• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    moukou? tak ted jsem fakt mimo miso :-)...
    SVA
    SVA --- ---
    SLAUGHTER: použila jsem miso od sunrice:)ale ten proces který jsem popisovala s těma klíčkama se děla 6 hodin za konstantni teploty, ale nemusí to byt pravidlo, každy si to vychyta jinak

    no ptal ses na pohanku a ryži?s tou moukou je to že to nechaš přes noc u topeni jako když dělaš těsto

    ALKYONE
    ALKYONE --- ---
    SEPHYRA: děkuju za info,je to proto aby tělo nemuselo ohřívat ani ochlazovat? (výdej energie)..teda ne že bych se do toho hnal..:-)
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    ALKYONE:
    tepla slana - to je presne o teplote lidskeho tela - tedy kolem 36 stupnu, meri se to na predlokti :)
    ALKYONE
    ALKYONE --- ---
    SEPHYRA: ježiši,jednou sem si lokl v moři..a cvičit se mi do toho teda nechtělo:-)
    PASH
    PASH --- ---
    SEPHYRA: ahaa! dekuju ;]
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    PASH:
    sanka je sank praksalana - jedna z ocistnych technik jogy. Pijes teplou slanou vodu (to je na tom to nejhorsi), pak cvicis predepsane cviceni a diky pohybum tou vodou procistis cely travici trakt vcetne strev. Vodu normalne vyloucis a tento proces opakujes dokud z tebe netece cista voda. :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    SVA: tak to mysíš koji a je to 8 hodin a na 58 (info od id sunrise)
    V misu je stale aktivní proces nastartovaný přes koji, pokud nebyla změněna teplota, tak možná proto to funguje.
    mě zajímal ten kvásek o kterém jsi mluvil.
    PASH
    PASH --- ---
    ALKYONE: vsak ten vysledny efekt je nejdulezitejsi
    DARJEEL: sanka je co?
    SVA: no ja prave nemam problem s kurkou, ale spis s tim, ze to neni propeceny az do stredu...
    SVA: stoji za ozkouseni
    SVA
    SVA --- ---
    ja nevim jak se o tom vice rozepsat, necham to pri pokojove teplote přes noc s trochou vody a misa a zřejmě se čast škrobu rozštěpí na cukr, ale možna je lepší použít jako starter nakličenou pšenici rozmletou na prašek namisto misa, zahřát to na 50st. a nechat to v termosce 3 hodiny myslim(coz jsem přímo nepraktikovala, ale můžu se zeptat dané osoby)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    SVA: rozepis tu rejzi a pohanku pls...
    SVA
    SVA --- ---
    potitat olejem se to nemusi vubec ani vytirat plech kdyz použiješ zapekaci papir, akorat kdyz je to udelany nechat to nejakou dobu vychladnout(vse ma svuj cas:)
    SVA
    SVA --- ---
    PASH: ja peču na 220 45 min aby byla tvrda kurka anebo na 220 prvnich 20 min pote na 130 dalsích 20 min pro mekkou kurku

    jo a kvasek staci preci nechat testo pres noc a ono se skvasi ne?mne to funguje, stejne tak delam na sladko ryzi a pohanku aniz bych tam dala lžičku cukru
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEPHYRA: a miso polevka! :) ta bude neska na obed, s hraskem, mrkvi a wakame... :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEPHYRA: na mikrofloru je dobry pickles a amasake (jako doplnek stravy) ja cekam az se otepli a pak du do sanky... zatim je zima, lec se na ni mocmoc tesim, posledne byl vysledek i proces velmi prijemny.. :)
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    DARJEEL:
    dik, mam zatim akorat dobrou zkusenost s kelpem, ktery se pridava do meho oblibeneho multivitaminu, ktery suplementuji kdyz mam sportovni pripravu... nic mene procetla jsem Kerrayuv ctivy report a chci zmenit par detajlu v mem stravovani. :)

    zacnu jako obvykle sankpraksalanou, ta mi procisti vse, pak bych chtela par dnu jist varenou ryzi s rasama... akorat mam problem v tom, ze mam pristi tyden sluzebku do Chorvatska a tam si na hotelu nic nepripravim a sanka vyzaduje jidlo jako pro mimina, nez se vybuduje znova strevni mikroflora...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEPHYRA: tady neco obecne: http://en.wikipedia.org/wiki/Sea_vegetable

    no a ja mam "jen" osobni zkusenosti a par urban legends...
    Osobne: luxusni potravina co se tyce hmotnost/vykon (spousta mineralu, stopovych prvku. Navic rasy pusobi jako houba, nasajou z tela bordel a odejdou, fakt jsou hrozne hodny jako entita, ale na druhou stranu jsou prisny. Proste cistit cistit cistit, vis jak.. tobe by imho mohli sedet. Nejde se jich prejist, jen nekdo nemuze prejit tu rybi chut. Rika se, ze na Okinawe to mistni rybari jedi a bezne presahuji vek sta let. Mne osobne vyhovuji a jim je tak 3x - 4x tydne, nicmene se mohou jist i nekolikrat denne.
    Hiziki jsou vhodne v zime, Arame spise v teplych obdobich. Wakame celorocne, pouzivam do polevek, Nori se pouzivaji na sushi, lec daji se namoct do teple vody na par minut a pak jist s jidlem, dulse se daji jist hnedka jak jsou. Jeste se pouziva kombu, ale te neni k rpime spotrebe, dava se velikost postovni znamky varit k ryzi a tak nejak to vylepsuje nebo co, ale moc nevim jak, nicmene ji pouzivam ;)
    Vic info bych ti asi mohl podat osobne, a chtel bych poprosit RAPALa, aby nahodil dobu a zpusob pripravy u arame a hiziki, pac si tim nejsem jisty... :)
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    DARJEEL:
    o tech rasach co by meli jist sportovci, mohla bych dostat vic informaci?
    ALKYONE
    ALKYONE --- ---
    myslel jsem opravdu sušenej kvásek-smíchá se s trochou vody a trochou mouky a nechá se to snad myslím přes noc nastarovat a pak se pokračuje,no dost zdlouhavý ,i to mě trochu odrazuje....jinak makrobiotiku a vegetariánství už mám vyřešený,obojímu jsem se aktivně věnoval,mám přátele vlastnící ekofarmu,což jsou makrobiotici,vegetariánem jsem byl pár let a nakonec jsem si vytvořil svoji vlastní cestu,kdy se vyhýbám opravdu ničemným a zbytečným věcem,jako jsou pochutiny typu chipsy,zákusky,tučné,polotovary,glutamáty apod. a svůj čas nehodlám věnovat počítání bílkovin a kilojoulů,ale raduju se ze života,jím střídmě z kvalitních sezóních surovin,pokud možno pravidelně,občas libové maso,nepiju alkohol,nekouřím tabák a sem spokojenej :-)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    ALKYONE: jo kvasnice jsou kvasnice, btw. kvásek seženeš i v pixli - plechovce a ten sušený nebude. Nemyslel jsi sušené droždí?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam