!

    tak na obed jsem mel hrachovou kasi s cibuli, ehce zakaplou umeoctem a tamari, k tomu jsem osmahnul kousky turinu s mrkvi a "zaomackoval" je :) a pekne nemakroussky sem si k tomu udelal placky z pohankovo-psenicne mouky s dynovyma a slunecnicovyma seminkama.. mnam... :)
    bohuzel mam pokazenej fotak, takze sem to nemohl vyblejsknout, bylo to ale krasne barevny.. :)
    ALAGIA
    ALAGIA --- ---
    já dávám do cizrnových karbošů koriandr
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam