DARJEEL,
SLAUGHTER a další
k těm kovům a ztrátě energie, vitamínů atd.
IMHO
- nerezová ocel, která je dost inertní, bude lepší než "obyčejné železo"
- doba expozice bude zasadním faktorem, nakolik kov bude fungovat jako katalyzátor oxidačních a jiných procesů
na subtilní energetické úrovni nevím, nejsem na to asi dostatečně citlivej a nedělal jsem žádné rigorózní testy "krájení kovovým vs nekovovým nožem", "skladování v porcelánu vs v nerezovém hrnci" apod.
Můj osobní přístup:
- krájení kvalitními nerezovými noži nevidím jako problém
- přenášení kvalitního jídla v kvalitních nerozových nádobách vidím taky jako OK v našich podmínkách - jak tu padlo, pořád to bude lepší než blafy z fastfoodu
- subjektivní pocit hraje větší roli než objektivní fyzikálně-chemická zjištění skutečného stavu potraviny. Důležitější než CO jím je JAK to jím, plus v jakém duševním stavu/modu vědomí se nacházím a udržuji, z jakého motivu zrovna jím (viz SLAUGHTER a jeho poznámka k "hladu" v širším slova smyslu) atd.