• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: aha takze varis az se ti rozvari...? ... to me prave nikdy nejde, naposled byl pokus o hrachovku a uzasne sem to pripalila :D a nasledne za staleho michani lila do zachodu

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: pokracovani tohodle hovoru si nechame na face-to-face, juju? :)
    Hrasek proplachnu teplou vodou, na nakou dobu namocim (vetsinou pres noc), pak sleju, znova proplachnu a dam varit do neosolene vody. Varim dlouho (je ti nevim hodku a pul? asi) tak po hodine pridam nakrajenou cibuli, ke konci zahustim, odstavim z plotny a pridam umeocet:sojovku v pomeru 1:2, obojiho nijak moc.. :) a myslim ze mnam.. :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: gratulujes jak kdyby to byla neaka vyhra v loterii, pritom laska je o vnitrnim nastaveni :D aneb vznasime se na vlne blazenosti :)))
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    hmhm tak ta hrachova kase by me zajimala, jak ji delate?
    (mam tu hrach zeleny puleny).. takze den predem namocit, varit jak dlouho?... a pak nejak ochutit (leč čím netuším...) a jakou to má mít konzistenci... nemám mixer (respektive mám, ale pak je všechno na zdi, takze nepouzivam), tak to budu muset asi jen nějak rozmačkat...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA:-) jopjop, gratuliruju!

    tak na obed jsem mel hrachovou kasi s cibuli, ehce zakaplou umeoctem a tamari, k tomu jsem osmahnul kousky turinu s mrkvi a "zaomackoval" je :) a pekne nemakroussky sem si k tomu udelal placky z pohankovo-psenicne mouky s dynovyma a slunecnicovyma seminkama.. mnam... :)
    bohuzel mam pokazenej fotak, takze sem to nemohl vyblejsknout, bylo to ale krasne barevny.. :)
    ALAGIA
    ALAGIA --- ---
    já dávám do cizrnových karbošů koriandr
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    SLAUGHTER: čí zrna?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    SLAUGHTER: no konečně :D
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    BOSSORKA: nova ikonka spatrena, teda pokud to neni cizrna na monitoru...
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: to bude tou láskou zřejmě :D
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    LILY: Jj mouka a voda... olej vidíš to mě nenapadlo... nepřidávám ho... mám pocit, že když se to na oleji peče nebo smaží, tak že by to mělo stačit ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BROZKEFF: podepisuji v plnem rozsahu...


    BOSSORKA: vona i ta ikonka nak zari vic :) bacha ma to!

    ja jeste nevaril a nejedl.. :) ale dnes jsem vstaval pozde, po nemoci odpocivam, ale uz varim zeleny hrasek... a bude k nemu se teprve uvidi, jdu lovit od lednice.. :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL, SLAUGHTER a další

    k těm kovům a ztrátě energie, vitamínů atd.

    IMHO
    - nerezová ocel, která je dost inertní, bude lepší než "obyčejné železo"
    - doba expozice bude zasadním faktorem, nakolik kov bude fungovat jako katalyzátor oxidačních a jiných procesů
    na subtilní energetické úrovni nevím, nejsem na to asi dostatečně citlivej a nedělal jsem žádné rigorózní testy "krájení kovovým vs nekovovým nožem", "skladování v porcelánu vs v nerezovém hrnci" apod.

    Můj osobní přístup:
    - krájení kvalitními nerezovými noži nevidím jako problém
    - přenášení kvalitního jídla v kvalitních nerozových nádobách vidím taky jako OK v našich podmínkách - jak tu padlo, pořád to bude lepší než blafy z fastfoodu
    - subjektivní pocit hraje větší roli než objektivní fyzikálně-chemická zjištění skutečného stavu potraviny. Důležitější než CO jím je JAK to jím, plus v jakém duševním stavu/modu vědomí se nacházím a udržuji, z jakého motivu zrovna jím (viz SLAUGHTER a jeho poznámka k "hladu" v širším slova smyslu) atd.

    LILY
    LILY --- ---
    BOSSORKA: Díky, někdy zkusím. Takže pojivo je mouka a voda. A olej do toho nepřidáváš?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    LILY: úplně jednoduše, uvařím cizrnu, rozmačkám, (nezapomenu osolit:), ochutím (např. česnek, majoránka nebo oregáno komujakcoindividy chutná:), dyž to je suchý přilejvám vodu a zaroven zahustuju pohankovou moukou... smažíme či pečeme :) (aneb patláma matláma :) (To je můj největší kulinářský výkon zatím :D )
    LILY
    LILY --- ---
    BOSSORKA: A jak? A jak?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    a já umím fakt dobrý cizrnový karbanátky (pokud je nezapomenu osolit :D )
    LILY
    LILY --- ---
    SLAUGHTER: Já budu mít cizrnu večer
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LILY: rano hokaido, za chvili cizrna... Muhehe
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    LILY: :DDD
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam