• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    LILY
    LILY --- ---
    SUNRISE: Mno jo, jenže pro ně je to přirozenější strava.
    SUNRISE
    SUNRISE --- ---
    PASH: Japonci denně konzumují spousty řas a nevypadá to, že by jim to nějak škodilo. Když jsem se ptala svého muže (Japonce), jak je to s tou doporučenou denní dávkou řas, koukal na mě nevěřícně, o čem to mluvím ;-)
    PASH
    PASH --- ---
    ad rasy., . s tema mam spis problem jist jen tu doporucenou davku denne (rozmer postovni znamky), pze vetsinou je toho proste nejak vic :D
    EKONY
    EKONY --- ---
    jo když je o těch řasách řeč, ta mořská zeleň, z níž se vyrábí sushi listy, jsou identické mořské řasy ? nebo to je něco jiného ?
    LILY
    LILY --- ---
    RAPAL: Všaxem si na tebe hnedla vzpomněla, když jsem to sem psala..
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    LILY: dal bych si planktonofku :)
    LILY
    LILY --- ---
    Jj, řasy jsou mňam :)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    BOSSORKA: tyjo, rasy jsou mnamka, aspon kdyz jsou dobre upraveny ,) kdyz se z nich neco rozpusti ve vode, a lusteniny tu vodu nasajou...
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    BOSSORKA: nektere latky se uvolni ve vode, jine v tucich, jine v alkoholu. Bo chem. rozbor libo jest?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    Chci se zeptat jak je to s mořskýma řasama kvůli minerálům, třeba kombu vařím s luštěninama... ale nechápu, jak by se ty minerly mohly do tech lustenin nejak zabudovat... a teda sníst tu uvařenou řasu na to jsem ještě nenašla odvahu... ale asi budu muset ...
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    jinak je tu nabidka od jednoho bio zemědělce.

Žito a Pšenice za 15kč/kg
    Oves a Hrach za 20kc/kg
    Špaldu za 35kc/kg
    Bio male bramburky za 10kc/kg

email pavelbase@seznam.cz

DARJEEL: SLAUGHTER: už něco přebírám,tak se mi klidně ozvěte a můžem udělat slučák,ať to nevozí po par kilech.
    ostatni klidne taky,ale předani brno..
    PASH
    PASH --- ---
    aha., no to jde jen, pokud se uzavre
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    ovsem vysledky se neustale meni :)
    mas recht,ji schovam,ovsem nevim jak ji presunout do archivu anket. porad
    PASH
    PASH --- ---
    schovejme tu anketu... trosku nam to zahlavi prerostlo
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: no ja nejradci ted kombinuji, delej jak myslis versus nech si taky poradit ;]
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: delej jak myslis.
    Fermentace je proces obdobny hniti, ale bez pristupu vzduchu...
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: ok., no ale je tezky si bej jiste, ze reaguju na ni., . spis myslim, ze to je nejak spojeny s minulym tejdnem, kdy se nelel idelani podminky a pak s pretazenim., . spis mi neco v hlave rika, ze mam doplnit horcik na nervy a ze se to zpravi...
    na fermentaci kouknu., minulej tejden sem se nekoho ptal, jesli by mi to nevysvetlil podrobnejc, oc ze to jde :D
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: netvrdim soya ne. jen je blbost ji uzivat, kdyz na ni reagujes. Tak znovu: ve fermentovanem stavu je pro telo prijatelnejsi (sojovky, tempeh atd...).
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Fermentace

PASH
    PASH --- ---
    OVERSEER: do-in cvicim denne
    SLAUGHTER: aha., zkusim, ale co presne je teda dle tve definice vse v kategorii ze soyi ne? sojovy boby, klicky a mleko pouze? tofu? pred par dny sme mel dva dny po sobe uzenej tempeh, ale z toho by to teda byt nemelo, jak rikas
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: neni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam