SEPHYRA: tady neco obecne:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sea_vegetable
no a ja mam "jen" osobni zkusenosti a par urban legends...
Osobne: luxusni potravina co se tyce hmotnost/vykon (spousta mineralu, stopovych prvku. Navic rasy pusobi jako houba, nasajou z tela bordel a odejdou, fakt jsou hrozne hodny jako entita, ale na druhou stranu jsou prisny. Proste cistit cistit cistit, vis jak.. tobe by imho mohli sedet. Nejde se jich prejist, jen nekdo nemuze prejit tu rybi chut. Rika se, ze na Okinawe to mistni rybari jedi a bezne presahuji vek sta let. Mne osobne vyhovuji a jim je tak 3x - 4x tydne, nicmene se mohou jist i nekolikrat denne.
Hiziki jsou vhodne v zime, Arame spise v teplych obdobich. Wakame celorocne, pouzivam do polevek, Nori se pouzivaji na sushi, lec daji se namoct do teple vody na par minut a pak jist s jidlem, dulse se daji jist hnedka jak jsou. Jeste se pouziva kombu, ale te neni k rpime spotrebe, dava se velikost postovni znamky varit k ryzi a tak nejak to vylepsuje nebo co, ale moc nevim jak, nicmene ji pouzivam ;)
Vic info bych ti asi mohl podat osobne, a chtel bych poprosit RAPALa, aby nahodil dobu a zpusob pripravy u arame a hiziki, pac si tim nejsem jisty... :)