• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    PETRF: vida, to je skoro na záhlaví nebo na nástěnku, spolu s brněnským ZZ
    PETRF
    PETRF --- ---
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    SHI: jedna je v nuslich, ale zapomel jsme jmeno ted
    SHI
    SHI --- ---
    Už jsem se tady jednou ptala, ale je to dýl, neobjevili jste od té doby nějakou makro restauraci v Praze? Já jdu dneska do vegfoodu, což by měla být restaurace pro vegany. http://www.vegfood.cz/
    To bude asi tak nejbíž...
    LAANIMETH
    LAANIMETH --- ---
    DARJEEL: hi,nevim kde jsem to vzala ale uz cvaklo..:))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LAANIMETH: barevnou? kdo me prozradil? :-D
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    LAANIMETH: děkuju moc,,určitě rady využiju.
    DARJEEL:.)
    LAANIMETH
    LAANIMETH --- ---
    LAANIMETH: i kdyz zalezi na odstinu:)delala jsem dort a chybela mi tam nejaka ziva barva,tak jsem obarvila kokos cervenenou repou a kdyz jsem tim pak zdobila,lehce me to pripominalo mlete maso:))ale dobrutka to byla i tak..
    LAANIMETH
    LAANIMETH --- ---
    DARJEEL: muhehe:))tu berevnou cast muzes pouzit jako barvivo treba do polev..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SANDRI: jasne, chapu, mas jenom jeden pokus :)
    LAANIMETH: sem si rikal, ze vzdycky sedis v pozadi a koukas se, co se deje, ale ze tohle uz ti neda a poradis... :)

mimochodem sem tedka experimentoval s ceresem a podarilo se mi oddelit dve slozky - repovy olej a ztuzeny palmovy tu - jedno je tekute, druhe tuhe... mate s tim nekdo zkusenosti, vyuzivate toho nejak?
    LAANIMETH
    LAANIMETH --- ---
    SANDRI: na korpus bych doporucila pouzit vice mouky..nakombinovat spaldovou s psenicnou,spetka soli,kypridlo a treba nejake korenicko..nejdrive tedy suche komponenty..pote sladenku a h2o cca salek..zalezi na mnozstvi mouky,melo by vzniknout testo hutnejsi konzistence,ale presto lehce tekute..melo by se snadno prelit do pekacku.. zasadni je tuk..opravdu se mi osvedcil ceres..cca ctvrtku kostky rozpustit v hrnci a nalit do testa klidne teple a zapracovat..dulezita u peceni korpusu je teplota v predehrate troube..min 170,30 az 40 min..lze take pridat treba predem oprazene a rozemlete orisky atp..mas li mixer muzes misto amasake udelat napln z ryze, sladu a orechu..treba oloupane mandle..lupnout do trouby,dokud se mandle neorosi,pak supnout do mixeru (sklenena nadoba) a pridat naberacku sladenky banca caj asi pul salku a ryzi..bancu pridavat dle potreby..tohle je zaklad na vyrobu makro kremu..da se pridat i trochu tuku..

SANDRI
    SANDRI --- ---
    DARJEEL: to jo,,představu mám jasnou,,ale zatim sem pekla jen nějaký koláče,,což je fakt,,že bez receptu a vždycky to dopadlo dobře,,ale to o nic nešlo.Tak se děsim,,že když to dám všecko od oka a podle chuti a nepoužiju recept,,tak hrozí,,že se korpus rozláme ještě na pekáči,krém bude třeba nepoužitelný konzistence a sušenky budou jak kámen:-))
    Tak hledám nějaký záruky toho,,že to nepo.... a dcera nezůstane o narozkách bez dortu.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SANDRI: mne teda prijde, ze mas dost jasnou predstavu o tom, jaky ten dort by mel byt... tak proste "standardni" suroviny nahrad alternativnima, pohraj si s pomerama a je to.... :)
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    KAREN: našla sem prave ty od phushi,,super inspirace.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SANDRI: phushi, lepek nebo snad sarkalina mely nejaky "alternativni" recepty
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    KAREN: něco už jsem tam i objevila.Nádherný recepy.Většina je teda s cukrem,,budu muset nahradit sladem no,,ale použít se to asi dá.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SANDRI: nz, snad ti tam poradej i neco makrobio (pamatuju se i na nejakej vitarianskej recept)
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    KAREN: dík,projedu to
    KAREN
    KAREN --- ---
    SANDRI: kdyby ses nedopatrala tady, zkus to i tady [ CUKRÁRNA aneb DORTY..peču..pečeš..pečeme..oni pečou.. ] - objevujou se tam i napr. vegansky recepty a tipy na nahrazovani ingredienci ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam