DARJEEL: lol, taky jsem dneska dělal hrách (celý, zelený)
--
K těmto luštěninám bych měl poznatek: Trvá docela hodně dlouho, než luštěnina začne nacucávat další vodu potom co je vařena. Takže ono to vypadá třeba tak, že půl hodiny se to už vaří a pořád voda neubývá, ani se nevsakuje do hrachu, a pak najednou --- v nějakém okamžiku po odkrytí pokličky hrůzné zjištění, že skoro všechna voda zmizela a už se to skoro peče nasucho. Takže fakt dávat vody hodně. (A ano, přeposledně jsem ten samý hrách geniálně připálil; dodnes jsem ten hrnec pořádně neumyl)
Osobně se mi ale nic nepřipaluje, dokud tam je voda a dokud nezačnu s tím obsahem nějak míchat. I celkem už rozvařený hrách, pokud se jen nechá vařit a nemíchá se vařečkou do polo-kaše dřív, než je to nezbytné, by se neměl chytat ke dnu. Podobně jako míchaná a nemíchaná rýže ...
No a pochopitelně, pokud to není instantní červená loupaná čočka, tak fakt namočit na dlouho, jinak se to ne a neuvaří ---