• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů




    Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)


    makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    KAREN: našla sem prave ty od phushi,,super inspirace.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SANDRI: phushi, lepek nebo snad sarkalina mely nejaky "alternativni" recepty
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    KAREN: něco už jsem tam i objevila.Nádherný recepy.Většina je teda s cukrem,,budu muset nahradit sladem no,,ale použít se to asi dá.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SANDRI: nz, snad ti tam poradej i neco makrobio (pamatuju se i na nejakej vitarianskej recept)
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    KAREN: dík,projedu to
    KAREN
    KAREN --- ---
    SANDRI: kdyby ses nedopatrala tady, zkus to i tady [ CUKRÁRNA aneb DORTY..peču..pečeš..pečeme..oni pečou.. ] - objevujou se tam i napr. vegansky recepty a tipy na nahrazovani ingredienci ;)
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    Prosím nemáte někdo nápad,,nebo přímo recept na dort??Pro upřesnění,,budu péct příští týden narozeninový dort pro dceru (2 roky).Mám představu kombinaci korpusu z rýže,jahel,obilného mléka,sladu (nejspíš dva pláty)a potřené a pospojované amasaké,,mám doma i marmeládu bez cukru a na ozdobu ovoce a na boky dortu bych ráda nalepila sušenky vykrájené do tvaru zvířátek,,bo srdíček.
    Prostě ak nějak by se mi to líbilo,,ale jestli máte někdo jakýkoliv recept na dobrý korpus,sušenky,,nebo jiný nápad na dort,,budu vděčná.
    Důležitý pro mě je,,aby byl dort bezlepkový,bez cukru,vajec a mléka.Nahrazuji sladem a obilným mlékem
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    vcerejsi prednaska se presouva z phy do statlu -

    bob carr, v rubinku,

    vic info na http://www.makrobioklub.cz/carr/
    jako prednaska byla docela mastna, mam ten dojem, nastesti v ramci obcanskeho sdruzeni, ci co, to bylo zdarma .)
    kdzp. docela zajimave to bylo .))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: dobre dobre! sirit stravovaci osvetu, to je parada ;) jinak id PETRITO, souhlas, moc sikula :)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    dneska je na narodce makrobio povidani, vite, kde presne?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    VODA: zkus id PETRITO
    VODA
    VODA --- ---
    chci se zeptat!neznáte vyučenýho kuchaře schopnýho vařit makrobioticky, který by pomohl zavést provoz menčí restaurace v olomouci?
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    naparovali jste nekdo? tim nemyslim takove to naparovani kapusty treba.. jsem jeste nezkousela tuhleten princip upravy napr. pro buchtu a tak.. a nejak si nejsem jista s postupem, ktery jsem cetla na webu.
    - parak do hrnce s vodou, naparovat podle potreby..?
    viz tady treba - http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=743
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    MLIBREVIRGEA: lol. nevim oc ti jde a radci bych se vazne dozvedel odpoved na to, na co jdem se ptal zde: [ PASH @ Makrobiotika - neprožívám, zajímám se ]
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    PASH: ja nejsem z berlina, ale z prahy.)
    PASH
    PASH --- ---
    MLIBREVIRGEA: ja rikam bio kram s makrobiotickou sekci (v Berline to neni az takova anomalie)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    ja jsem jeste nevidela makrobioticky kram, kde je vyslovene obchod pouze s makrobiem?
    imo ten kokos by tolerovanej byt nemel, ale toleruje se. nebo ja ho toleruju, mozna to bude podobny jako s olivovym olejem.
    PASH
    PASH --- ---
    jak je to vlastne s tim kokosem a kokosovym mlekem? nepamatuju si o nem nic z tech par veci, co mam nastudovane, ale tady v biokramech je to dost casto v polici s makrobiotickejma potravinama.,. ?
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    delala jsem dvojbarevny kolac z toho, kdyz nemam babovka-formu.. on moc nesel mramorovat, resp. sel by, ale libi se mi, jak je tedka z jedny strany cerno-kokosovej a z druhe zlutouckej .))) jeste jsem upekla takovy ty kushiho susenky z ovesnych vlocek, jenze asi je za chvili vsecky snim a zitra na nikoho nezbude, chicht, mnam .)
    SVA
    SVA --- ---
    akorát já koláče sladím ovocem na vrch, ale nejlepší by bylo amasake..pak posypu sezamovým a lněným semínkem, do těsta hrozynky nam...

    bábovka na fotce vypada výtečně, ale pro lepší efekt bych udělala mramorovanou s carobem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam