• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: dle mb zadne mlecne vyrobky. Argument (imho nesmyslny, ale to uz tak u kushiho byva): zadny jiny zivocich na planete nepoziva po odstaveni mlecne vyrobky.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: dle mb jo - jakoze jsou lepe stravitelne (jogurt, kefir, lucina apod.), jinako jsou mlecne vyrobky dost sranec pro organismus. Jestli se do nich nekdy pustim, tak prave do kysanych...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    RAPAL: jj, rychleji se udelaji. osobne pouzivam tlakac primarne na obilovinky a lusteniny delam normalne v hrnci, ale asi brzy naborim sve konvence :)
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    PAULINA: zkus tlakovej hrnec. obzvlášť teď v zime ideální varianta úpravy nejen luštěnin,ale i obilovin.
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    DARJEEL: jj, ale jestli to na to ma vliv, tak priste dam vetsi trosku:)
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: kysany mlecny vyrobky jsou vpohode? co presne? jen kefir? nebo je to zas soucast neMB diskuze?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAULINA: a dochutilas na zaver troskou umeoctu? :)
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    Tak po dvou hodinach se konecne rozvarily. Byly dobry, jen mi tam nejak chybela ta "prijemne sladka chut" jak bylo na sacku napsano..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PAULINA: hodinu a pul az dve, podle toho jak dlouho byli namoceny.. lepsi dyl jak kratsejc..
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    report kterak jsem dělal a jak dopadla moje hrachová kaše ;)
    ---

přes noc namočený zelený hrách
    pak nová voda, vaření hodinu, možná víc, prostě hodně dlouho, aby to bylo měkký

koření: trošička soli, stroužek česneku, domácí sušená bazalka, majoránka
    přiměřeně vody a lžička a půl kukuřičného škrobu na zahuštění

a dobré to bylo (teda v kombinaci s dalšíma věcma)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    PAULINA: Jj presne tak do ledvin ;) Tzn. ze i ja vzdycky po velkem obede dezertik zvladnu ;)
    Jinac na ty adzuki by mela stacit hodina, ale nekde jsem cetla, ze cim jsou strasi, tim dyl se maj varit... (ale ty uz je asi mas hotove :)
    LILY
    LILY --- ---
    RAPAL: Samosebou děti. Co popíjely vychovatelky a dělaly ve svém volném čase, vůbec netuším.
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    Mam dotaz: Jak dlouho mam varit fazole adzuki ?
    Uz jsou na plotne druhou hodinu a ze bych teda pozorovala ze meknou, tak to ani ne:( Je to normalni? Kolik jeste? A namocene byly pres noc, takze ani tam by chyba byt nemela...
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    BOSSORKA: A vsechno, co bylo dobry, podle nej neslo do zaludku, ale rovnou do ledvin, pamatuju-li se spravne;-)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    Hmhm taky mám dětské knížky spojeny s jídlem, Kája Mařík měl rád rozpíčky a v létě chodili na lesní maliny mnam :D
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LILY: nebyl to andelsky prach?
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    LILY: ty vychovatelky? :)
    LILY
    LILY --- ---
    Nám ve školce před spaním předčítali Děti z Bullerbinu, bo jaxe to píše. Pamatuju si, že popíjeli zázvorové pivo a prodávali třešně u silnice, až byli plní černého prachu.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    Kdo necetl Timura a jeho partu je zabar!
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: Tak to mě naštěstí minulo, imho Kája Mařík byl dobrovolná četba, tu povinnou sem z větší části nečetla, kromě rozervaného Šrámkova Stříbrného větru a prokletých básníků, jo a ještě Máj sem přečetla :D (tak to se mnou nebylo tak hrozný :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam