• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    jinak je tu nabidka od jednoho bio zemědělce.

    Žito a Pšenice za 15kč/kg
    Oves a Hrach za 20kc/kg
    Špaldu za 35kc/kg
    Bio male bramburky za 10kc/kg

    email pavelbase@seznam.cz

    DARJEEL: SLAUGHTER: už něco přebírám,tak se mi klidně ozvěte a můžem udělat slučák,ať to nevozí po par kilech.
    ostatni klidne taky,ale předani brno..
    PASH
    PASH --- ---
    aha., no to jde jen, pokud se uzavre
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    ovsem vysledky se neustale meni :)
    mas recht,ji schovam,ovsem nevim jak ji presunout do archivu anket. porad
    PASH
    PASH --- ---
    schovejme tu anketu... trosku nam to zahlavi prerostlo
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: no ja nejradci ted kombinuji, delej jak myslis versus nech si taky poradit ;]
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: delej jak myslis.
    Fermentace je proces obdobny hniti, ale bez pristupu vzduchu...
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: ok., no ale je tezky si bej jiste, ze reaguju na ni., . spis myslim, ze to je nejak spojeny s minulym tejdnem, kdy se nelel idelani podminky a pak s pretazenim., . spis mi neco v hlave rika, ze mam doplnit horcik na nervy a ze se to zpravi...
    na fermentaci kouknu., minulej tejden sem se nekoho ptal, jesli by mi to nevysvetlil podrobnejc, oc ze to jde :D
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: netvrdim soya ne. jen je blbost ji uzivat, kdyz na ni reagujes. Tak znovu: ve fermentovanem stavu je pro telo prijatelnejsi (sojovky, tempeh atd...).
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Fermentace

    PASH
    PASH --- ---
    OVERSEER: do-in cvicim denne
    SLAUGHTER: aha., zkusim, ale co presne je teda dle tve definice vse v kategorii ze soyi ne? sojovy boby, klicky a mleko pouze? tofu? pred par dny sme mel dva dny po sobe uzenej tempeh, ale z toho by to teda byt nemelo, jak rikas
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: neni
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: neni nezbytna.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: vyhodna protoze myslim obsahuje vsechny esencialni aminokyseliny.. :) proto je nepostradatelnou soucasti MB :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: napouzivej soju, bo ji minimalizuj jestli mas reakce. Je to alergen. Ve fermentovanem stavu je pro telo prijatelnejsi (sojovky, tempeh atd...).
    Soja je zajimava potraviny, ale ne nezbytna....
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    YMLADRIS: tohle je dobrý... :)


    YMLADRIS: to jo, tomu odpovida existence šireoké škály kognitivních biasu, proste premyslime povrchne. To je f poho, ale kdyz se nekdo ohani studiema (staryma minimane 30 let, lol) a vubec pise ve stylu, mame empiri jaxwin, tak si toho vsimnu a upozornim na to. jde mi o konzistenci: pise to pepa z vesnice z nakyho ostrova (treba okinawa.. :) tak at si vali na klasickym rozumu a premysleni. Pise to nekdo pod hlavickou XYZ institutu podporujici sva tvrzeni clanky a vlastnim zkoumanim, at je logicky konzistentni..
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    co se tyce toho mlika, nevim nakolik je znamo toto

    http://en.wikipedia.org/wiki/Lactose_intolerance

    Disaccharides cannot be absorbed through the wall of the small intestine into the bloodstream, so in the absence of lactase, lactose present in ingested dairy products remains uncleaved and passes intact into the colon. The operons of enteric bacteria quickly switch over to lactose metabolism, and the resultant in vivo fermentation produces copious amounts of gas (a mixture of hydrogen, carbon dioxide, and methane). This, in turn, may cause a range of abdominal symptoms, including stomach cramps, bloating, and flatulence. In addition, as with other unabsorbed sugars (such as sorbitol, mannitol, and xylitol), the presence of lactose and its fermentation products raises the osmotic pressure of the colon contents.

    Lactose intolerance levels also increase with age. At ages 2 - 3 yrs., 6 yrs., and 9 - 10 yrs., the amount of lactose intolerance is, respectively:

    * 6% to 15% in white Americans and northern Europeans
    * 18%, 30%, and 47% in Mexican Americans
    * 25%, 45%, and 60% in black South Africans
    * approximately 10%, 20%, and 25% in Chinese and Japanese
    * 30–55%, 90%, and >90% in Mestizos of Peru[28][29]


    samozrejme, je to jen wikipedia, ale point is, mame hodne ras a hodne ruzneho genetickeho vybaveni, takze konkretni latka muze na jedince pusobit ruzne. cokoliv co predepisuje stejnou dietu vsem lidem mi pripada jako ideologie "my mame pravdu"
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DARJEEL: ad proc lidi chabe argumentuji: koshiho neznam, ale obecne proto, ze nemaji vkus. neni to pro ne dulezite. podkladat si zivot kvalitnimi informacemi/nahledy/nazory/koncepty, to neni hodnota sama o sobe - nekdo to dela a nekdo ne.. resp. kazdej to dela do te miry, do jake to potrebuje. je to obdoba treba vytvarneho vkusu: nekdo by v urcitem prostredi (byte...) trpel, nekdo si povesi andelicka a je mu to fuk.

    je to videt na celem to odvetvi 'pavedy'. lidi maji radi "vedecke argumenty" a celkem se jim to neda mit za zle... moje kamosky umelkyne zas tecou z toho, jak povrchni umeni se libi mne
    PASH
    PASH --- ---
    ale mozn aneni muj problem v prokrvovani., ted mam trebas ruce vpohode zahraty, ale svaly mezi zapestim a loktem mam porad nejaky stazny, jak houba... dela to takovy divny tiky do prstu
    PASH
    PASH --- ---
    DARJEEL: ok., :D danke... dam si teda pivko po dlohy dobe, jestli to zejtra neprestane., dneska mi to dost tahlo na rozinky., plus sem ted upekl susenky, tak se prisun sladkyho trochu prida a snad to pomuze...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: alkohol, zazvor, pelynek..
    PASH
    PASH --- ---
    KAREEMA: nee., to nema spojeni, ja se ptam kvuli sobe! :D nedokrvujou s emi uz druhej den ruce., mam je slusne studeny., tak nevim, cim to., asi sem se trpchu prejinoval...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam