• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    KAREN: dík,projedu to
    KAREN
    KAREN --- ---
    SANDRI: kdyby ses nedopatrala tady, zkus to i tady [ CUKRÁRNA aneb DORTY..peču..pečeš..pečeme..oni pečou.. ] - objevujou se tam i napr. vegansky recepty a tipy na nahrazovani ingredienci ;)
    SANDRI
    SANDRI --- ---
    Prosím nemáte někdo nápad,,nebo přímo recept na dort??Pro upřesnění,,budu péct příští týden narozeninový dort pro dceru (2 roky).Mám představu kombinaci korpusu z rýže,jahel,obilného mléka,sladu (nejspíš dva pláty)a potřené a pospojované amasaké,,mám doma i marmeládu bez cukru a na ozdobu ovoce a na boky dortu bych ráda nalepila sušenky vykrájené do tvaru zvířátek,,bo srdíček.
    Prostě ak nějak by se mi to líbilo,,ale jestli máte někdo jakýkoliv recept na dobrý korpus,sušenky,,nebo jiný nápad na dort,,budu vděčná.
    Důležitý pro mě je,,aby byl dort bezlepkový,bez cukru,vajec a mléka.Nahrazuji sladem a obilným mlékem
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    vcerejsi prednaska se presouva z phy do statlu -

    bob carr, v rubinku,

    vic info na http://www.makrobioklub.cz/carr/
    jako prednaska byla docela mastna, mam ten dojem, nastesti v ramci obcanskeho sdruzeni, ci co, to bylo zdarma .)
    kdzp. docela zajimave to bylo .))
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VODA: dobre dobre! sirit stravovaci osvetu, to je parada ;) jinak id PETRITO, souhlas, moc sikula :)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    dneska je na narodce makrobio povidani, vite, kde presne?
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    VODA: zkus id PETRITO
    VODA
    VODA --- ---
    chci se zeptat!neznáte vyučenýho kuchaře schopnýho vařit makrobioticky, který by pomohl zavést provoz menčí restaurace v olomouci?
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    naparovali jste nekdo? tim nemyslim takove to naparovani kapusty treba.. jsem jeste nezkousela tuhleten princip upravy napr. pro buchtu a tak.. a nejak si nejsem jista s postupem, ktery jsem cetla na webu.
    - parak do hrnce s vodou, naparovat podle potreby..?
    viz tady treba - http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=743
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    MLIBREVIRGEA: lol. nevim oc ti jde a radci bych se vazne dozvedel odpoved na to, na co jdem se ptal zde: [ PASH @ Makrobiotika - neprožívám, zajímám se ]
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    PASH: ja nejsem z berlina, ale z prahy.)
    PASH
    PASH --- ---
    MLIBREVIRGEA: ja rikam bio kram s makrobiotickou sekci (v Berline to neni az takova anomalie)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    ja jsem jeste nevidela makrobioticky kram, kde je vyslovene obchod pouze s makrobiem?
    imo ten kokos by tolerovanej byt nemel, ale toleruje se. nebo ja ho toleruju, mozna to bude podobny jako s olivovym olejem.
    PASH
    PASH --- ---
    jak je to vlastne s tim kokosem a kokosovym mlekem? nepamatuju si o nem nic z tech par veci, co mam nastudovane, ale tady v biokramech je to dost casto v polici s makrobiotickejma potravinama.,. ?
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    delala jsem dvojbarevny kolac z toho, kdyz nemam babovka-formu.. on moc nesel mramorovat, resp. sel by, ale libi se mi, jak je tedka z jedny strany cerno-kokosovej a z druhe zlutouckej .))) jeste jsem upekla takovy ty kushiho susenky z ovesnych vlocek, jenze asi je za chvili vsecky snim a zitra na nikoho nezbude, chicht, mnam .)
    SVA
    SVA --- ---
    akorát já koláče sladím ovocem na vrch, ale nejlepší by bylo amasake..pak posypu sezamovým a lněným semínkem, do těsta hrozynky nam...

    bábovka na fotce vypada výtečně, ale pro lepší efekt bych udělala mramorovanou s carobem
    SVA
    SVA --- ---
    s jahel se dobře peče, ale můžeš dělat i dortíky, stačí to nechat zchladit, mám taky nějaké výtvory, někdy dodám
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    Jáhlová bábovka - pečená


    http://makrobiotika.aspone.cz/usr/ReceptDetail.aspx?ReceptID=535

    - - - zkusila jsem tuto babofku a je fakt dobra, zkouseli jste nekdo? a chutnala?
    jsem tam teda nedavala naky ingredience - citron. kuru, nemacela jsem ani v rumu ani v mirinu a pudinku jenom tak stopově :))), ale zas jsem tam soupla trochu trtitovyho cukru :B
    ale co me znepokojilo, ze jsem se bala, ze to vubec neztuhne, tesne po upeceni to bylo uvnitr blemcave, ale nakonec babovicka ztuhla, nastesti! a tedka je to moc dobry, jak to klouze do krku a neni to ani moc sladky.
    a delala jsem to teda jako kolac (nemam formu babovkovou), dvojbarevne, vymazala jsem kokosem a moukou.
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    DARJEEL: vcetne vikendu, viz prispevek SOUTHGOER: teda! konecne nekdo .) doufam, ze se to chyti. hodne stesti preju!!! .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam