• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: teplá stava ti pomáhá rozložit potravu, v tomto případě bílkovin bez zbytečného vydávání energie - takže jestliže vliv, tak kladný...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    jenom informativne: jak je to s aminokyselinama a tepelnou upravou? predpokladam, ze nema vliv nebo se mylim? :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    SVA: takze ryze a kvasek se nekamaradi... skoda...
    SVA
    SVA --- ---
    SLAUGHTER:kvaskovy chleba?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    moukou? tak ted jsem fakt mimo miso :-)...
    SVA
    SVA --- ---
    SLAUGHTER: použila jsem miso od sunrice:)ale ten proces který jsem popisovala s těma klíčkama se děla 6 hodin za konstantni teploty, ale nemusí to byt pravidlo, každy si to vychyta jinak

    no ptal ses na pohanku a ryži?s tou moukou je to že to nechaš přes noc u topeni jako když dělaš těsto

    ALKYONE
    ALKYONE --- ---
    SEPHYRA: děkuju za info,je to proto aby tělo nemuselo ohřívat ani ochlazovat? (výdej energie)..teda ne že bych se do toho hnal..:-)
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    ALKYONE:
    tepla slana - to je presne o teplote lidskeho tela - tedy kolem 36 stupnu, meri se to na predlokti :)
    ALKYONE
    ALKYONE --- ---
    SEPHYRA: ježiši,jednou sem si lokl v moři..a cvičit se mi do toho teda nechtělo:-)
    PASH
    PASH --- ---
    SEPHYRA: ahaa! dekuju ;]
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    PASH:
    sanka je sank praksalana - jedna z ocistnych technik jogy. Pijes teplou slanou vodu (to je na tom to nejhorsi), pak cvicis predepsane cviceni a diky pohybum tou vodou procistis cely travici trakt vcetne strev. Vodu normalne vyloucis a tento proces opakujes dokud z tebe netece cista voda. :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    SVA: tak to mysíš koji a je to 8 hodin a na 58 (info od id sunrise)
    V misu je stale aktivní proces nastartovaný přes koji, pokud nebyla změněna teplota, tak možná proto to funguje.
    mě zajímal ten kvásek o kterém jsi mluvil.
    PASH
    PASH --- ---
    ALKYONE: vsak ten vysledny efekt je nejdulezitejsi
    DARJEEL: sanka je co?
    SVA: no ja prave nemam problem s kurkou, ale spis s tim, ze to neni propeceny az do stredu...
    SVA: stoji za ozkouseni
    SVA
    SVA --- ---
    ja nevim jak se o tom vice rozepsat, necham to pri pokojove teplote přes noc s trochou vody a misa a zřejmě se čast škrobu rozštěpí na cukr, ale možna je lepší použít jako starter nakličenou pšenici rozmletou na prašek namisto misa, zahřát to na 50st. a nechat to v termosce 3 hodiny myslim(coz jsem přímo nepraktikovala, ale můžu se zeptat dané osoby)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    SVA: rozepis tu rejzi a pohanku pls...
    SVA
    SVA --- ---
    potitat olejem se to nemusi vubec ani vytirat plech kdyz použiješ zapekaci papir, akorat kdyz je to udelany nechat to nejakou dobu vychladnout(vse ma svuj cas:)
    SVA
    SVA --- ---
    PASH: ja peču na 220 45 min aby byla tvrda kurka anebo na 220 prvnich 20 min pote na 130 dalsích 20 min pro mekkou kurku

    jo a kvasek staci preci nechat testo pres noc a ono se skvasi ne?mne to funguje, stejne tak delam na sladko ryzi a pohanku aniz bych tam dala lžičku cukru
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEPHYRA: a miso polevka! :) ta bude neska na obed, s hraskem, mrkvi a wakame... :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEPHYRA: na mikrofloru je dobry pickles a amasake (jako doplnek stravy) ja cekam az se otepli a pak du do sanky... zatim je zima, lec se na ni mocmoc tesim, posledne byl vysledek i proces velmi prijemny.. :)
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    DARJEEL:
    dik, mam zatim akorat dobrou zkusenost s kelpem, ktery se pridava do meho oblibeneho multivitaminu, ktery suplementuji kdyz mam sportovni pripravu... nic mene procetla jsem Kerrayuv ctivy report a chci zmenit par detajlu v mem stravovani. :)

    zacnu jako obvykle sankpraksalanou, ta mi procisti vse, pak bych chtela par dnu jist varenou ryzi s rasama... akorat mam problem v tom, ze mam pristi tyden sluzebku do Chorvatska a tam si na hotelu nic nepripravim a sanka vyzaduje jidlo jako pro mimina, nez se vybuduje znova strevni mikroflora...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam