• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: varit tak 40 - 50 min, ja ho varim takhle ve vode (musi se dobre vychytat mnozstvi) a pak ho jeste dal zpracovavam, info via pani kucharka ze ZZ.
    zatim se se mnou ten mak ale moc nekamaradi, tak ho moc nepouzivam.
    dobry taky vychytat si mnozstvi vody, aby z toho po dovareni byla pekna kasicka.
    PASH
    PASH --- ---
    hm., tak sem ho varil zhruba pul hodky na slabym oleji a byl sice dobrej, ale furt tak lehce krupavej., je na to nejakej figl? varil sem s par pokrajenejma rozinkama a troskou soli., moc dobry vmychany do zeleniny a rejze
    SVA
    SVA --- ---
    ty jo mak zbožnuji, a to čerstvě vysypanej a pomletej
    CONTINUITY: a co líby?

    poslední dobou tu chyběji fotky,mám takový navrh na "kulinářské sladkosti", můžem to třeba pak anketou vyhodnotit the best, ja totiž strašně ráda topuji:))
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: ok., zkusim teda spravnym smerem a povarit bez nejakyho bolestnyho predmaceni., treba to vyjde a treba to nepude hned ven
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    nejradeji usty dovnitr, druhou stranou bych to radeji nezkousel :-). Hele - pomlit, nekdo ho vari...
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: supr., ten tu mam., . tak ted kouknu, jak se vlastne s nim ma nakladat :D
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    Dostal jsem dobrého tipa nahrážku místo koji je prý dobrá naklíčená pšenice cca 2 až 5 milimetů dlouhé klíčky.která se pak usuší a namele na prášek.tento prášek pak slouží jako startér pro výrobu amasake a možná misa. amasake je vyzkoušené,funguje to, ale miso nevím.každopádně vyzkouším a dám vědět jak se alchymie povedla.;o)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: treba mak - Mg se vaze s Ca
    PASH
    PASH --- ---
    uz sem se ptal, ale ani sam sem to nikde zatim nenasel... co je nejlepsim zdrojem horciku v makrobiotice, k castejsimu uziti?
    CONTINUITY
    CONTINUITY --- ---
    Kushiho knížka Makrobiotická cesta je k dostání v Levných knihách, včera jsem koupila v Praze na I.P.Pavlova za 49,- Kč, měli jich tam ještě hromadu :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: aha, chces vedet mnozstvi mouky a tak se ptas, jestli se to dobre zvraci jo? ty ses neska nakej divnej, ne?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: velmi dobra otazka, rozjelo to to, ze mi v receptu schazely vecne informace - treba mnozstvi mouky. Taky nevim, proc. Asi jen tak :-)... Takze OS style
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: pranickym, ctes dobre ;)
    PASH
    PASH --- ---
    DARJEEL: pranickym? nebo praktickym?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    PASH: no doslazeni neni potreba, ja med pridavam spis kvuli jeho rekneme pranickym vlastnostem
    PASH
    PASH --- ---
    DARJEEL: nebo rejzovej syrup misto medu
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BROZKEFF: to sou veci na starem belidle, co?

    jinak teda, abych jen neplkal, nahazuju lehce non-MB receptik, lec velmi chutna varianta sladke snidane:

    pres noc dame namocit par susenych svestek a par rozinek. Rano je lehce pokrajime nebo propasirujeme, prikrajime k tomu banan (tot non-mB surovina), hodime na panvicku a s trochou vody a soli par minut povarime, pomuzeme vareckou trosku rozblemtat. Vedle si mezitim oprazime orechy a seminka dle vlastniho vyberu (dneska jsem si dal treba mandle, dynova seminka, trochu sezamovych a slunecnicovy, vyborny jsou taky vlasaky) a k tomu udelame kuskus, bulgur nebo ovesnou kasi, dle chuti a nalady stravnika. Dame na talir kuskus, zalejeme svestkovo-bananovou omackou, posypeme trochou orechu a seminek, muzeme pridat cajovou lzicku medu (opet non-MB). cely recept lze samozrejme prevest na MB tim, ze se vyradi banan a zaradi se treba suseny merunky, mozna jablka by mohla byt dobra, ale nezkousel jsem..

    dobrou chut..!
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    makrobiotická anarchobuchta, no teda :o)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    no nemohl jsem si pomoct, ale ayosuv kolac me dostal po strance esteticke. Po strance obsahove je myslim MB kosher (cockovy kolac: rozvarit pul kila cerveny cocky bio, pridat nastrouhanou biomrkev a nakrajenej bioporek od mistniho zemedelce, pulku testa (voda, olej, zitna a psenicna biomouka, sul a spetka bio kypriciho prasku) rozplacnout na plech, nahazet vypln z cockou a pak druhou pulkou testa prikryt, a propichat povrch spejli a dat pect na stredne a hodne rozpecenou troubu tak na 20 - 30 minut... dobrou chut), nicmene vzhled casto rozhoduje!! :)

    KERRAY
    KERRAY --- ---
    no, tak místo mluvení mysli, a nezapomeň se u toho trápit a litovat ,)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam