• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    PAULINA: Jj presne tak do ledvin ;) Tzn. ze i ja vzdycky po velkem obede dezertik zvladnu ;)
    Jinac na ty adzuki by mela stacit hodina, ale nekde jsem cetla, ze cim jsou strasi, tim dyl se maj varit... (ale ty uz je asi mas hotove :)
    LILY
    LILY --- ---
    RAPAL: Samosebou děti. Co popíjely vychovatelky a dělaly ve svém volném čase, vůbec netuším.
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    Mam dotaz: Jak dlouho mam varit fazole adzuki ?
    Uz jsou na plotne druhou hodinu a ze bych teda pozorovala ze meknou, tak to ani ne:( Je to normalni? Kolik jeste? A namocene byly pres noc, takze ani tam by chyba byt nemela...
    PAULINA
    PAULINA --- ---
    BOSSORKA: A vsechno, co bylo dobry, podle nej neslo do zaludku, ale rovnou do ledvin, pamatuju-li se spravne;-)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    Hmhm taky mám dětské knížky spojeny s jídlem, Kája Mařík měl rád rozpíčky a v létě chodili na lesní maliny mnam :D
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    LILY: nebyl to andelsky prach?
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    LILY: ty vychovatelky? :)
    LILY
    LILY --- ---
    Nám ve školce před spaním předčítali Děti z Bullerbinu, bo jaxe to píše. Pamatuju si, že popíjeli zázvorové pivo a prodávali třešně u silnice, až byli plní černého prachu.
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    Kdo necetl Timura a jeho partu je zabar!
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: Tak to mě naštěstí minulo, imho Kája Mařík byl dobrovolná četba, tu povinnou sem z větší části nečetla, kromě rozervaného Šrámkova Stříbrného větru a prokletých básníků, jo a ještě Máj sem přečetla :D (tak to se mnou nebylo tak hrozný :)
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: já měl ještě povinnou čebu Čuk a Gek,dva chlapci s maninkou jak čekají na tatínka až se vrátí ze sibiře z montáží,krása,depresivní a smutné až na konec kdy se tatínek navrátil.
    ale malej Bobeš byl fajn ;o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BROZKEFF: synchro :) tedka kolem me litaji porad.. :)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL: lol, taky jsem dneska dělal hrách (celý, zelený)
    --
    K těmto luštěninám bych měl poznatek: Trvá docela hodně dlouho, než luštěnina začne nacucávat další vodu potom co je vařena. Takže ono to vypadá třeba tak, že půl hodiny se to už vaří a pořád voda neubývá, ani se nevsakuje do hrachu, a pak najednou --- v nějakém okamžiku po odkrytí pokličky hrůzné zjištění, že skoro všechna voda zmizela a už se to skoro peče nasucho. Takže fakt dávat vody hodně. (A ano, přeposledně jsem ten samý hrách geniálně připálil; dodnes jsem ten hrnec pořádně neumyl)
    Osobně se mi ale nic nepřipaluje, dokud tam je voda a dokud nezačnu s tím obsahem nějak míchat. I celkem už rozvařený hrách, pokud se jen nechá vařit a nemíchá se vařečkou do polo-kaše dřív, než je to nezbytné, by se neměl chytat ke dnu. Podobně jako míchaná a nemíchaná rýže ...

No a pochopitelně, pokud to není instantní červená loupaná čočka, tak fakt namočit na dlouho, jinak se to ne a neuvaří ---
    SVA
    SVA --- ---
    moje favoritka byla tenkrat malinka snad proto ze jsem takova gabra
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    SVA: krásný knížky vid... jj vzpomínka na dětsví :)
    SVA
    SVA --- ---
    jé taky četla maříka a gabru a malinku;)dneska je to tu takova romantika...
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    BOSSORKA: jakoukoliv ale loupanou. dobrá je jasmínka ,záleží na finanční situaci. :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    VRINDAVAN: a jakou tu rýži dáváš?... sem na ni dostala chut a mlíko už mám vypitý néééé :((( (zejtra jdu koupit homogenizované, pasterizované bio nebio)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    DARJEEL: karmou se neschizuj, je to zbytecny ti poudam (konec OT)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BOSSORKA: to si pletes, to karma veri na me! (a na tebe (h)aha :) a uz toho otka necham nebo dostanu banana a budu muset admina donutit fyzickym nasilim, aby me znovu dal pristup..
    a marik je na cestu do pekla dobrej... ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam