• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    LILY
    LILY --- ---
    PASH: To nebude tím, že je to studentské město, ale energií toho místa. Ne každý obyvatel Brna je student. Darjeel promine. :))
    PASH
    PASH --- ---
    SVA: no rekl bych, ze trebas brno je v tomhle dal, nez praha, jak je to studentske mesto
    SVA
    SVA --- ---
    PETEKKA: ja se stravuje denně, ale ne striktně, když mám na něco chut taky si to dám MBneBM...začala jsem ze zdravotních důvodu

ale myslím, že poslední dobou se mb dostava nějak víc do podvědomí...to ty subkultury..
    PASH
    PASH --- ---
    PETEKKA: denne a takovych je tu hned nekolik, mam ten pocit. jinak moc nevim, co chces na ten zbytek prispevku slyset... stravovat chces snad predevsim sebe, ne?
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    Ahoj, zajímá mě, jestli se někdo z vás stravuje makrobioticky poctivě každý den nebo si spíš svoji běžnou stravu makrobiotikou zpestřujete ?A co vás k MB přivedlo?
    Neni jednoduchý se v dnešní společnosti stravovat alternativně, jinak než většina lidí. Označej vás za potrhlýho podivína, aniž by tušili něco o filosofii doprovázející MB, o jejím významu a vůbec o okolních souvislostech. Osobně mám k MB ( a vegetariánství) blízko, tak nějak samovolně od mala. Škoda, že většina lidí přestala tak nějak vnitřně cítit, co je pro ně vhodné, co je přirozené a denně se ládujou vším, na co mají chuť a nepřemýšlejí nad následky. Aby ne, když je všude všeho dostatek (tedy hlavně v Evropě a USA), všechno si můžeme koupit, obchodní řetězce doslova na každém rohu - ovšem kvantita nad kvalitou ještě nikdy nezvítězila.
    Hezký den všem:)
    PASH
    PASH --- ---
    nejake tipy na zpracovani Hato Mugi?
    SVA
    SVA --- ---
    mně přijde jonáš ok, takový porevoluční začátek, no co.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    WATTEVILLE: procpak? ;)
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    WATTEVILLE: nevyznám se v tom, jen se to teď objevilo u nás na bytě
    PASH
    PASH --- ---
    XCIDER: hm., no prodavaj ji tu na mistnim trhu s lokalnima potravinama., coz je ted jedno... ale me jde o charakteristiku, zda ma nejaky specifika, nebo ne.. ale asi na to prdme.,
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    VRINDAVAN: ještě tahle

Jonáš, J.: 100 a 1 makrobiotických jídel. Merkur, Praha 1990.

http://www.antikvariat-nika.cz/100-a-1-makrobiotickych-jidel-jonas-josef/
    XCIDER
    XCIDER --- ---
    PASH: ta oranzova je klasicka evropska, kdezto ta do cervena je puvodem z asie...
    SHI
    SHI --- ---
    Tak jsem si dnes koupila Makrobiotickou kuchařku a mile mě to překvapilo... ;)
    čekala jsem něco "horšího"... Nikdy jsem nedodržovala makrobiotické pravidla, ale mám nejradši ze všeho vařenou zeleninu a luštěniny, no a když k tomu přidám ještě to obilí, tak to bude skoro dokonalé :)
    Navíc si každé ráno vařím ke snídani zeleninové polívky, což nikdo nechápe, a tady v té kuchařce je to přímo napsané, tak mám z toho radost.)
    PASH
    PASH --- ---
    SLAUGHTER: ale muze bejt i mrkev., ver mi ;]
    SLAUGHTER
    SLAUGHTER --- ---
    PASH: bílá je ředkev ehm...
    PASH
    PASH --- ---
    je nejakej specifickej rozdil mezi klasickou oranzovou a tmave rudou az fialovou mrkvi? (pripadne bilou, ale tu uz sem ted zas dlouho nikde nevidel). cim je to zabarveni zpusobeny? uplne ve stredu je oranzova i ta na venek fialova.. ? sam z toho muzu vyvodit jen to, co rika chut... ktera je min sladka
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    INK_FLO: heheh, fajn :))
    SEPHYRA
    SEPHYRA --- ---
    DARJEEL:
    jj myslim v ramci jedne davky na kterou se uvolni stepici enzymy :) takze ano v ramci jednoho jidla...

AK u referencni bilkoviny proberem v normalnejsim case :))
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    dokument z r. 97, kterej kdysi běžel na čt 2.....sice nic moc kvalita, ale lepší než nic

Jak se žije těm, kteří vědí co jedí
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SEPHYRA: jo, to jo, mne slo ciste o pripadnou ztratovost vlivem tepelne upravy... :)

kombinaci myslis v ramci jednoho jidla?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam