• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA:-) no neska sem mel hlad, tak ne do uplneho rozvareni :) ale jinak je to asi lepsi, nevim co MB, ale pocitove jo. imho je dulezity mnozstvi vody, raci vic nez min, ulit muzes dycky (a moje oblibena finta, kdyz prebyde voda: zamichat do ni trochu misa a vypit :) a varit na mimrnem plameni kurevsky dlouho.. :) myslim, ze dve hodiny by meli stacit na jakoukoliv lusteninu
    no jestli se nepovede, muzem nekdy zkusit spolu, treba zamlcuji nejaky nevyrceny predpoklad, ale nic me nenapada.. :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: aha takze varis az se ti rozvari...? ... to me prave nikdy nejde, naposled byl pokus o hrachovku a uzasne sem to pripalila :D a nasledne za staleho michani lila do zachodu

    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: pokracovani tohodle hovoru si nechame na face-to-face, juju? :)
    Hrasek proplachnu teplou vodou, na nakou dobu namocim (vetsinou pres noc), pak sleju, znova proplachnu a dam varit do neosolene vody. Varim dlouho (je ti nevim hodku a pul? asi) tak po hodine pridam nakrajenou cibuli, ke konci zahustim, odstavim z plotny a pridam umeocet:sojovku v pomeru 1:2, obojiho nijak moc.. :) a myslim ze mnam.. :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: gratulujes jak kdyby to byla neaka vyhra v loterii, pritom laska je o vnitrnim nastaveni :D aneb vznasime se na vlne blazenosti :)))
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    hmhm tak ta hrachova kase by me zajimala, jak ji delate?
    (mam tu hrach zeleny puleny).. takze den predem namocit, varit jak dlouho?... a pak nejak ochutit (leč čím netuším...) a jakou to má mít konzistenci... nemám mixer (respektive mám, ale pak je všechno na zdi, takze nepouzivam), tak to budu muset asi jen nějak rozmačkat...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA:-) jopjop, gratuliruju!

    tak na obed jsem mel hrachovou kasi s cibuli, ehce zakaplou umeoctem a tamari, k tomu jsem osmahnul kousky turinu s mrkvi a "zaomackoval" je :) a pekne nemakroussky sem si k tomu udelal placky z pohankovo-psenicne mouky s dynovyma a slunecnicovyma seminkama.. mnam... :)
    bohuzel mam pokazenej fotak, takze sem to nemohl vyblejsknout, bylo to ale krasne barevny.. :)
    ALAGIA
    ALAGIA --- ---
    já dávám do cizrnových karbošů koriandr
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    SLAUGHTER: čí zrna?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    SLAUGHTER: no konečně :D
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    BOSSORKA: nova ikonka spatrena, teda pokud to neni cizrna na monitoru...
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: to bude tou láskou zřejmě :D
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    LILY: Jj mouka a voda... olej vidíš to mě nenapadlo... nepřidávám ho... mám pocit, že když se to na oleji peče nebo smaží, tak že by to mělo stačit ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BROZKEFF: podepisuji v plnem rozsahu...


    BOSSORKA: vona i ta ikonka nak zari vic :) bacha ma to!

    ja jeste nevaril a nejedl.. :) ale dnes jsem vstaval pozde, po nemoci odpocivam, ale uz varim zeleny hrasek... a bude k nemu se teprve uvidi, jdu lovit od lednice.. :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL, SLAUGHTER a další

    k těm kovům a ztrátě energie, vitamínů atd.

    IMHO
    - nerezová ocel, která je dost inertní, bude lepší než "obyčejné železo"
    - doba expozice bude zasadním faktorem, nakolik kov bude fungovat jako katalyzátor oxidačních a jiných procesů
    na subtilní energetické úrovni nevím, nejsem na to asi dostatečně citlivej a nedělal jsem žádné rigorózní testy "krájení kovovým vs nekovovým nožem", "skladování v porcelánu vs v nerezovém hrnci" apod.

    Můj osobní přístup:
    - krájení kvalitními nerezovými noži nevidím jako problém
    - přenášení kvalitního jídla v kvalitních nerozových nádobách vidím taky jako OK v našich podmínkách - jak tu padlo, pořád to bude lepší než blafy z fastfoodu
    - subjektivní pocit hraje větší roli než objektivní fyzikálně-chemická zjištění skutečného stavu potraviny. Důležitější než CO jím je JAK to jím, plus v jakém duševním stavu/modu vědomí se nacházím a udržuji, z jakého motivu zrovna jím (viz SLAUGHTER a jeho poznámka k "hladu" v širším slova smyslu) atd.

    LILY
    LILY --- ---
    BOSSORKA: Díky, někdy zkusím. Takže pojivo je mouka a voda. A olej do toho nepřidáváš?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    LILY: úplně jednoduše, uvařím cizrnu, rozmačkám, (nezapomenu osolit:), ochutím (např. česnek, majoránka nebo oregáno komujakcoindividy chutná:), dyž to je suchý přilejvám vodu a zaroven zahustuju pohankovou moukou... smažíme či pečeme :) (aneb patláma matláma :) (To je můj největší kulinářský výkon zatím :D )
    LILY
    LILY --- ---
    BOSSORKA: A jak? A jak?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    a já umím fakt dobrý cizrnový karbanátky (pokud je nezapomenu osolit :D )
    LILY
    LILY --- ---
    SLAUGHTER: Já budu mít cizrnu večer
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LILY: rano hokaido, za chvili cizrna... Muhehe
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam