• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: bílá je ředkev ehm...
    PASH
    PASH --- ---
    je nejakej specifickej rozdil mezi klasickou oranzovou a tmave rudou az fialovou mrkvi? (pripadne bilou, ale tu uz sem ted zas dlouho nikde nevidel). cim je to zabarveni zpusobeny? uplne ve stredu je oranzova i ta na venek fialova.. ? sam z toho muzu vyvodit jen to, co rika chut... ktera je min sladka
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    INK_FLO: heheh, fajn :))
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    DARJEEL:
    jj myslim v ramci jedne davky na kterou se uvolni stepici enzymy :) takze ano v ramci jednoho jidla...

    AK u referencni bilkoviny proberem v normalnejsim case :))
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    dokument z r. 97, kterej kdysi běžel na čt 2.....sice nic moc kvalita, ale lepší než nic

    Jak se žije těm, kteří vědí co jedí
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEPHYRA: jo, to jo, mne slo ciste o pripadnou ztratovost vlivem tepelne upravy... :)

    kombinaci myslis v ramci jednoho jidla?
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    DARJEEL:
    ma vliv :) se koukni do skript k aminam co jsem ti posilala ... a na tu ztratovost, ta se u AK resi nejvic s pojmem limitni aminokyselina... Ta ovlivnuje celou vyuzitelnost... takze i kdyz si udelas skvele banany, tak tryptofan vyuzijes presne v takovem mnozstvi v jakem je zastoupena AK s nejmensim mnozstvim...

    z tohoto zacarovaneho kruhu vedou jenom kombinace... a to chce software. :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: jaka petrzelka?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: řekl bych že co se týče AK je to spíš plus (vycházím z informací co současné západní stravovací poradenství doporučuje, tedy ne, že bych se tím řídil :-)).
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Aminokyseliny
    Co se týče tryptofanu, to nevím. Petrželka nešmakuje :-)?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SLAUGHTER: mne slo o to, jestli nedegradujou nebo se nejak nezmeni, nicmene selsky rozum mi rika, ze sou to nejstalejsi slozky potravy...

    - konkretni priklad: kdyz delam bananovou omacku (lehce non-MB :), tak mi jde taky hodne o tryptofan, kteryho maji banany plno, a rad bych full-dose, co banan nabizi... tak asi tak :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    DARJEEL: teplá stava ti pomáhá rozložit potravu, v tomto případě bílkovin bez zbytečného vydávání energie - takže jestliže vliv, tak kladný...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    jenom informativne: jak je to s aminokyselinama a tepelnou upravou? predpokladam, ze nema vliv nebo se mylim? :)
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    SVA: takze ryze a kvasek se nekamaradi... skoda...
    SVA
    SVA --- ---
    SLAUGHTER:kvaskovy chleba?
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    moukou? tak ted jsem fakt mimo miso :-)...
    SVA
    SVA --- ---
    SLAUGHTER: použila jsem miso od sunrice:)ale ten proces který jsem popisovala s těma klíčkama se děla 6 hodin za konstantni teploty, ale nemusí to byt pravidlo, každy si to vychyta jinak

    no ptal ses na pohanku a ryži?s tou moukou je to že to nechaš přes noc u topeni jako když dělaš těsto

    ALKYONE
    ALKYONE --- ---
    SEPHYRA: děkuju za info,je to proto aby tělo nemuselo ohřívat ani ochlazovat? (výdej energie)..teda ne že bych se do toho hnal..:-)
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    ALKYONE:
    tepla slana - to je presne o teplote lidskeho tela - tedy kolem 36 stupnu, meri se to na predlokti :)
    ALKYONE
    ALKYONE --- ---
    SEPHYRA: ježiši,jednou sem si lokl v moři..a cvičit se mi do toho teda nechtělo:-)
    PASH
    PASH --- ---
    SEPHYRA: ahaa! dekuju ;]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam