SOUTHGOER: +1 :)
MARTIN_KOHOUT: voda + několik druhů mouky, ideálně tak tři. Používám pohankovou, pšeničnou, špaldovou, žitnou a použít se dajíi všechny druhy vloček. Vždycky mrknu do špajzu, co tam zrovna je za mouku a nějak nakombinuji, možností je mnoho, každá mouka se chová trochu jinak, cílem je tekuté těstíčko, které drží na panvičce.. Chce to parkrát zkusit, která mouka jak drží nebo nedrží a pak už to jde samo :) Nejlíp drží pohanková, ovesné vločky (jemné), pšeničná jak která a žitné dávám jenom trochu, když už jí dávám. Dá se přidat třeba trocha jablečného koncentrátu přímo do těsta, palačinky jsou pak sladší, jinak se dají použít i naslano, třeba plněné pickles, uzeným tofu + nějakou zeleninou (a k tomu tahini-tofunéza majonézku, mňam :)
Ty nasladko pak můžeš plnit jak máš chuť, marmeládou, nějakým krémem z yannohu, karobu, tahini, lehce povařenými nastrouhanými jablky či hruškami, k tomu rozinky či švěstky...
Mají ale nevýhodu, že jsou smažený, takže jednou za čas, zvlášť když je chladněji, jsou v pohodě, ale nedají se jíst příliš často.
Ad čokoláda - tam je těžký určit důvod, kakao je širokospektrální nootropikum, může jít o nějakou "psychickou potřebu" a nebo třeba máš málo hořčíku v těle + x dalších důvodů... :/
Já byl abuzér čokolády a nedávno mě to samo pustilo, aniž bych cokoliv zřejmého udělal. Občas si dám čokoládu, ale spíš proto, že jí dostanu nebo mi někdo nabídne, modus aktivního vyhledávání mi úplně vyhasnul... z toho tedy vyvozuji, že je asi lepší zkusit poznat, proč mám chuť na čokoládu, a to dyžtak měnit, než se snažit si omezovat jezení čokolády "přímo" nebo jak to říct.
MARTIN_KOHOUT: tahini je dobrý, ale samotný je nevyvážený, je hodně tučný, to chce k tomu ještě nějakou brzdu :]