• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    Registrovaní farmáři :: Farmář
    http://www.najdisisvehofarmare.cz/nas-tym/
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    VRINDAVAN: s tím koji to bude nejlíp vědět sunrise, jestli tu na nyxu ještě přebývá, dyžtak zkus jí... Já s fermentací zas tak moc zkušeností nemám, vyráběl jsem jednou amazake, ale jinak si miso, tempeh a další fermentovaný produkty normálně kupuju.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SOUTHGOER: rozmíxovaná luštěnina je zajímavý nápad! Já třeba ještě zahušťuji tahinim, nicméně to pak dělá jídlo od dost sytější a těžší... Nicméně taková zelňačka zahuštěná tahinim, to je mňamka...
    VRINDAVAN: já myslím, že jo, že je to všude ta stejná...
    SOUTHGOER
    SOUTHGOER --- ---
    Ahoj, jeste k tem polivkam: ja obcas zahustuju mochi placickama, jsou dobry na ledviny a dodaj polevce prijemne sladkou chut. Nebo treba pomixovanou lusteninou...
    Kuzu pouzivam spis do omacek a pudinku, je sice nejlepsi ze skrobu, ale take by se nemelo naduzivat, muze pak zpusobovat zacpu... Rekla bych, ze tak trikrat tydne a dost..)
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    VRINDAVAN: ok., tak to mozna ozkousim casem
    SVA
    SVA --- ---
    RAPAL: přesně tak
    RAPAL
    RAPAL --- ---
    MARTIN_KOHOUT: to chce husu se zelim a s knedlíkem.
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    MARTIN_KOHOUT: mně na ledviny a celkove na látkovou výměnu pomohlo Mumio.
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    LAANIMETH: wow., no ledviny bych mel posilit i z jinejch duvodu, takze asi trefa. zrovna obe tyhle rasy nedavno dosly, takze doplnim. a na ten recept zkusim poridit potrebne ingredience.,
    dekuju!!!
    LAANIMETH
    LAANIMETH --- ---
    MARTIN_KOHOUT zkus posilit ledviny.. rasa Arame nebo Hijiky.. take tekutiny a snad masaz pri ktere by ses mohl uplne rozpustit:))jinak trezalka super, ale sama o sobe bez dalsich podpurnych bylin k tvemu ucelu takrka nevhodna..ale je pouzitelna a osvedcena v nasledujici kombinaci: 30g kozliku, trezalka 30g, medunka 20g, chmel otacivy 20g z teto smesi se bere 1 pol. lzice na 1 salek vody, necha se 12 hod. louhovat..pak pripravit odvar z druhe pol.lzice smesi a sparit jednim salkem vrouci vody, nechat stat 10 min..spojit horky a studeny pripravek/zalivku a odvar/dohromady a pit denne 2 az 3 salky caje..
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    SVA: se spankem problem neni. spis s koncentraci a klidem
    SVA
    SVA --- ---
    MARTIN_KOHOUT: jestli víš příčinu a víš co ti pomáha tak do toho, cvič, tu třezalku bych pila jen pokud by se vyskytly problémy se spánkem, zabírá tak první 2 dny
    doba je uspěchaná, najít si řas na sebe a spojit příjemné s užitečným
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    SVA: statnice apod ani ne., je to prubezne standattni stav uz delsi dobu (tenhle mesic se ucastnim ctyrech skupinovejch vystav, za pet tejdnu mam mit jednu solo a kalendar je rozepsanej az do kvetna + pracovat + studovat). takze bych asi mel hledat zpusob, jak si uzpusobit denni rad apod, abych to neresil nejakejma jednorazovejma vykyvama apod. ale ted mam pocit, ze by se nejakej asi fakt hodil :D
    dneska sem po dlouhy dobe zas cvicil do-in a asi by bylo nejlepsi, si tohle udrzet
    SVA
    SVA --- ---
    MARTIN_KOHOUT: klidně si dej čokoládu když na ní máš chůť, třeba nemáš dost hořčíku
    SVA
    SVA --- ---
    MARTIN_KOHOUT: s čím ta nervozita je spojena, nebo nějaké další anomalie (křeče, únava)?
    VRINDAVAN
    VRINDAVAN --- ---
    MARTIN_KOHOUT: existují různé preparáty na nervy. mě sedí Mumio čím dražší a čistčí tím lepší.silný čaj z třezalky,procházka,atd...
    jestli máš před státnicema nebo jiné podobné stresy mrkni do auditka alternativní medicína,též se to tam řešilo.:)
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MARTIN_KOHOUT: bylinky? :)
    MARTIN_KOHOUT
    MARTIN_KOHOUT --- ---
    neco na nervy?

ted toho mam nejak moc a stav, kterej to vyvolava, neni vbec makrobiotickej :D najednou neni cas vubec cvicit, coz vetsinou pusobilo celkem blahodarne a jelikoz nekourim, nepuju kafe apod. tak moc nevim, po cem sahnout a precijen v tele je nejakej pud, ze po necem sahnout chci, coz posledni dobou nasadilo cokoladu, coz je zlo.

nejake tipy? umeshoban to asi nebude, coz ? :D
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    SVA: tak, tak! uz to jde dolu nastesti, ale teda, k neuvereni, co se za dva dny da nabrat a jak je cloveku pak divne.. totalni nerovnovaha. neni dobre jist furt stejne jidlo, treba dva-tri dny za sebou .)

jinak, co je dobre na klouby z markobia, mate nejake doporuceni?
    SVA
    SVA --- ---
    MLIBREVIRGEA: no to mi povidej, rovnováhu jsem ztratila, no a nemluvě o vaze, kterou jsem zas naopak nabyla, no ještě, že je po všem...
    kdybych byla vegetarián nebo vegán, mám jednoduché sdělení typu hlavně ať tam není to a ono, ale v makrobiotice právě, že se nejedná zrovna o holistický přístup, je věc mnohem komplikovanější. Tyhle výjmky potvrzující pravidlo jsou pak chápany jako obecně platná informace (včera sis dala knedlík, tak proč ho nechtit dnes?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam