• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DARJEELMakrobiotika a výživa podle pěti elementů

Tenhle klub není pro ortodoxní a zapálený makrobiotiky, kteří by tu chtěli dělat celosvětovou osvětu, ale pro lidi, kteří si položili otázku:
    "Co ještě pro sebe můžu udělat, abych se cítil dobře?"
    Je prostě pro všechny, kteří chápou, že zdravé a kvalitní jídlo je základ, ale nešílí z toho :)

makrobiotická zkušenost- kerrayuv čtivý report
    rozbalit záhlaví
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SVA: "nevíte někdo něco víc o těch prvcích, počítá se to podle roku narození, třeba 82 ročník je oheň 8+2=10 1+0=1, 10-1=9, hodnota prvku ohně
    "?

těmi "prvky" myslíš elementy? nepleteš si to s ayurvédou? čeho chceš sčítáním datumů docílit?
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    SVA: díky za tip! lněné semínko.. .) toho gomasia jsem musela dávat docela kvanta, aby to mělo říz :D
    SVA
    SVA --- ---
    nevíte někdo něco víc o těch prvcích, počítá se to podle roku narození, třeba 82 ročník je oheň 8+2=10 1+0=1, 10-1=9, hodnota prvku ohně

MLIBREVIRGEA: ... gomasio nejím pošpetkách, ale chutná mi taky ilněné semínko se m. solí, je jemnější...
    SVA
    SVA --- ---
    MLIBREVIRGEA: no jo ženský a čokololáda:))
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    nj, tj.. .)
    třeba když jsou chutě vyprovokované dobrou horčicovou omáčkou, tak pak nechtěj přestat otravovat, že by si ještě daly něco sladkého, nějaké to završeníčko :)) Jabko na ně, to většinou pomáhá. A nebo hřích s čokoládou :D
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    jo, některý tyhle věci se občas vyřeší zlomově, a některý jsou na roky :))
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    KERRAY: kupovaný moc nejím právě - např. to gomasio.. všimla jsem si toho, že se stresem a nervama vzrůstá jakási potřeba kořenit, solit a vůbec ty chutě navyšovat a pak se cítím víc v nerovnováze a roztěkaná a tak.. a že když jsem si udělala jídlo míň výrazné, vychutnala jsem ho pomalu a uspokojilo mě to, tak na té potřebě, která pak přejde něco bude .)) jen se mi to zas vrací.. chuť na čokoládu, kakao, klasický cukr, rychle rychle, koření a sůůl. A pak je mi někdy blbě :D.
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    MLIBREVIRGEA: nejez kupovany veci, a staci to treba dva tri dny zkousnout, solit malo, a potreba hnedle prejde :)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    jo, to je fakt .))
    jinak ho mám asi málo slaný, protože mi moc nechutí, tak ho ještě přisolím.. to mi chybí! sůůůůl
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    GABBIANO: aha... no, mne prijde jednodussi si koupit sacek sezamu a udelat si doma kolik potrebuju, neni problem oprazit sezam do stavu, kdy se seminko rozetre mezi prsty, sesypat do hmozdire, na tu panev dat ohrat jeste sul, a pak spolecne pohmozdit :)
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    KERRAY: že jsem si ho od té doby ještě nekoupila
    KERRAY
    KERRAY --- ---
    malou nadobku a do lednice, kde je problem? :)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    GABBIANO: :D mnamy mnam, červíčci, tak to musím zkontrolovat, aby se mi to nestalo taky! i když třeba jsou červíci taky MB..
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    MLIBREVIRGEA: mně se do něj jednou dali červíčci -a taky poměrně rychle. ;)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    SVA: gomasio jsem přestala používat, protože mi jaksi rychle žluklo nebo co.. nevím, jakou má tvrvanlivost, ale asi moc dlouho ne .)..

až tě uvidím, přihlásím se u tebe na popovídání :) ) )
    SISTA
    SISTA --- ---
    SVA: gomasio..
    SVA
    SVA --- ---
    MLIBREVIRGEA: vším možným. mamka je babka kořenářka...ale mb to není...s Mb zbožnuji sezam se soli, teď mi vypadl ten název

Tak dej vědět až mě zhlédneš někde, ať to můžem probrat:)
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    SISTA: nevím jak teď, ale kolem vánoc mi gugl mlčel.. zkusím.
    SVA: jj, na sunsáře ráno jsme si kreslily, ale na rainbow jsem nebyla .) tak se těším zase brzy nakreslenou :D
    MLIBREVIRGEA
    MLIBREVIRGEA --- ---
    DARJEEL: joaha, díky..
    SVA: kořením jen někdy kmínem, česnekem syrovým i jinak, porkem syrovým, červenou paprikou - kořením a makrobio dochucovadlama.. a čím kořeníš?
    Nedávno jsem pražila nori s kokosem, mno tyjo!! mnam .)

Prosím ještě o radu, dělám poprvé s shitake, naložila jsem je na dýl do vody a tedka je vařím, jenže ta voda, co se v ní máčely smrdí jak plyn! A ty houbičky taky.. To je běžné? A dá se ta voda po shitake využít nebo ji mám vylít? Ale už začínají docela dost vonět tedy.. .)

SVA
    SVA --- ---
    MLIBREVIRGEA: taky uvažuji, že se necham inspirovat nějakými receptíky na netu, poslední dobou mi chybí takové to mb zapálení, možná pro že byla tak dlouho sněhová pokrývka a můj plamínker skoro zhasnul..:) Ty nekořeníš, já nějakou dobu jo, ale je to individuální, jestli si něco slyšela o prvcích které představujeme, že jsme na takové přímce od vody (1) přes strom života(5) po oheň (9). Třeba to s tím nějak souvisí.
    Na sansařě jsem byla a ráno v neděli si přišla zamalovat do artterapi kroužku, nejsu si jistá zda jsem tě nepotkala i na rainbow, UK?
    SISTA
    SISTA --- ---
    MLIBREVIRGEA: vyuzit a upravovat se daji stejne jako brambory, plus se daji jist i syrovy a davat treba do salatu. kdyz zagooglis, urcite se vsechno doctes.)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MLIBREVIRGEA: u nekterých složek potravy, třeba u luštěnin a obilovin jsou dle Kushiho vhodnější potraviny ze stejného podnebného pásu, ale ze vzdálenějších lokalit....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam